Hvor effektiv er honning mod tør hals?

, Jakarta - Honning kan lindre ondt i halsen, herunder tør hals. Du kan blande to spiseskefulde honning med et glas varmt vand eller te og drikke efter behov. Centers for Disease Control and Prevention (CDC) anbefaler også at bruge honning, hvis en tør hals er ledsaget af en hoste.

Honning er kendt for at have antimikrobielle egenskaber. Det viste sig, at honning også var effektiv til at reducere nogle sygdomme, såsom influenzavirus. Ved ondt i halsen, herunder tør hals, er honning i vid udstrækning blevet undersøgt i forbindelse med tonsillektomi og har vist, at honning er effektiv som behandling.

Læs også: Ondt i halsen Hyppigt, er det farligt?

Effektiviteten af ​​honning til behandling af ondt i halsen

Honning har vist sig at være effektiv til at reducere tør hals, hoste, forkølelse og andre halssygdomme. Honning har længe været kendt for at indeholde:

  • Antioxidant egenskaber;
  • Anti-inflammatoriske egenskaber;
  • Antimikrobiel;
  • Antivirale egenskaber;
  • antifungale egenskaber;
  • Antidiabetiske egenskaber.

Bemærk venligst, at honning også bruges til at behandle sår. Honning har næsten samme effekt eller endda lidt overlegen i forhold til andre behandlinger, for eksempel ved overfladiske deltykkelsesforbrændinger og akutte sår.

Honning betragtes som et meget kraftfuldt bakteriedræbende "våben". Ud over glukose og fruktose indeholder de helbredende stoffer i honning store mængder vitaminer, mineraler og immunproteiner. Derfor anbefales honning til behandling af ondt i halsen, såsom tør hals, ondt i halsen og andre influenzasymptomer.

Husk, honning og citron er en god kombination. Ved at kombinere C-vitamin i citron booster kroppens immunforsvar. Du kan kombinere honning og citron for at behandle ondt i halsen.

Når du regelmæssigt indtager te, honning og citron for at behandle din hals, kan du opleve en række fordele, såsom:

  • Forbedre immunsystemet. Dette hjemmemiddel er i stand til at overvinde hoste og kløende hals perfekt. I modsætning til antiinflammatoriske lægemidler booster honning og citron immunforsvaret og bidrager derved til en hurtigere restitution.
  • Regelmæssigt at drikke honningte kan lindre forkølelses- eller influenzasymptomer.
  • Når du kombinerer te, en skefuld honning og citron, vil du føle ro og friskhed i din krop.

Læs også: Ondt i halsen, her er, hvordan du hurtigt behandler det

Rå honning vs pasteuriseret honning

Når du læser honningemballageetiketter, vil du opdage, at det meste af den honning, der er tilgængelig på markedet, er blevet pasteuriseret. Pasteuriseret honning kan forbedre farve og tekstur, dræbe uønsket gær, fjerne krystallisering og holde længere, når den opbevares.

Det skal dog forstås, at pasteuriseringsprocessen også kan ødelægge gavnlige næringsstoffer. Rå honning filtreres normalt kun før emballering, så de fleste af de gavnlige næringsstoffer bibeholdes.

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du skal vælge pasteuriseret eller rå honning, skal du være opmærksom på, at de ikke tilbyder en lang række terapeutiske fordele, anti-inflammatoriske og antioxidante egenskaber.

Honning bliver dog først filtreret, pasteuriseret og opvarmet, efter at den er høstet. Mens sidstnævnte sandsynligvis vil blive filtreret i ren tilstand, hvilket betyder, at direkte fra bikuben og dens næringsværdi ikke har ændret sig. Med dette i tankerne bør du indtage rå honning til behandling af ondt i halsen i stedet for at indtage forarbejdede varianter.

Læs også: 4 vaner, der kan give ondt i halsen

Honning har en lang historie som et lægemiddel, der har mange fordele og er blevet bevist i kliniske forsøg. Så det er en god idé at indtage honning for at støtte din krops sundhed og hjælpe med at behandle ondt i halsen.

Hvis honning eller andre hjemmemedicin ikke kan give lindring af ondt i halsen, selv efter at have indtaget det i lang tid, bør du kontakte din læge gennem ansøgningen . Kom nu, skynd dig Hent Ansøgning nu!

Reference:

Healthline. Tilgået 2020. Honning mod ondt i halsen: Er det et effektivt middel?
Mayo Clinic. Tilgået 2020. Er det rigtigt, at honning beroliger hoste bedre, end hostemedicin gør?
Medicinske nyheder i dag. Tilgået 2020. Citron, honning og alkohol: Hvilken er bedst til eftermiddagshalsen?