5 måder at pleje dit ansigt efter at have fået skoldkopper

, Jakarta – Er du lige kommet dig efter skoldkopper? De fleste mennesker oplever denne sygdom i barndommen. Det er dog muligt, hvis du lige har oplevet det efter voksenlivet. Skoldkopper er forårsaget af en virus varicella-zoster som let smitter. Denne sygdom kan ramme alle, selvom den generelt forekommer hos børn under 14 år.

Derudover kan skoldkopper også forårsage ar, når de er i nogle dele af kroppen. Arrene fra denne sygdom kan også angribe ansigtet, hvilket forstyrrer udseendet. Derfor skal du kende den naturlige ansigtspleje efter kopper. Her er nogle effektive måder at gøre det på!

Behandling i ansigtet efter naturlige skoldkopper

Skoldkopper er forårsaget af varicella-zoster-virus og kan forårsage ar efter bedring. Ar kan opstå, når du ridser for meget, hvilket forårsager skade. Når huden er beskadiget af et dybt sår, kan kroppen producere væv, der er tykkere end andre overflader for at reparere det. Denne lidelse er også kendt som ardannelse.

Nå, disse ar forstyrrer nogle gange vores udseende, hvis de vises i synlige områder, især ansigtet. Faktisk kræver det en indsats og tålmodighed at fjerne koppear. Men der er mange behandlinger og medicinske procedurer, der kan bruges og i håndkøb for at hjælpe med at reducere skoldkopper ar.

Her er en række ansigtsbehandlinger, som du kan prøve efter at have fået skoldkopper:

1. Hybenolie

Æterisk olie af hyben kan være en måde at behandle ar på grund af skoldkopper. Indholdet af denne olie har mange terapeutiske værdier på grund af dens antioxidantvirkning og fytokemiske sammensætning. Disse metoder omfatter ascorbinsyre og fedtsyrer. Forskning offentliggjort i Videnskabelig undersøgelse, viser, at påføring af olie hyben påført arret to gange dagligt i 12 uger reducerer rødme og misfarvning en smule.

Læs også : 5 tips til pleje af skoldkopper hos børn

2. Retinolcreme

Retinolcreme anses for at kunne bruges til at behandle skoldkopper ar lidt efter lidt. Retinol er et kraftfuldt derivat af vitamin A, der arbejder for at øge kollagenproduktionen. Det siges, at kombinationen af ​​retinol og glykolsyre er i stand til at skjule acne-ar.

Nå, du kan påføre en retinolcreme på dine skoldkoppear hver aften inden du går i seng for at stimulere kollagen. Disse cremer hjælper også med at forhindre ar eller reducere deres udseende. Før du bruger en retinolcreme, bør du først spørge en hudlæge angående retinolniveauet. Fordi, retinolniveauer, der ikke matcher risikoen for at irritere huden.

Hvis du har spørgsmål vedrørende post-pox pleje, lægen fra klar til at hjælpe. Med Hent Ansøgning , kan du kontakte lægen når som helst og hvor som helst blot ved at bruge smartphone . Nyd bekvemmeligheden lige nu!

3. Dermabrasion og Microdermabrasion

Udover hjemmebehandlingerne ovenfor, er der en række behandlinger, som du kan forsøge at falme skoldkoppear, for eksempel dermabrasion og mikrodermabrasion metoder. Denne metode til behandling af skoldkoppear er udført ved ablation (fjernelse ved kirurgisk fjernelse af væv eller organer) af huden, så det ydre lag beskadiges. Bare rolig, senere vil dette beskadigede lag udløse hudregenerering.

Læs også: Symptomer på herpes zoster, man skal passe på

Så hvad er forskellen mellem dermabrasion og mikrodermabrasion? Lancering fra Healthline , ligger forskellen i aggressiviteten og dybden af ​​det hudlag, der skal slibes, eller hudafskrabning.

Når dermabrasionsprocessen udføres, kan processen beskadige og fjerne hele lag af epidermis (det yderste lag af huden). Målet er at udløse ændringer i hudens proteinstruktur. I mellemtiden er mikrodermabrasion-metoden mere overfladisk og fjerner kun det yderste lag af epidermis for at fremskynde hudens naturlige eksfolieringsproces.

4. Kemisk peeling metode

En anden metode til at behandle ansigtet efter at have fået skoldkopper eller slippe af med kopper ar er kemisk peeling . Denne metode ligner mikrodermabrasion eller dermabrasion metoden. Forskellen er, at processen med at eksfoliere huden sker ved at påføre kemikalier, der ødelægger det yderste lag af huden. Målet er både at fremskynde regenereringsprocessen.

forskellen, kemisk peeling generelt gjort for at helbrede lavvandede pockmarks. Der er en række forskellige syrer, der kan bruges i denne metode. For eksempel glykolsyre, salicylsyre eller pyrodruesyre. Husk, at denne metode skal udføres af en læge, der er kompetent til proceduren.

Læs også : Årsager og tips til at overvinde skoldkopper hos børn

Derudover kan du vælge en laser til at være en løsning til at fjerne skoldkopper ar. Læger anbefaler dog normalt kun laserterapi til dem, der har denne type pockmark kassevogn og rullende.

Pockmarked type kassevogn disse er lommer, der er 1,5-4 millimeter brede med en dybde på mindre eller mere end 0,5 millimeter. Mens pockmarked rullende, have en diameter på op til 5 millimeter i bredden.

Nå, du kan bestemme, hvilken terapi du vil behandle dit ansigt efter at have fået skoldkopper, eller slippe af med arrene. Husk, at ovenstående terapi skal diskuteres først med en hudlæge, så processen foregår sikkert.

Reference:
Healthline. Tilgået i 2021. Hvilke behandlinger falmer eller fjerner skoldkopper ar?.
Medicinske nyheder i dag. Tilgået i 2021. Bedste behandlinger til fjernelse af skoldkopper-ar.
US National Library of Medicine National Institutes of Health. Tilgået 2021. Kombination af retinsyre og glykolsyre til behandling af acne-ar.
Videnskabelig forskning – et akademisk forlag. Tilgået 2021. Udvikling af postkirurgiske ar behandlet med ren hybenfrøolie.
Kraft skins. Tilgået i 2021. Hvordan fjerner man nemt skoldkopper-ar?