Årsager til, at gravide kvinder ofte urinerer

, Jakarta – Gravide kvinder går ofte frem og tilbage på toilettet for at tisse. Normalt forekommer det i første og tredje trimester af graviditeten. Selv når man griner eller hoster, kan tisse nogle gange også komme ud af sig selv. Fysiske og hormonelle ændringer, der opstår i gravide kvinders krop, forårsager øgede vandladningsvaner. Dette er uundgåeligt, men der er måder at omgå det på.

Høj vandladningstrang er et tidligt tegn på graviditet. Dette ønske vil ofte komme i første trimester, derefter falde i andet trimester og så dukke op igen i tredje trimester. Hormonelle forandringer, der opstår på grund af graviditet, der får mødre til at være hyppige på toilettet. Her er forklaringen:

  • Under graviditeten vil moderens blære ofte være fuld, fordi nyrerne arbejder ekstra og producerer mere urin for at komme af med ubrugelige stoffer fra moderens krop. Metabolisk affald fra fosteret i livmoderen udskilles også gennem urinen, så blodgennemstrømningen og moderens urinproduktion øges.
  • Efterhånden som fosteret udvikler sig, forstørres moderens livmoder og lægger pres på blæren, hvilket får moderen til at føle trang til at tisse ofte.
  • I tredje trimester af graviditeten vil vandladningstrangen dukke op igen, fordi fosterets position er under bækkenet og lægger pres på blæren. Mor vil ofte have behov for at tisse, selvom hendes blære er tom.
  • Svangerskabsdiabetes, også kendt som svangerskabsdiabetes, kan også få kvinder til at ville tisse oftere.

Fordi bivirkningerne ved graviditet er ret foruroligende aktiviteter, kan mødre omgå dette på følgende måder:

  • Undgå at drikke te, kaffe og sodavand, fordi koffeinindholdet i dem giver dig lyst til at tisse ofte.
  • Gravide kvinder er stadig forpligtet til at opfylde behovet for væske i deres kroppe ved at drikke mindst 8 glas vand hver dag, så kroppen ikke er dehydreret. Mødre kan dog reducere forbruget af vand inden sengetid for at forhindre trangen til at tisse om natten.
  • Hold ikke tissetrangen tilbage, for det risikerer at få bækkenmuskulaturen til at svækkes på sigt. Desuden kan moderen, hvis den holdes, blive mere og mere hyppig tissetrang.
  • Hver gang du tisser, skal du sørge for, at din blære er helt tom. Tricket, moderen kan læne sig frem.
  • Kegel-øvelser er den bedste måde, som gravide kvinder kan gøre for at forhindre frigivelse af urin, når moderen hoster, nyser eller træner. Fordi denne form for træning hjælper med at stramme musklerne, der regulerer urinproduktionen.

Hvis der er unormale forhold, når moderen tisser, såsom en brændende fornemmelse ved vandladning, urinen har en ubehagelig lugt og grumset farve, eller moderen vil tisse igen, selvom hun lige er færdig med at gå på toilettet, skal du straks søge læge. fordi det kan være en urinvejsmor har en infektion. Gravide kvinder kan tale om deres helbredsforhold til lægen, uden at de behøver at forlade huset, gennem ansøgningen . Kontakt lægen via Video/taleopkald og snak at diskutere og bede om sundhedsråd til enhver tid. Du kan også købe sundhedsprodukter og vitaminer, du har brug for . Det er meget nemt, bare bliv bestille og ordren vil blive leveret inden for en time. Så hvad venter du på? Hent nu i App Store og Google Play.