Tick-borne virus kan overføres mellem mennesker, her er fakta

, Jakarta - Efter corona-virussen blev sundhedsverdenen igen chokeret over fremkomsten af ​​en ny virus kendt som Tick-borne . Denne virus kom også fra Kina og er ret bekymrende, fordi der er mistanke om, at smitten kan ske mellem mennesker. Overførslen sker gennem blod, luftveje og sår.

Virus Tick-borne eller også kendt som trombocytopeni syndrom, stammer fra bid af en asiatisk skovflåt kaldet Haemaphysalis longicornis . Opdrættere, jægere og kæledyrsejere er særligt sårbare over for virussen Tick-borne fordi de er mere tilbøjelige til at interagere hyppigt med dyr, der kan bære lopper Haemaphysalis longicornis .

Symptomer på inficeret med tick-borne virus

Inkubationsperioden for infektion er mellem syv og 13 dage efter sygdommens opståen. Mennesker inficeret med virussen Tick-borne Du vil opleve forskellige symptomer lige fra feber, træthed, kulderystelser, hovedpine, lymfadenopati (hævede lymfeknuder), anoreksi, kvalme, myalgi (muskelsmerter), diarré, opkastning, mavesmerter, blødende tandkød og røde øjne.

Læs også: Pas på vaner, der kan føre til kønslus

Nogle tidlige advarselstegn på en virusinfektion Tick-borne herunder svær feber, trombocytopeni (lavt antal blodplader) og leukocytopeni (lavt antal hvide blodlegemer). Hvis det ikke behandles omgående, kan det føre til alvorlige komplikationer, herunder multiorgansvigt, hæmoragiske manifestationer og forekomsten af ​​symptomer på forstyrrelser i centralnervesystemet (CNS).

Indtil nu er en vaccine mod denne virusinfektion ikke blevet udviklet med succes, det antivirale lægemiddel Ribavirin (til behandling af hepatitis C) er kendt for at være ret effektivt til behandling af sygdommen. For at undgå at pådrage sig sygdommen har forskellige statslige myndigheder, bl.a Centre for Disease Control and Prevention Kina appellerer til offentligheden om at undgå at bære shorts, når man går gennem højt græs, skove og andre miljøer, hvor flåter har tendens til at trives.

Mere information om symptomer og forebyggelse af virussen Tick-borne kan spørges direkte til . Læger, der er eksperter på deres områder, vil forsøge at give den bedste løsning. Hvordan, nok Hent Ansøgning via Google Play eller App Store. Gennem funktioner Kontakt læge du kan vælge at chatte via Video/taleopkald eller Snak .

Hvad skal man gøre, når man bliver bidt af lopper?

Hvis du er blevet bidt af en skovflåt, er det en meget vigtig faktor at forstå, hvornår biddet opstod, og hvor længe det har været på huden. Det tager normalt mellem 24-72 timer for lus at overføre sygdommen.

Læs også: Genitale lus kan dukke op i armhulerne, hvad forårsager det?

De vigtigste ting at gøre, når du opdager, at du har eller er blevet bidt af lopper, er følgende:

1. Hold flåten så tæt på hudens overflade som muligt.

2. Træk lige op og væk fra huden, og tryk derefter konstant. Prøv ikke at bøje eller vride flåten.

3. Tjek bidstedet for at se, om du efterlod flåtens hoved eller mund i biddet. Hvis det er tilfældet, skal du rydde op med det samme.

4. Rengør bidområdet med sæbe og vand.

Se en læge så hurtigt som muligt for at se, om der er behov for behandling baseret på den type flåt, der bed dig.

Læs også: Loppebid kan holde i årevis?

Når flåtbårne sygdomme behandles effektivt og rettidigt, kommer de fleste patienter helt tilbage. Hvis det ikke behandles hurtigt, kan det føre til betydelige helbredsproblemer og problemer. Startende fra hjerteproblemer, langvarig ledbetændelse og neurologiske komplikationer.

Ifølge sundhedsdata offentliggjort af Minnesota Department of Health Det oplyses, at overførsel af sygdomme på grund af lus ofte opleves af folk, der rejser . De, der er mest modtagelige for dette symptom, er mennesker med svækket immunsystem.

Reference:
Indian Express. Hentet 2020. Forklaret: Hvad spreder den nye flåtbårne virus i Kina?
Mayo Clinic Health. Tilgået i 2020. Forebyggelse af flåtbårne sygdomme
Healthline. Tilgået i 2020. Flåtbid: Symptomer og behandlinger