Er du sikker på, at venstre hjernehalvdel er mere dominerende eller omvendt? Dette er videnskabens ord

Jakarta - Gæt hvilket organ der har et meget komplekst arbejdssystem? Du svarer hjernen, stadig svaret. Hjernen er sammensat af mere end 100 milliarder nerveceller, der kommunikerer i ét system med billioner af forbindelser. Så kan du forestille dig, hvor komplekst og kompliceret hjernens arbejdssystem er?

Hjernen vejer kun omkring 1,3 kg, men dens funktioner er livsvigtige. Dette organ regulerer og kontrollerer alle kropssystemer. Man kan sige, at hjernen er "piloten" i vores liv. Ud fra teorien om venstre hjerne og højre hjernehalvdel er hjernen opdelt i to dele, nemlig venstre og højre. Så mellem de to dele, hvilken del er den mest dominerende?

Læs også: Forbedre børns evne til højre hjernehalvdel med biotegnemetoden

Left Brain Logic, Right Brain Art

Børn, der er gode til at tælle, siger, at deres venstre hjerne er mere dominerende. I mellemtiden har børn, der er gode til kunst, en mere aktiv højre hjernehalvdel. Spørgsmålet er, er det virkelig så nemt at bestemme dominansen af ​​venstre og højre hjernehalvdel?

Skynd dig ikke for at bestemme, hvilken del der er den mest dominerende. Der er intet galt i at vende tilbage til 1960'erne, når man ser neuropsykologens forskning fra USA, Roger Sperry, om den menneskelige hjerne. Gennem forskning, der tog 10 år, fandt Roger ud af, at den menneskelige hjerne består af to dele.

Disse to halvkugler giver information til hinanden. Den højre hjernehalvdel styrer for eksempel musklerne på venstre side af kroppen. Mens venstre hjerne styrer den modsatte side. Gennem denne forskning konkluderes det, at venstre hjerne generelt er meget dominerende i funktionen af ​​verbalt sprog og funktionen af ​​logik og matematik. Man kan sige, venstre hjerne styrer den intelligente kvotient (IQ). Hvad så med højre hjernehalvdel?

Faktisk findes venstre hjernefunktion ikke i højre side af hjernen. Højre hjerne er mere involveret i udviklingen af ​​følelsesmæssig kvotient (EQ). Med andre ord beskæftiger den højre hjerne sig med evnen til at føle, intuitiv kunst, kreativitetscenter og kontrol over udtryk.

Så hvilken del skal foretrækkes, hvis den dominerer?

Læs også: 6 øvelser, der sunder hjernen

Teorien brudt

Forskelle i teorier eller argumenter blandt forskere er almindelige. Herunder teorien fremsat af Roger. For der er neurovidenskabsmænd fra University of Utah, der afviser det. Hans resultater udfordrer den udbredte tro på, at folk har en tendens til at bruge den ene side af deres hjerne mere end den anden.

Dette kaldes at påvirke deres personlighedstræk. For eksempel siges personer med venstre hjerne at være logiske og detaljeorienterede, mens personer med højre hjerne er kreative og tankevækkende.

Ovenstående teori blev dog tilbagevist gennem en hjernescanning udført af neurologen ovenfor. Hans forskning analyserede hjernescanninger af mere end 1.000 mennesker i alderen 7 til 29. Vil du vide resultaterne?

Undersøgelsen, offentliggjort i tidsskriftet PLoS One, fandt forskellige resultater fra Rogers undersøgelse. Undersøgelser fra University of Utah siger, at nogle hjernefunktioner forekommer på den ene eller den anden side af hjernen (venstre og højre). Undersøgelsen sagde, at en person ikke har en venstre hjerne eller højre hjerne, der er stærkere eller dominerende sammenlignet med andre dele.

Læs også: Typer af aktiviteter, der er gode for hjernen

To bedre end én

Resultaterne af ekspertforskning ved University of Utah fandt ingen beviser for en venstre- eller højre-hjerne-dominerende teori. Med andre ord kommunikerer de to sider af hjernen med hinanden og er forbundet. Undersøgelsen bekræftede, at hjernens dele har deres respektive funktioner.

For eksempel fungerer højre hjernehalvdel til at følge anvisninger, mens venstre hjerne spiller en rolle i sprogfunktioner. Det betyder dog ikke, at den ene side af hjernen bliver mere dominerende. Som konklusion spiller venstre og højre hjerne en aktiv rolle for mennesker i livet.

Lad være med at lede efter, hvilken der er mest dominerende eller sortere dens funktioner separat. Alternativt maksimer funktionen af ​​begge synergistisk. To er bedre end én ikke?

Vil du vide mere om hjernens funktion? Eller har andre helbredsproblemer? Du kan spørge lægen direkte gennem ansøgningen. Gennem funktionerne Chat og Voice/Video Call kan du chatte med ekspertlæger uden at skulle forlade huset. Praktisk, ikke?

Reference:
Embryoprojektet ved Arizona State University. Hentet december 2019. Roger Sperry's Split Brain Experiments (1959–1968)
Psykologi i dag. Hentet december 2019. Venstre hjerne, højre hjerne: To sider, arbejder altid sammen.
WebMD. Tilgået i december 2019. Undersøg udfordringersteori om hjerneadfærd