Gravide kvinder med placenta pervia kan vel ikke føde normalt?

, Jakarta - Af de forskellige sundhedsproblemer, der er tilbøjelige til at angribe gravide kvinder, er placenta previa en, der kan forhindre gravide i at føde normalt. Placenta previa eller lavtliggende placenta er en tilstand, hvor en del af eller hele moderkagen dækker livmoderhalsen. Tidligere skal du være opmærksom på, at moderkagen eller moderkagen er en slags organ, der dannes og fæstnes til livmodervæggen under graviditeten.

Dette organ er forbundet med barnet gennem navlestrengen, som tjener til at levere ilt og næringsstoffer til barnet. Samtidig for at komme af med reststoffer fra barnet, der skal bortskaffes med moderens urin og afføring.

Under graviditeten vil en kvindes livmoder udvikle sig, og moderkagen vil normalt udvide sig opad og væk fra livmoderhalsen eller livmoderhalsen. Hvis det forbliver i den nederste del af livmoderen eller nær livmoderhalsen, kan moderkagen helt eller delvist dække barnets fødselskanal. Denne tilstand kaldes placenta previa.

Forårsager smertefri blødning

Placenta previa er en tilstand, der sjældent opleves af gravide kvinder. Der skal dog stadig holdes øje med risikoen for forekomst, for det kan bringe mødres og babyers liv i fare i livmoderen. Det vigtigste symptom på placenta previa er smertefri blødning. Blødning opstår normalt i de sidste 3 måneder af graviditeten.

Mængden af ​​blod, der kommer ud, kan være mild til svær. Denne blødning vil generelt stoppe uden særlig behandling, før den vender tilbage et par dage eller uger senere. Nogle gravide oplever også sammentrækninger og smerter i ryggen eller underlivet.

Faktisk vil ikke alle gravide kvinder med denne tilstand opleve blødning. Der skal dog stadig tages simple behandlingstiltag, såsom at begrænse rutinen for at undgå træthed, for at forhindre komplikationer.

Hvis du oplever blødning i andet eller tredje trimester, skal du straks kontakte din læge. Gravide kvinder, der oplever kraftige blødninger, rådes til at tage på hospitalet med det samme. Hvis de ikke behandles, har gravide kvinder med placenta previa vist sig at have en højere risiko for blødning før og efter fødslen, for tidlig fødsel og løsrivelse af moderkagen fra livmoderen.

Risikofaktorer, der udløser Placenta Previa

Indtil nu vides det ikke præcist, hvad der forårsager placenta previa hos gravide kvinder. Der er dog flere faktorer, der mistænkes for potentielt at øge risikoen, som følger:

  • Er blevet opereret i livmoderen, såsom en curettage eller fjernelse af fibromer.

  • Har haft placenta previa i en tidligere graviditet.

  • Har fået kejsersnit.

  • Har haft en spontan abort.

  • Røg.

  • 35 år eller ældre, når du er gravid.

  • Bruger kokain.

Håndtering af trin, der kan udføres

De medicinske behandlingstrin, som gravide kvinder har brug for, når de oplever placenta previa, vil normalt blive bestemt ud fra flere faktorer, nemlig:

  • Er der blødninger eller ej.

  • Sværhedsgraden af ​​blødningen.

  • Om blødningen stopper eller ej.

  • Mors og babys helbredstilstand.

  • gestationsalder.

  • Placenta og babys position.

Gravide kvinder, der kun oplever en lille mængde blødning, behøver normalt ikke indlæggelse, men bør stadig være på vagt. Læger vil generelt anbefale at hvile hjemme. Faktisk er der gravide kvinder, som rådes til at blive ved med at ligge ned og kun må sidde eller stå, hvis det er absolut nødvendigt ( sengeleje ).

At have sex bør også undgås, især dem, der har potentiale til at udløse blødning. Ligeledes med sport. Hvis der er blødning, rådes gravide til at tage på hospitalet umiddelbart før blødningen bliver værre.

I mellemtiden rådes gravide kvinder, der har oplevet blødninger under graviditeten, til at gennemgå resten af ​​deres graviditet på hospitalet fra den 34. uge. Dette trin anbefales, så akut hjælp (såsom blodtransfusion eller forebyggelse af for tidlig fødsel) kan gives med det samme, hvis der opstår blødning igen.

Kejsersnittet vil også blive udført, når graviditeten når en tilstrækkelig aldersgrænse, nemlig den 36. uge. Før hun gennemgår det, vil moderen normalt få kortikosteroider for at fremskynde udviklingen af ​​barnets lunger i livmoderen.

Det er en lille forklaring om placenta previa, som gør gravide kvinder ude af stand til at føde normalt. Hvis du har brug for mere information om graviditet eller andre helbredsproblemer, så tøv ikke med at diskutere det med din læge på appen . Det er nemt, en diskussion med den specialist du ønsker kan ske via Snak eller Stemme/videoopkald . Få også bekvemmeligheden ved at købe medicin ved hjælp af applikationen , når som helst og hvor som helst, vil din medicin blive leveret direkte til dit hjem inden for en time. Kom nu, Hent nu i Apps Store eller Google Play Store!

Læs også:

  • Det er de faktorer, der kan udløse placenta previa
  • 3 typer af placenta lidelser og hvordan man overvinder dem
  • Dette er forskellen mellem Placenta Acreta og Placenta Previa