5 fakta om ørevoks

, Jakarta – Hvad tænker du på, når du hører ørevoks? Som mange ved, er ørevoks en gul, klæbrig ørevæske. Fordi det er synonymt med "snavs", renser mange det jævnligt med vatpinde eller bomuld. Men ved du, at det viser sig, at det er for hårdt at rense dine ører vatpinde Eller kan bomuld punktere og beskadige trommehinden? Tag et kig på nogle ørevoksfakta nedenfor, lad os gå!

1. Dannet af Kirtler

Ørevoks produceres af ceruminosa, en speciel kirtel til at producere ørevoks. Normalt laves ørevoks kun på ydersiden af ​​øregangen og vil ikke stikke ind i den dybere del af øregangen, medmindre det skubbes ind, når du renser øret for hårdt. vatpinde, bomuld eller anden genstand.

2. Nyttig til at beskytte ører

Ørevoks viser sig at være nyttigt, du ved, til at beskytte øregangen mod tørre forhold, så den ikke let får blærer. Ørevoks er også nyttigt til at beskytte ørerne mod indtrængen af ​​støv, insekter eller andre genstande, der kan forårsage øreinfektioner.

3. Kan gå ud alene

Ørevoks kan tilsyneladende rense sig selv. For hver gang du tygger eller bevæger din kæbe, indirekte, hjælper du med at flytte ørevoks fra øregangen til øregangen, så ørevoksen tørrer og falder. Men hvis du stadig ønsker at rense dine ører, bør du kun rengøre ydersiden med en vatpind eller væv.

Undgå at plukke ører

Nogle mennesker bruger vatpinde for at fjerne ørevoks. Denne praksis anbefales dog ikke. Ørevoks indeholder smøremidler og antibakterielle stoffer, så hvis du fjerner det ofte, vil øregangen blive tør, kløende og gøre dig mere modtagelig for infektion. Derudover er øregangen og trommehinden også meget sarte, så rengøring af ørevoks er for hård med vatpinde eller andre genstande kan skubbe ørevoksen dybere, hvilket kan skade øret og forårsage blødning.

5. Sundhedsdetektion

Farvevariationer i ørevoks kan også registrere sundhed, du ved. Den normale farve på ørevoks er gul med en våd, klistret og nogle gange ildelugtende tekstur. Mens farven på anden ørevoks kan indikere sundhedsproblemer, såsom:

  • Bleg gul . Denne farve er normal for børn, men hos voksne kan en bleggul farve være et tegn på, at kroppen mangler vitamin B-indtag.
  • Mørk og tyk chokolade . Denne farve kan være et tegn på, at ørevoks har været i øret i lang tid. Denne farve kan også dannes på grund af overdreven produktion af snavs på grund af hormonforstyrrelser, for eksempel på grund af stress.
  • Sort . Denne farve kan dannes på grund af hormonforstyrrelser. Hvis denne tilstand opstår igen, kan det indikere en svampeinfektion i øret.
  • Grå . Denne farve ejes generelt af mennesker, der bor i områder med forurenet luft. Denne tilstand kan dog være et tegn på eksem, hvis teksturen er tør, skør og kløende.
  • blodrød . Hvis denne tilstand er ledsaget af smerte, kan det indikere et problem med trommehinden eller en øreinfektion.

Du behøver ikke rense dine ører for ofte. Du behøver kun at rengøre ydersiden af ​​øret, mindst en gang om ugen. Men hvis du føler, at ørevoksen er for meget og tør, kan du bruge øredråber, mineralolie eller saltvand i øret. Dette vil hjælpe med at opløse ørevoksen og blødgøre den for let udstødelse. Men hvis tilstanden ikke forbedres, skal du tale med din læge for at få den rigtige behandling.

Hvis du har klager med dine ører, kan du tale med din læge via Snak og Video/taleopkald i . Du kan også købe sundhedsprodukter og vitaminer, du har brug for . Derudover kan du også tjekke kolesterolniveauer, blodsukkerniveauer og andre på du ved. Du vælger bare Service Lab indeholdt i ansøgningen , angiv derefter dato og sted for undersøgelsen, så vil laboratoriepersonalet komme for at se dig på det aftalte tidspunkt. Kom nu, HentAnsøgning nu også i App Store og Google Play.