Taleforsinkelse, nervøse problemer eller psykologiske?

, Jakarta – Taleforsinkelse er en form for udviklingsforstyrrelse, der kan angribe børn. I denne tilstand har din lille en forsinkelse i at tale. Kort sagt, taleforsinkelse Dette medfører, at barnets taleevne ikke udvikler sig alt efter alder. Faktisk, hvorfor kan et barn have en taleforsinkelse?

Når de bliver ældre, vil dit lille barn opleve udvikling, både hvad angår fysiske og sproglige færdigheder. Børn vil langsomt være i stand til at forstå de sætninger, de hører, og blive dygtige til at formidle deres følelser gennem ord. Men hvert barn har generelt forskellig udvikling, så den tid, det tager for et barn at tale, vil også være forskellig.

Læs også: 3 måder at overvinde taleforsinkelse hos børn

Genkendelse af taleforsinkelse og dens årsager

Børn, der oplever taleforsinkelse vil normalt vise symptomer på stammen eller svært ved at udtale ord korrekt. Derudover har børn med denne lidelse også svært ved at udtrykke sig eller forstå andres hensigter. Børns sprog- og taleevner udvikles generelt i de første tre leveår.

Derfor omtales de første tre år af en babys liv som en afgørende periode, især i udviklingen af ​​tale- og sprogfærdigheder. Børn har en tendens til at have gode tale- og sprogfærdigheder, hvis de ofte bliver udsat for andres stemmer eller tale. Det er vigtigt, at forældre altid interagerer med deres små, for at undgå at komme for sent til at tale.

Ud over manglende eksponering for sprog, taleforsinkelse hos børn kan også udløses af visse sundhedsmæssige forhold. Generelt kan taleforsinkelser hos børn være forårsaget af forstyrrelser i munden, især spyt eller mundvige. En af de tilstande, der kan udløse taleforsinkelse hos børn er frenulum , som er en kort fold under tungen.

Børn, der oplever frenulum har tendens til at have svært ved at tale, fordi de korte folder under tungen kan begrænse tungebevægelsen, hvilket gør det svært at producere ord eller sætninger. Taler sent aka taleforsinkelse s Der kan også være børn på grund af høretab eller døvhed. Denne tilstand gør, at barnet ikke kan identificere ord. Døvhed hos børn kan opstå på grund af medfødte tilstande eller opstå på grund af infektion.

Læs også: Børn med høretab kan komme for sent til at tale

Børn kan også opleve taleforsinkelser, fordi de har indlæringsforstyrrelser. Det gør det langsommere at genkende ord, fordøje og derefter bruge dem. Forældre bør ikke bare ignorere at komme for sent til at tale med deres børn. Dette skyldes, at denne tilstand også kan være et tidligt symptom på en udviklingsforstyrrelse, såsom cerebral parese eller autismesyndrom.

Selvom hvert barns taleudvikling er forskellig, skal forældrene kende "benchmark", så de kan identificere det taleforsinkelse hurtig. Fædre og mødre skal kende omfanget af barnets taleevne, alt efter dets alder. I en alder af 3 måneder er babyer generelt begyndt at lave lyde, der ikke har nogen betydning. Babyer er også normalt begyndt at forstå, at der bliver talt til ham, og viser det ved at grine eller se på ansigtet på den person, der taler til ham.

Ind i en alder af 6 måneder begynder barnet at lave forskellige lyde, og stavelserne høres tydeligere. Alligevel har de afgivne sætninger stadig ingen betydning, såsom "da-da" eller "wa-wa". Mod slutningen af ​​6 måneder til 9 måneder har babyer en tendens til ofte at udtrykke deres tilstand, såsom triste, vrede eller glade, gennem ord. I en alder af 9 måneder forstår babyer også generelt grundlæggende ord som "ja" eller "nej".

I en alder af 12 måneder kan babyer sige ordene "mor" og "far" og begynde at efterligne de ord, der bliver sagt af mennesker omkring dem. Over tid vil barnets sprogfærdigheder udvikle sig. Indtil 24 måneders alderen er børn normalt i stand til at kommunikere med 2 ordforråd. Når børn kommer i alderen 3-5 år, vil deres sprog- og talefærdigheder udvikle sig hurtigt. Din lille kan allerede forstå kommandoer og kommunikere med andre, for eksempel ved at fortælle enkle historier.

Læs også: Pas på, det er 4 taleforstyrrelser, som børn kan opleve

Har du et helbredsproblem og har brug for en læges råd? Brug appen lige. Du kan nemt kontakte lægen via Video/taleopkald og Snak når som helst og hvor som helst. Få information om sundhed og sund livsstil fra betroede læger. Kom nu, Hent nu i App Store og Google Play!

Reference:
Børns sundhed. Hentet 2019. Forsinket tale- eller sprogudvikling.
Rady børns. Hentet 2019. Forsinket tale- eller sprogudvikling.
WebMD. Tilgået i 2019. Hvad forårsager sprog- og taleforsinkelser hos børn?