Dette er en medicinsk kirurgisk procedure til behandling af papillomer

Jakarta - Papillomer, eller mere velkendt kaldet vorter, er en gruppe af godartede tumorer forårsaget af virus Humant papillomavirus (HPV). Virussen inficerer de øverste lag af huden og vokser meget hurtigt. Dens udseende er sjældent ledsaget af smerte. Imidlertid vil udseendet af vorter på huden i høj grad forstyrre en persons udseende. Hvilke medicinske procedurer udføres for at behandle vorter?

Læs også: Er der medicinske behandlinger for vorter?

Medicinsk kirurgisk procedure til behandling af papillomer

Faktisk er vorter ikke en tilstand, man skal passe på, fordi de kan gå væk af sig selv uden nogen behandlingsprocedurer. Men hvis vorten ikke går over af sig selv, opstår i længere tid, også er ledsaget af smerter, bør du straks drøfte dette med en professionel, ja. Behandlingen vil afhænge af, hvor alvorlige dine vorter er.

En af de mest effektive procedurer til behandling af vorter er elektrokirurgi og curettage. Elektrokirurgi eller brænding er en effektiv behandling af almindelige typer vorter, vorter filiform (voksende kød), og fodvorter. Curettage involverer at skrabe (curettage) vorten med en skarp kniv eller et lille skeformet værktøj. Disse to procedurer bruges ofte sammen. Hudlæger kan fjerne vorter ved at skrabe dem af før eller efter en elektrokirurgisk procedure er udført.

Læs også: 7 naturlige vortebehandlinger, du kan prøve derhjemme

Medicinske procedurer til behandling af vorter er ikke kun elektrokirurgi og curettage. Følgende er en række andre medicinske procedurer, der udføres for at behandle vorter:

1. Cantharidin salve

Hvordan man bruger denne medicin ved at anvende den på vorteområdet. Når det er påført, lad det tørre, og dæk det derefter med en bandage i 4-6 timer. Fjern derefter plasteret og vask vorteområdet med sæbe og vand, indtil det er rent. De lægemiddelinducerede blærer dannes inden for 1-2 dage på området under vorten. Du kan også gå til lægen for at fjerne de døde vorter.

2. Kryoterapi

Kryoterapi er en medicinsk procedure, der bruges til at behandle godartede (ikke-cancerøse), præcancerøse eller ondartede (cancerøse) tumorer placeret på overfladen af ​​huden eller indre organer. Proceduren udføres ved hjælp af en speciel væske, der er i stand til at fryse og dræbe tumorceller. Denne procedure er ikke særlig smertefuld, men den kan forårsage mørke pletter hos mennesker med mørk hud.

3. Laserbehandling

Laserbehandling er en mulighed, hvis vorterne ikke reagerer på andre behandlingsprocedurer. Før laserbehandling vil hudlægen injicere et bedøvelsesmiddel for at bedøve vorten.

4. Kemisk peeling

Denne behandlingsprocedure udføres for flade vorter. Normalt forekommer vorter i grupper i stort antal. Kemisk peeling udføres ved at anvende en medicin, der indeholder salicylsyre, tretinoin og glykolsyre.

5. Immunterapi

Immunterapi udføres ved at bruge patientens immunsystem til at bekæmpe vorterne på egen hånd. Denne behandling bruges, når vorten fortsætter, trods andre behandlinger.

Læs også: Tips til at fjerne vorter i ansigtet

Det er nogle af de trin, der almindeligvis bruges af læger til at behandle papillomer. Hvis du har dette hudproblem, er det tilrådeligt at tjekke dig selv på det nærmeste hospital for en fysisk undersøgelse. Efter at have ved, hvor alvorlig din tilstand er, vil din læge bestemme den passende procedure for lidelsen.

Reference:
Dermatologisk behandlings- og forskningscenter. Tilgået 2021. Medicinsk kirurgisk procedure til behandling af vorter.
NCBI. Tilgået 2021. Hvad er behandlingsmulighederne for vorter?
Mayo Clinic. Tilgået 2021. Almindelige vorter.
American Academy of Dermatology Association. Tilgået i 2021. VORTER: DIAGNOSE OG BEHANDLING.