Lavt blod- og blodmangel, hvad er forskellen mellem de to?

, Jakarta - Lavt blodtryk og mangel på blod har de samme indledende symptomer, nemlig svimmelhed, svaghed og bleg hud. Selvom symptomerne er de samme, er lavt blodtryk og anæmi faktisk forskellige tilstande. Årsagerne og hvordan man behandler dem er også forskellige.

Lavt blodtryk eller hypotension opstår, fordi blodtrykket i arterierne er lavt eller under normale grænser. En person erklæres for lavt blodtryk, hvis blodtryksmålingen er under 90/60 mmHg. Mens mangel på blod eller anæmi er en tilstand, der opstår, fordi kroppen mangler hæmoglobin.

Læs også: Oplever hypotension, her er 4 fødevarer, der hjælper med at øge blodtrykket

Forskelle i årsager til lavt blod og mangel på blod

Lavt blodtryk er en tilstand, der opstår, når blodtrykket i arterierne er lavere end normalt. Når blodet strømmer gennem arterierne, udøver blodet tryk på arteriernes vægge, det tryk, der vurderes som et mål for styrken af ​​blodgennemstrømningen eller kaldes blodtryk.

Blodtryk, der er for lavt, forårsager blokering af mængden af ​​blod, der strømmer til hjernen og andre vitale organer, såsom nyrerne. Denne tilstand resulterer i symptomer som svimmelhed, svimmelhed, rystende krop og endda bevidsthedstab. Adskillige tilstande kan forårsage hypotension, såsom mangel på kropsvæsker, graviditet, blødning, diabetes, skjoldbruskkirtelhormonforstyrrelser.

Behandling af lavt blodtryk kan variere afhængigt af årsagen. Generelt kan lavt blodtryk behandles ved at drikke masser af vand, spise sund mad og motionere regelmæssigt. Hvis det er nødvendigt, skal personer med lavt blodtryk tage visse lægemidler eller få medicinsk behandling.

Læs også: At springe morgenmaden over kan forårsage hypotension

I mellemtiden opstår mangel på blod eller anæmi, fordi kroppen mangler hæmoglobin. Anæmi opstår, når niveauet af hæmoglobin (rødt blodstof) i kroppen er under normalområdet. Det normale niveau af hæmoglobin varierer fra person til person, afhængigt af alder og køn. Hos voksne kvinder er det normale niveau af hæmoglobin 12 -16 gram per deciliter, mens det hos voksne mænd er 13,5 - 18 gram per deciliter.

Anæmi kan også opstå på grund af manglende indtagelse af jern eller vitamin B12 og folinsyre. Derudover kan anæmi være forårsaget af blødning, graviditet, svigt i produktionen af ​​blodceller, til kronisk nyresygdom.

Forskellen mellem lavt blodtryk og lavt blodtryk

For at finde ud af, at nogen har lavt blodtryk, er det nødvendigt at måle blodtrykket ved hjælp af et blodtryksmåler. Mens anæmi eller mangel på blod kan kendes ved at måle hæmoglobin ved hjælp af en Hb-måler.

Hvis du tester positiv for anæmi, kan din læge ordinere jern eller vitamin B12 og folinsyretilskud, afhængigt af hvilken type anæmi du har. I mellemtiden, hvis du har hypotension, vil din læge råde dig til at få nok hvile, undgå koffeinholdige drikkevarer og alkohol og spise små, men hyppige måltider. Medicin kan også ordineres til personer med hypotension for at øge mængden af ​​blod eller indsnævre arterierne for at øge blodtrykket.

Læs også: Ikke bare let træt, disse er 14 symptomer på jernmangelanæmi

Du skal være opmærksom på, at forkert genkendelse af tilstanden hypotension og anæmi kan resultere i fejl i medicineringen. Mange mennesker med hypotension tager jern for at klare sig, selvom det ikke er den rigtige måde. Ukritisk behandling kan føre til andre helbredsproblemer.

Hvis du oplever symptomer, såsom svimmelhed, svaghed eller tab af balance, skal du først finde ud af årsagen. Tal derefter med lægen gennem appen . Kom nu, skynd dig Hent Ansøgning , for at få en mere passende behandling

Reference:

American Society of Hematology. Tilgået i 2020. Anæmi.
Healthline. Tilgået 2020. Hvad du behøver at vide om anæmi.
NHS UK. Tilgået 2020. Lavt blodtryk..
Mayo Clinic. Tilgået 2020. Lavt blodtryk.