4 typer blodsygdomme, der påvirker røde blodlegemer

, Jakarta - Menneskeblod består af fire hovedkomponenter, nemlig hvide blodlegemer, røde blodlegemer, blodplasma og blodplader. Nå, denne lidelse i røde blodlegemer kan ske, hvis de fire komponenter i blodcellerne oplever en lidelse, så de ikke kan fungere ordentligt. Kend nogle typer blodsygdomme, der kan påvirke følgende røde blodlegemer!

Læs også: Kend typerne af Thalassæmi-blodsygdomme

Typer af blodsygdomme, der påvirker røde blodlegemer

En blodsygdom er en tilstand, der påvirker en eller flere blodlegemer, så blodet ikke kan fungere ordentligt. De forårsagede abnormiteter kan også variere, både akutte og kroniske. Blodsygdomme i sig selv, normalt forårsaget af arvelige sygdomme. Identificer flere typer blodsygdomme, der kan påvirke røde blodlegemer.

1. Polycytæmi Vera

Polycythemia vera er en tilstand, hvor der produceres for mange røde blodlegemer i knoglemarven. Denne tilstand vil helt sikkert blokere blodgennemstrømningen, fordi blodceller kan størkne. Hvis dette sker, vil risikoen for blodpropper være højere at opleve.

Læs også: Genkendelse af forskellige typer af blodsygdomme

2. Anæmi

Anæmi kan opstå på grund af mangel på røde blodlegemer i kroppen. Hvis en person lider af dette, vil kroppen ikke få en iltrig blodforsyning. Som et resultat vil mennesker med anæmi føle sig sløve, trætte og ikke have energi til at udføre deres aktiviteter. Anæmi selv er opdelt i flere typer, nemlig:

  • Jernmangelanæmi, som er en type anæmi forårsaget af mangel på jern, hvilket resulterer i et fald i antallet af sunde røde blodlegemer.
  • Perniciøs anæmi, som er en tilstand, hvor kroppen mangler vitamin B12, som et resultat af, at kroppen ikke kan lave røde blodlegemer for at dække kroppens behov.
  • Autoimmun hæmolytisk anæmi, som er en sjælden sygdom i røde blodlegemer og immunsystem.
  • Aplastisk anæmi, som er en alvorlig blodsygdom, der får knoglemarven til at holde op med at producere nye blodlegemer.
  • Megaloblastisk anæmi, som er anæmi forårsaget af abnormiteter i processen med at danne røde blodlegemer DNA.
  • Seglcelleanæmi, som er en genetisk lidelse, hvor formen af ​​de røde blodlegemer er unormal. Dette medfører, at blodkarrene mangler en sund forsyning af blod og ilt, der skal fordeles i hele kroppen.

3. Malaria

Malaria kan spredes gennem bid af en myg, der allerede er inficeret med parasitten. Denne parasit vil inficere røde blodlegemer og beskadige disse celler. Symptomerne omfatter feber og kulderystelser. Denne parasit kan endda forårsage skade på kroppens organer.

Læs også: Hæmatologiens rolle i behandling af blodsygdomme

4. Lymfom

Lymfom er en blodkræft, der udvikler sig i lymfesystemet. Hos mennesker med lymfom bliver hvide blodlegemer ondartede og spredes unormalt. Lymfom er karakteriseret ved hævelse af lymfeknuder i nakke, armhule og lyske. Disse symptomer vil derefter spredes til knoglemarven og andre organer omkring den.

Hvis du finder noget galt med dit helbred, kunne være løsningen! Du kan diskutere direkte med sagkyndige læger via Snak eller Stemme/videoopkald. Ikke nok med det, du kan også købe den medicin, du har brug for. Uden besværet vil din ordre blive leveret til din destination inden for en time.