Kend forskellen mellem normal kløe og diabetisk kløe

Jakarta – At kradse er en naturlig reaktion, som alle gør, når huden føles kløende. Kløe i sig selv er påvirket af mange faktorer, såsom hudsygdomme, ar, der er ved at tørre, eller kløe kan være et tegn på, at du lider af visse sygdomme. Kløe i sig selv er et af symptomerne på diabetes, der forekommer hos næsten alle syge. Så hvad er forskellen mellem almindelig kløe og diabetes?

Læs også: Vær opmærksom, disse er 8 symptomer på diabetes mellitus

Kløe er et symptom på diabetes, man skal være opmærksom på

Diabetes er en sygdom, der opstår på grund af høje niveauer af sukker i blodet. Derudover vil symptomerne på diabetes være karakteriseret ved overdreven tørst, som er ledsaget af hyppig vandladning, til ekstrem kløe over hele kroppen. Kløe i sig selv er forbundet med kroppens reaktion på skyhøje blodsukkerniveauer.

Øget hyppighed af vandladning er kroppens reaktion, når man forsøger at slippe af med overskydende glukose i blodet. Hvis vandladningshyppigheden stiger, vil kroppen automatisk miste en masse væske. Denne tilstand udløser tør hud, hvilket resulterer i overdreven kløe. I denne forbindelse skal du vide, at kløende hud ikke kun betyder diabetes.

Forskellen mellem almindelig kløe og diabetes i sig selv ligger i årsagen. Kløe opstår normalt på grund af en virus-, svampe- eller bakterieinfektion. Mens kløe på grund af diabetes kommer fra blodkar, så i mange tilfælde kan kløe hos personer med diabetes forårsage sår. Desværre vil de to tilstande være meget svære at skelne med det blotte øje.

For at finde ud af, hvilken tilstand du oplever. Du rådes til at tage en blodprøve på det nærmeste hospital. Blodprøver er en af ​​de bedste måder at bestemme årsagen til selve kløen. Blodprøver vil også bestemme niveauet af sukker i blodet.

Læs også: Genkend 6 symptomer på diabetes 1 og 2

Lær Diabetes dybere at kende

Kløe er ikke det eneste symptom på diabetes. Du bør dog straks tjekke dit blodsukkerniveau, hvis du oplever kløe, der ikke går væk. Især hvis du har en familiehistorie med diabetes. Blodprøver skal virkelig udføres for at tage den mest øjeblikkelige og passende handling for at undgå komplikationer, der kan opstå til enhver tid.

Ud over kløe er symptomerne på diabetes karakteriseret ved ændringer, der opstår i huden, såsom mørkere hudfarve, skællende, endda tør og revnet. Dette sker på grund af det høje insulinindhold i kroppen, hvilket tilskynder til ændringer i pigmentet, der regulerer hudfarve og tekstur. Efter dette sker, begynder symptomerne at dukke op, hvoraf den ene er sorte pletter på huden.

Pointen er, at hvis du mærker en kløe, der ikke går væk, skal du straks tage en blodprøve. Desuden, hvis kløen ikke går væk, selv efter at have påført en fugtighedscreme eller ekstern medicin på huden. Hvis kløe er et symptom på diabetes, vil det normalt blive efterfulgt af ændringer i hudens sundhedstilstand.

Læs også: Pas på 9 symptomer på diabetes, der angriber kroppen

Når nogen bliver diagnosticeret med diabetes, er det vigtigt at være mere forsigtig med at passe på sig selv, især med at tage sig af huden. Desuden hvis der er en del af kroppen, der er skadet. Det er vigtigt virkelig at pleje og behandle såret. Årsagen er, at mindre skader i nogle tilfælde kan blive til farlige, selv sår kan forårsage forfald og føre til amputation.

Reference:
Diabetes.org. Tilgået 2020. Hudkomplikationer.
Medicinske nyheder i dag. Tilgået 2020. Giver diabetes kløe?
Healthline. Tilgået 2020. Kan diabetes forårsage kløende fødder?