Gigt bør ikke masseres, myte eller fakta?

Jakarta - Gigt er en almindelig form for gigt og kan påvirke alle. Denne tilstand opstår, når uratkrystaller opbygges i leddene, hvilket forårsager alvorlig betændelse og smerte. Disse krystaller kan opstå, når kroppen har høje urinsyreniveauer.

Kroppen producerer urinsyre, når den nedbryder puriner, som er stoffer, der findes naturligt i kroppen. Puriner findes også i visse fødevarer, såsom bøf, indmad og skaldyr. Alkoholiske drikke og sukkerholdige drikke kan også øge urinsyreniveauet i kroppen.

Normalt vil urinsyre opløses i blodet og passere gennem nyrerne for at blive udskilt i urinen. Men hvis der er for meget urinsyre, vil det opbygge sig og danne krystaller i leddene eller omgivende væv, hvilket forårsager smerte, hævelse og betændelse.

Læs også: Urinsyre i en ung alder, hvad forårsager det?

Kan det masseres?

Gigtanfald kan opstå pludseligt, hvilket ofte får dig til at vågne midt om natten og føle, at din tommelfinger brænder. Inficerede led vil opleve hævelse, varme og smerte. Ofte angriber gigt leddet i bunden af ​​storetåen.

Udover at indtage usunde fødevarer og indtage sukkerholdige drikkevarer og overdreven alkohol, er der flere andre faktorer, der øger risikoen for at udvikle gigt, såsom forhøjet blodtryk, genetisk historie, overdreven indtagelse af højproteinfødevarer, fedme og metabolisk syndrom. Så har mænd en højere risiko end kvinder.

Så kan folk med gigt få massage? Faktisk varierer behandlingen for gigt afhængigt af den kroniske eller akutte tilstand. Tilsyneladende findes der udover medicinsk behandling stadig alternative behandlinger, som du kan forsøge at behandle dette sundhedsproblem, nemlig massage eller akupunktur.

Læs også: Afholdenhed af urinsyre, undgå disse 3 grøntsager

Det er rigtigt, massage fokuserer på hele kroppen. Især massage fokuserer dog også på områder, der oplever smerter på grund af smertefulde led. Massage er en ældgammel terapi, der virkelig hjælper med at forbedre kroppens naturlige helbredende mekanismer. Denne terapi er designet til at stimulere stofskiftet, øge blodcirkulationen til beskadigede led og omgivende muskelvæv, reducere smerter og forhindre spasmer.

Selvom det er en gammel terapi, blev undersøgelser offentliggjort i Journal of Bodywork and Movement Therapies, har bevist, at mennesker, der har gigt og får massageterapi, oplever færre smerter og større heling.

En anden undersøgelse offentliggjort i Arkiv for intern medicin, nævnt, at massage viste signifikant smertereduktion og øget knæfunktionalitet hos personer med slidgigt. Dette betyder, at folk med gigt kan gøre massage til andre alternative helbredende behandlinger end medicinske.

Læs også: Hyppigt forbrug af rødt kød udløser gigt, virkelig?

Der er ingen kur mod gigt, men massage kan kontrollere symptomerne og hjælpe den syge til at fortsætte med at fungere normalt, når et gigtanfald opstår. Sørg dog for først at spørge din læge om dette, for der kan være andre medicinske tilstande, der faktisk gør, at du er nødt til at undgå massage. Du kan bruge appen at stille og besvare spørgsmål hos en speciallæge eller når du ønsker at bestille tid til behandling på nærmeste sygehus.



Reference:
Pacific College of Health and Science. Tilgået 2020. Massage mod gigt.
Field, Tiffany, et al. 2006. Tilgået i 2020. Håndgigtsmerter reduceres ved massageterapi. Journal of Bodywork and Movement Therapies 11: 21-24.
Perlman, Adam I., et al. 2006. Besøgt 2020. Massageterapi for slidgigt i knæet: Et randomiseret kontrolleret forsøg. Arkiv for intern medicin 166: 2533-2538.