Hvornår er det bedste tidspunkt at give en hund en vaccine?

, Jakarta – Ligesom mennesker skal kæledyrshunde også vaccineres. Dette er vigtigt for at beskytte dit kæledyr mod sygdomme, hvoraf mange kan være dødelige.

Mange vacciner kan gives til kæledyr så tidligt som 6 ugers alderen. Vacciner til kæledyr har nogle gange også brug for boostere for at forblive effektive. Så den bedste måde at sikre, at din hund får hele rækken af ​​vacciner på, er at følge en ordentlig vaccinationsplan.

Læs også: Yndlingskattevaccine, hvilken alder skal du være?

Fordele ved at give vacciner til hunde

Vaccination kan beskytte din hund mod en række potentielt dødelige sygdomme. Nogle af dem:

  • Parvovirus

Parvo er en meget smitsom virus, der rammer alle hunde, men uvaccinerede hunde og hvalpe yngre end 4 måneder har den højeste risiko for at få det.

Denne virus angriber mave-tarmsystemet og forårsager tab af appetit, opkastning, feber og ofte alvorlig blodig diarré. Ekstrem dehydrering kan også opstå og dræbe hunden inden for 3-4 dage. Få straks lægebehandling fra en læge, hvis din hund har symptomer på parvovirus.

Læs også: Kend 7 sygdomme, som hvalpe er sårbare over for

  • Hundesyge

Distemper er en alvorlig og smitsom sygdom forårsaget af en virus, der angriber hundes luftveje, mave-tarm- og nervesystemer. Sygdommen kan spredes gennem luften, når et inficeret dyr nyser eller hoster. Virussen kan også overføres gennem fælles skåle og redskaber og vand.

Denne sygdom forårsager udflåd fra øjne og næse, feber, hoste, opkastning, diarré, kramper, trækninger, lammelser og ofte død.

  • Leptospirose

Leptospirose er forårsaget af bakterier, og nogle inficerede hunde viser ofte ingen symptomer overhovedet. Denne sygdom er en zoonotisk sygdom, hvilket betyder, at den kan overføres fra dyr til mennesker. Symptomer på leptospirose, nemlig feber, opkastning, mavesmerter, diarré, appetitløshed, sløvhed og meget svag.

  • Hundehepatitis

Canine hepatitis er en meget smitsom virusinfektion, der påvirker en hunds lever, nyrer, milt, lunger og øjne. Sygdommen er forårsaget af en virus, der ikke er relateret til den menneskelige form for hepatitis. Symptomerne spænder fra lavgradig feber til opkastning, gulsot, maveforstørrelse og smerter omkring leveren.

  • Rabies

Rabies er en virussygdom hos pattedyr, der angriber centralnervesystemet og forårsager hovedpine, rastløshed, hallucinationer, overdreven savlen, frygt for vand, lammelser og død.

Læs også: Anerkend dyr, der har rabies

Ud over at beskytte mod de farlige sygdomme ovenfor, er det også nyttigt at give din hund en vaccine til at forhindre, at den spreder dødelige sygdomme til andre hunde og mennesker. Hunde, der er blevet vaccineret, er mindre tilbøjelige til at ramme sygdommen og sprede den. På den måde er alle hundepopulationer og din familie sikre.

Vaccinationsplan for hunde

Din hund bør vaccineres fra en ung alder, og derefter give booster-injektioner regelmæssigt gennem hele livet. Følgende er generelt accepterede retningslinjer for vaccinationsplanen for hunde:

  • 6-8 uger gammel

Hunde kan vaccineres mod hundesyge og parvovirus. En valgfri vaccination, der kan gives i denne alder, er Bordetella-vaccinen.

  • 10-12 uger gammel

Den vaccine, der kan gives til kæledyrshunde i denne alder, er DHPP (vaccine mod hundesyge, adenovirus eller hepatitis, parainfluenza og parvovirus).

Valgfri vaccinationer, der kan gives i denne alder: influenza, leptospirose, Bordetella, borreliose (afhængig af hundens livsstil og som anbefalet af dyrlægen).

  • 16-18 uger gammel

Vacciner, der kan gives til kæledyrshunde i denne alder, er DHPP og rabies. Valgfri vaccinationer, der kan gives i denne alder: influenza, borreliose, bordetella (afhængig af hundens livsstil).

  • 12-16 måneder gammel

Vacciner, der kan gives til kæledyrshunde i denne alder, er DHPP og rabies. Valgfri vaccinationer, der kan gives i denne alder: coronavirus, leptospirose, Bordetella og borreliose.

Efter at have fået de første vaccinationer, vil din hund have brug for regelmæssige booster-skud gennem hele sit liv. Dette er for at holde dem beskyttet mod sygdom, da hundens immunitet kan aftage med tiden.

Booster-skud for hundesyge, parvovirus, hundehepatitis og rabies skal normalt gives hvert til tredje år afhængigt af tilstanden og risikoen for eksponering for virussen. Booster-injektioner for leptospirose skal gives årligt.

Det er det bedste tidspunkt at give din hund vaccinen på. Du kan også bruge appen at kontakte dyrlægen, hvis din hund har visse helbredsproblemer. Kom nu, Hent Ansøgning lige nu!



Reference:
Folkeambulatoriet for syge dyr. Tilgået 2020. Vaccinationer til hunde.
American Kennel Club. Tilgået 2020. Din komplette guide til førsteårs hvalpevaccinationer.
WebMD. Tilgået 2020. Kæledyrsvacciner: skemaer for katte og hunde.