12 symptomer på malaria at passe på

Jakarta - Malaria er en sygdom, der spredes gennem bid af en myg, der allerede er inficeret med parasitten. Malariainfektion kan opstå med kun et myggestik. Hvis denne sygdom ikke behandles korrekt, kan det få en person til at miste livet. Faktisk kan malaria ikke overføres direkte fra en person til en anden, men kan blive smittet, hvis der er direkte kontakt med blodet fra en smittet person. Fordi det er inficeret fra moderen, kan barnet i livmoderen også være inficeret med malaria.

Symptomer på malaria opstår, når du bliver bidt af en myg, der allerede er inficeret med parasitten Plasmodium. Inkubationsperioden eller tiden mellem bidet af en malariamyg og starten af ​​symptomer afhænger af typen af ​​parasit, der inficerer. Normalt inkubationsperioden Plasmodium falciparum omkring 1-2 uger, mens for Plasmodium vivax er 2-3 uger. Disse to typer parasitter er den mest almindelige årsag til malaria i Indonesien. Symptomer på malaria består normalt af:

  1. Anæmi
  2. Koldsved
  3. Høj feber
  4. gyse
  5. Diarré
  6. Dehydrering
  7. Anfald
  8. Kvalme og opkast
  9. Muskelsmerter
  10. Hovedpine
  11. Blodig afføring
  12. Blodtrykket falder pludseligt

For nogle typer malaria forekommer feber hver 48. time ledsaget af overdreven svedtendens og træthed. Når din kropstemperatur falder, vil du desuden føle dig kold og ryste. Symptomer på malaria kan omfatte muskelsmerter og diarré. Symptomerne på malaria kan vare ret lang tid, nemlig 6-12 timer. De farligste tilfælde af malaria er forårsaget af parasitter Plasmodium falciparum.

I den tidlige inkubationsperiode er de symptomer på malaria, der opstår, såsom hovedpine og feber, ofte milde og tages ofte for givet af de syge. Men det kan være farligt, hvis myggen, der har bedt dig, er inficeret med en type parasit Plasmodium falciparum. Denne type parasit er meget farlig, fordi den kan forårsage alvorlige tilstande såsom luftvejsproblemer eller organsvigt. Hvad der er mere alvorligt, kan true livet for den syge, hvis det ikke behandles inden for 24 timer.

Spørg derfor straks din læge, hvis du eller din familie viser symptomer på malaria som beskrevet ovenfor. Især hvis du er eller har rejst til malaria-endemiske områder i Indonesien, såsom Papua, East Nusa Tenggara, Maluku og Bengkulu, som er de steder, der bidrager med flest malariaforekomster i Indonesien. Dette er nyttigt for at fremskynde behandlingsprocessen, så den kan startes med det samme.

Som et første skridt kan du bruge applikationen at tale med en praktiserende læge og bede om råd om behandling af malaria, du eller din familie har lidt via menuen Kontakt læge. Du kan vælge hvilken læge du vil tale med om de symptomer på malaria du oplever ved hjælp af kommunikationsmulighederne i form af chat, taleopkald, og videoopkald. Det er nemmere med , fordi du allerede nu kan prøve de nyeste funktioner, nemlig Lab service. Derudover kan du også købe medicinske behov såsom vitaminer eller kosttilskud, der vil levere til din destination på højst en time ved hjælp af menuen Apotek levering. Ved at bruge appen , kan adgang til sundhed nu være nemmere og hurtigere. Så kom nu Hent nu app på Google Play og App Store for at bruge det.

Læs også: Kend omhyggeligt 11 symptomer på denguefeber