7 måder at sænke højt blodtryk i en ung alder

Jakarta - Højt blodtryk (hypertension) opleves normalt af forældre. Alligevel er unge i dag også sårbare over for højt blodtryk på grund af arv og en usund livsstil. For eksempel at spise for mange fede og saltholdige fødevarer. Det er derfor, de fleste tilfælde, der findes hos unge, er inkluderet i den primære forhøjede blodtryksgruppe, nemlig forhøjet blodtryk forårsaget af genetiske faktorer og livsstilsfaktorer.

Læs også: 7 typer fødevarer, folk med hypertension bør undgå

Årsager til forhøjet blod i en ung alder

Højt blodtryk er normalt karakteriseret ved udseendet af smerter i hovedet, især i ryggen. Andre tegn er ringen for ørerne, sløret syn, næseblod og hyppig besvimelse. Så hvad er årsagerne til forhøjet blodtryk i en ung alder?

  • Genetiske faktorer.
  • Stress eller humørsvingninger.
  • overvægtig ( overvægtig ) og fedme.
  • Usund livsstil, såsom rygning og alkohol.
  • At spise for meget fedt og salt mad.
  • Uregelmæssige søvnmønstre.
  • Visse medicinske tilstande, såsom nyre, skjoldbruskkirtel osv.

Læs også: 7 tegn på højt blodtryk, som alle bør kende

At opdage forhøjet blodtryk i en ung alder er faktisk ikke så let som at opdage forhøjet blodtryk hos voksne. For hos voksne er der særlige retningslinjer for at afgøre, om nogen har forhøjet blodtryk. I mellemtiden er der for unge ikke nogen specifikke retningslinjer, der kan bruges.

Sådan sænkes højt blodtryk i en ung alder

Forhøjet blodtryk i en ung alder skal man holde øje med. For jo hurtigere en person udvikler forhøjet blodtryk, jo mere modtagelig er han over for hjertesygdomme i fremtiden. Derfor har forhøjet blodtryk i en ung alder brug for øjeblikkelig behandling. Målet er at sænke blodtrykket og minimere risikoen for hjertesygdomme. Så hvordan reducerer du højt blodtryk i en ung alder?

  1. Undgå stress.
  2. Nok hvile.
  3. Hold op med at ryge eller reducer rygevanerne.
  4. Begræns eller endda undgå at indtage alkohol og bruge stoffer. Det er en almindelig årsag til forhøjet blodtryk i en ung alder.
  5. Få regelmæssig motion, mindst 30 minutter i 3 eller flere dage om ugen. Udover at være sund, kan regelmæssig motion også hjælpe med at kontrollere vægten, så du undgår risikoen for overvægt.
  6. Spis sunde fødevarer, såsom frugt og grøntsager. Reducer også forbruget af stegte fødevarer, fødevarer med højt saltindhold og fødevarer, der indeholder konserveringsmidler.
  7. Reducer forbruget af fastfood og fødevarer mærket " fedtfattig ". Fordi fødevarer, der har mærket " fedtfattig "Tender til at være høj i sukker og salt.

Læs også: Førstehjælp, når blodtrykket stiger

Hvis denne metode til at sænke forhøjet blodtryk ikke virker, skal du straks tale med din læge for at få den rigtige behandling. Dette skyldes, at forsømt forhøjet blodtryk kan forårsage forskellige komplikationer, såsom blodkarsygdomme, nyresygdomme, hjerteproblemer, beskadige øjenarbejdet, forårsage abnormiteter og hjernearbejdsforstyrrelser.

Som et første skridt kan du tale med lægen kl , især hvis du oplever de ovennævnte fysiske symptomer. Gennem appen Du kan spørge en betroet læge når som helst og hvor som helst via Snak , og Stemme/videoopkald i funktioner Kontakt læge. Så kom nu Hent Ansøgning i App Store eller Google Play lige nu!