3 behandlinger for mundtrøske hos nyfødte

, Jakarta – Selvom en nyfødt baby ikke har tænder, betyder det ikke, at moderen ikke behøver at rense indersiden af ​​sin mund. Vedligeholdelse af babys mundhygiejne er meget vigtigt, så dit lille barn ikke udsættes for mundsvamp, som er en svampeinfektion, der opstår i mundhulen.

Selvom det ikke er farligt, men denne infektion vil helt sikkert få barnet til at føle sig utilpas. Så hvordan skal man håndtere oral trøske hos nyfødte? Se forklaringen her.

Hvad er en mundtrøske?

Mundtrøske er en svampeinfektion i mund og tunge forårsaget af Candida Albicans som samler sig i slimhinden i munden. Derfor er mundtrøske også kendt som oral candidiasis eller oral candidiasis. Skimmelsvamp Candida Albicans faktisk vokser det naturligt i munden.

Hvis mængden af ​​svamp, der vokser, kun er en lille smule, vil det ikke give problemer. Men når denne type svamp begynder at vokse ukontrolleret, vil der opstå en infektion i munden.

Oral trøske er mest almindelig hos spædbørn eller småbørn, selv nyfødte. Det er dog også muligt, at denne svampeinfektion kan forekomme hos voksne. Oral trøske er karakteriseret ved udseendet af hvide, ostemasselignende pletter på de indre kinder og på tungen.

Læs også: 7 grundlæggende tips til pasning af nyfødte

Årsager til mundtrøske hos nyfødte

Nyfødte er mere udsatte for oral trøske, fordi deres immunsystem endnu ikke er fuldt udviklet, så deres modstandsdygtighed over for infektion er stadig lav. Derudover kan mødre, der tager antibiotika og ammer umiddelbart efter, at barnet er født, også udløse mundsvamp. Det skyldes, at antibiotika dræber de bakterier, der holder svampen under kontrol.

Hvad er symptomerne på babyer, der har trøske i munden?

I starten forårsager mundtrøske hos nyfødte ingen symptomer. Men efterhånden som svampen vokser, vil den se hvide pletter ud, der breder sig. Disse pletter ser lidt tykkere ud eller som ujævnheder.

Denne gærinfektion i munden vil normalt gøre din lille kræsen, irritabel og nægte at amme. Mødre skal være opmærksomme på denne tilstand hos babyer, fordi denne svampeinfektion kan overføres til moderens bryst, når de ammer.

Hvordan man behandler mundtrøske hos nyfødte

De fleste tilfælde af mundtrøske kræver ikke særlig behandling. Denne gærinfektion i munden vil gå væk af sig selv i løbet af et par uger. Oral trøske kan også være smertefuldt og irriterende for nogle babyer, men andre mærker det måske ikke.

Hvis din lille ser utilpas ud, bør moderen kontakte børnelægen for at bede om en recept på svampemedicin i munden, som normalt er i form af: Nystatin . Mødre kan anvende denne medicin på det område af munden, der er påvirket af trøske i munden, ved hjælp af en applikator eller finger flere gange om dagen i 10 dage.

Oral trøske hos nyfødte heler normalt mindst en uge efter behandlingen. Hvis denne infektion ikke viser tegn på heling, kan moderen ringe til lægen igen.

Læs også: Gør disse 7 ting for at forhindre, at du får mundtrøske

Efter at være kommet sig, skal moderen stadig bevare barnets mundsundhed ved at rense tungen og mundhulen regelmæssigt. Rensning af madrester fra babys tunge er meget vigtigt for at reducere risikoen for infektion forårsaget af svampe, bakterier og bakterier. Her er tre nemme måder at rense babys tunge på:

1. Brug af en bomuldsknop

Først og fremmest skal du vaske dine hænder med sæbe. Så tag vatpind rengøres og dyppes i varmt vand. Gnid langsomt vatpind på barnets tunge, og tør derefter toppen og bunden af ​​tandkødet. Sørg for, at mor ikke kommer ind vatpind for dybt ind i barnets mund.

2. Brug af servietter

Efter at have vasket dine hænder med sæbe, tag et stykke bomuld eller en ren klud og læg enden i blød i varmt vand. Pak spidsen af ​​moderens finger med denne bomuld eller klud, og før den derefter langsomt ind i barnets mund. Tør toppen af ​​barnets mund, derefter området under tandkødet. Det er bedst ikke at rense barnets tunge umiddelbart efter fodring, men vent mens barnet leger eller mens humør han har det godt.

3. Brug af en tandbørste med bløde børster

Mødre kan også rense barnets mund ved at bruge en babytandbørste med bløde børster, som findes på markedet. Men husk, undgå tandpasta, der indeholder fluor, fordi den kan spises af babyer.

Læs også: Babys kropsdele, du skal være opmærksom på, når du bader

Det er behandlingen af ​​trøske i munden hos nyfødte. Hvis din lille har helbredsproblemer, så tøv ikke med at bruge appen . Du kan kontakte lægen via Video/taleopkald og Snak når som helst og hvor som helst. Kom nu, Hent nu også i App Store og Google Play.