Sådan overvinder du tør og skællende hud på grund af atopisk eksem

, Jakarta - Udover at gøre huden tør og skællende, er atopisk eksem også karakteriseret ved forekomsten af ​​hududslæt og vedvarende kløe. Udslæt og kløe forårsaget af denne hudsygdom kan forekomme i et eller flere områder af huden og blive værre om natten. I nogle tilfælde kan den problematiske hud endda være smertefuld og bløde.

Selvom den nøjagtige årsag ikke er kendt, er der flere faktorer, der menes at udløse fremkomsten af ​​denne tilstand, nemlig:

  • Vejr.

  • Mad.

  • Dyrehår.

  • Anvendte beklædningsmaterialer.

Læs også: Ikke kun voksne, nyfødte kan også få atopisk eksem

Hvordan håndteres det?

Behandling af atopisk eksem har primært til formål at lindre de symptomer, der opstår. Der er mange måder, der kan bruges til at lindre symptomerne på atopisk eksem, lige fra egenomsorg i hjemmet til medicin. Lægen vil bestemme den passende behandlingsmetode i henhold til patientens tilstand.

Under behandlingen rådes patienterne til at bevare en sund hud og samtidig undgå faktorer, der kan udløse eller forværre tilstanden. At undgå udløsende faktorer kan gøres ved at skifte sæbe, bruge fugtighedscreme til huden efter badning eller undlade at bruge tøjmaterialer, der kan forårsage udslæt.

Behandling af symptomer kan ske ved at give lægemidler i form af topisk, drik eller injektion. Hudlægen vil ordinere medicin i henhold til de symptomer, den syge oplever.

Nogle eksempler på disse stoffer er:

  • Kortikosteroider, for eksempel methylprednisolon. Dette lægemiddel bruges til at lindre betændelse.

  • Tacrolimus. Denne medicin bruges til at lindre kløesymptomer samt reparere beskadiget hud.

  • Antibiotika, som f.eks amoxicillin og ciprofloxacin. Denne medicin bruges til at behandle bakterielle infektioner forårsaget af konstant ridser.

Læs også: 5 ting, du skal undgå, når du har atopisk eksem

Ud over medicin kan lindre symptomer på atopisk eksem også udføres med terapi, såsom:

  • Bandage terapi. I denne terapi vil problemområdet af huden blive smurt ind med kortikosteroidmedicin og derefter pakket ind med en våd bandage. Denne terapi udføres for at behandle atopisk eksem, som er klassificeret som alvorligt og kræver hospitalsindlæggelse.

  • Lysterapi. Denne terapi bruger et særligt lys, der udsættes for den syges krop for at lindre symptomer, der opstår. Lysterapi bruges, når topisk medicin ikke kan behandle atopisk eksem. På trods af dens dokumenterede effektivitet har lysterapi farlige bivirkninger. Derfor anbefales behandling af atopisk eksem med denne terapi ikke til børn og spædbørn.

  • Rådgivning. En af de faktorer, der menes at udløse og forværre symptomerne på atopisk eksem, er stress. Med rådgivning kan en psykolog eller psykiater hjælpe syge med at håndtere stress.

Behandling af symptomerne på atopisk eksem kan tage lang tid. Processen kan tage flere måneder eller endda år. For at hjælpe med at komme sig af tilstanden kan patienter udføre selvpleje i hjemmet, hvilket er relativt enkelt, såsom:

  • Pak det problematiske hudområde ind med en bandage for at beskytte huden.

  • Tag et varmt brusebad, men ikke for varmt.

  • Vælg sæber uden parfume og farvestoffer.

  • Brug en luftfugter derhjemme.

  • Vælg tøj, der er blødt og køligt at have på.

  • Få styr på den stress, der opstår.

Læs også: 5 måder at overvinde atopisk eksem hos babyer

Selvpleje i hjemmet kan også gøres ved at bruge hudfugtende produkter eller tage kløestillende midler. Det ville dog være bedre, hvis du først konsulterer din læge. Det frygtes, at brugen af ​​disse lægemidler eller hudprodukter vil forværre den eksisterende tilstand.

Det er en lille forklaring om atopisk eksem og måder, man kan gøre for at behandle det. Hvis du har brug for mere information om dette eller andre helbredsproblemer, så tøv ikke med at diskutere det med din læge på ansøgningen , via funktion Tal med en læge , Ja. Det er nemt, en diskussion med den specialist du ønsker kan ske via Snak eller Stemme/videoopkald . Få også bekvemmeligheden ved at købe medicin ved hjælp af applikationen , når som helst og hvor som helst, vil din medicin blive leveret direkte til dit hjem inden for en time. Kom nu, Hent nu i Apps Store eller Google Play Store!