Effektive tips til at slippe af med søvnighed

”Faktisk er det ikke kun at drikke en kop kaffe, der kan slippe af med døsighed. Du kan endda jage ham væk med nogle få enkle trin."

Jakarta – Et af de mest effektive trin til at slippe af med døsighed er at få nok søvn. Ideelt set bør voksne få nok søvn i 7-9 timer hver nat, hvis du ikke vil have, at døsigheden slår til i løbet af dagen. Så hvad nu hvis søvnighed kommer i løbet af dagen? Her er nogle enkle trin til at slippe af med søvnighed:

Læs også: 4 myter om længden af ​​søvn, der skal rettes op

1. Lur

For at få fordelene skal du sørge for at tage en lur inden kl. Hvis mere end det, kan nattesøvnen blive forstyrret. Glem ikke at indstille en alarm, så du kan fortsætte aktiviteten bagefter.

2. Drik vand

Træthed er en af ​​de udløsende faktorer for søvnighed. Årsagen i sig selv er, at kroppen ikke er ordentligt hydreret. For at eliminere søvnighed anbefales det at indtage nok vand til at normalisere kroppens celler, så stofskiftet kan forløbe glat.

3. Vask ansigt

At vaske dit ansigt med koldt vand er det næste tip til at slippe af med søvnighed. Du kan gøre denne metode så ofte som muligt for at lindre øjentræthed og genoplive entusiasme for aktiviteter.

Læs også:Søvn kan påvirke mental sundhed, her er hvorfor

4. Morgenmad

Ligesom den tidligere anmeldelse er træthed en af ​​de udløsende faktorer for søvnighed. Når du springer morgenmaden over om morgenen, er det ikke kun sulten, der kommer hurtigere. Du er også lettere træt, fordi du løber tør for energi, så søvnigheden kommer.

5. Sunde snacks

Overdreven sult, der udløser søvnighed, kan overvindes ved at spise sunde snacks, såsom frugt. De anbefalede frugter er bananer, avocadoer, æbler, pærer og andre. Du bør undgå citrusfrugter (frugter, der har en syrlig smag).

6. Let motion

Motion kan forbedre kvaliteten af ​​søvnen om natten, så angst og stress kan forebygges. Hvis du allerede har en god søvnkvalitet, undgår du at føle dig søvnig i løbet af dagen.

Læs også: Hvad er en god sovestilling for sundheden?

Hvis nogle af disse trin ikke er effektive til at eliminere søvnighed, så prøv at indtage koffeinholdige drikke, såsom kaffe og te. Men hvis du har et helbredsproblem, der kræver, at du begrænser dit koffeinindtag, skal du diskutere det med din læge, før du indtager det.

Reference:
Johnston Healthcare. Tilgået i 2021. 6 fordele ved drikkevand.
Nordvestlig medicin. Fået adgang i 2021. 7 måder at vågne op uden kaffe.
WebMD. Tilgået i 2021. Sådan forbliver du naturligt vågen.