3 komplikationer, der kan opstå ved udtrækning af visdomstand

, Jakarta – Selvom du vokser op, kan du stadig opleve tænder, du ved. De tænder, der vokser sidst, hvilket er omkring alderen 17 til 25 år, er visdomstænder. Desværre er tilstedeværelsen af ​​den yngste ofte ubehagelig på grund af den smerte, den forårsager.

Det skyldes, at der ikke længere er plads nok til at visdomstænder kan vokse. Smerterne på grund af visdomstænder bliver værre, hvis tændernes position vokser sidelæns og rammer tænderne ved siden af.

Hvis det er tilfældet, er den eneste måde at overvinde det på at udføre en visdomstandsoperation. Men før du beslutter dig for at tage denne medicinske handling, er det en god idé at kende de komplikationer, der vil opstå her.

Læs også: Hvad skal forberedes forud for visdomstænderkirurgi?

Problemer med vækst af visdomstand

Visdomstænder er faktisk smertefri, hvis du har plads nok i dit tandkød. Men de fleste mennesker har kæber, der er for små til at passe 32 tænder i dem. Som følge heraf vil de opleve indvirkning, som er en tilstand, hvor visdomstænder normalt ikke kan vokse ud gennem tandkødet, fordi de ikke får stedet.

Visdomstænder, der ikke får dette sted, vokser måske slet ikke og forbliver indlejret i knoglen, eller det kan være, at kun en del af tanden har formået at trænge ind i tandkødet, men normalt er dens position ikke oprejst, men vippet.

Ud over at give smerter, er visdomstænder, der ikke vokser ordentligt, også svære at rengøre, hvilket øger risikoen for plakopbygning. Plakken kommer fra bakterier eller madrester, der sidder fast i visdomstænderne.

Nå, denne tilstand kan udløse forskellige former for problemer med tænderne, lige fra huller i tænderne, tandbyld, pericoronitis (infektion i det bløde væv omkring tænderne) og cellulitis (infektion i den indre slimhinde, der angriber halsen, tungen og Selvom det er sjældent, er plakakkumulering også i risiko for at forårsage cyster og tumorer på tandkødet.Derudover har ufuldkommen tandvækst også potentiale til at beskadige tandstrukturen.

Af denne grund skal væksten af ​​visdomstænder behandles med behandling og visdomstandsudtrækning. Behandling udføres for at overvinde problemer med tænder. Men hvis behandlingen ikke er i stand til at overvinde problemet med tænder og tandkød, skal der foretages en operation for at fjerne visdomstænder. Efter tandoperation skal du også passe på for at forhindre komplikationer.

Læs også: Gør det smertefuldt, hvornår skal nye visdomstænder trækkes ud?

Komplikationer ved udtrækning af visdomstand

Ligesom medicinske procedurer generelt er visdomstandsudtrækningskirurgi også i risiko for at forårsage komplikationer. Følgende er generelle visdomstandsudtrækningskomplikationer, som du har brug for at vide:

1. Blødning og infektion

De mest almindelige komplikationer efter visdomstandsoperation er blødning og infektion. Tegnene, hvis du oplever denne komplikation, er overdreven blødning fra operationsstedet, gult eller hvidt udflåd, smerte eller hævelse, der ikke går væk, og feber.

2. Alveolær Osteitis

Derudover er komplikationer, der kan opstå efter visdomstandsudtrækning, fraværet af en blodprop i tandhulen eller en blodprop løsnet fra tandhulen. I medicinske termer er denne tilstand også kendt som alveolær osteitis .

Denne komplikation kan få patienter til at føle alvorlig smerte i kæben eller tandkødet. Tomme tandhuler kan også forårsage ubehagelige lugte og smag. Imidlertid opstår denne komplikation normalt kun omkring tre til fem dage efter visdomstandsoperation.

3. Nerveskade

En anden komplikation, der også kan opstå efter tandoperation, er nerveskade. Det er karakteriseret ved smerte, prikken eller følelsesløshed i tungen, læberne, tandkødet og kinder. Nerveskader kan forstyrre dine daglige aktiviteter, såsom at have svært ved at spise eller drikke. Disse komplikationer varer dog normalt kun nogle få uger efter tandoperationen.

Læs også: 6 behandlinger efter visdomstandskirurgi

Det er nogle af de komplikationer, der kan opstå efter visdomstandsoperation. For at lave en visdomstandsundersøgelse, kan du nu straks bestille tid hos en læge på det sygehus, du har valgt her. Kom nu, Hent nu også i App Store og Google Play.