5 tips til at gennemgå COVID-19-vaccination, hvis fobi for nåle

"Lad ikke din fobi for nåle forhindre dig i at få COVID-19-vaccinationen. Der er en række tips, som du kan prøve, såsom at søge psykiaters hjælp, tale med personalet på vaccinationsstedet og distrahere dig selv."

Jakarta - Håbet om at stoppe pandemien med COVID-19-vaccination ser ud til at være en stor udfordring for folk, der har en fobi for nåle eller trypanofobi. Mens de fleste mennesker ikke kan lide nåle, står mennesker med denne fobi over for enorm frygt og angst og har en tendens til at undgå dem.

En undersøgelse gennemført i februar og offentliggjort i tidsskriftet Vacciner, fandt ud af, at blandt folk, der sagde, at de var usandsynlige eller usikre på at få en COVID-19-vaccine, sagde 12 procent, at de frygter eller hader nåle.

Læs også: Undersøgelse afslører, at anden dosis af COVID-19-vaccine forbliver nyttig trods forsinkelse

Prøv disse tips, hvis du har fobi for nåle

Selvom du har en nålefobi, er det meget vigtigt at få en COVID-19-vaccination for at hjælpe med at bryde kæden af ​​sygdomsspredning. Så hvad kan man gøre for at overvinde denne frygt? Følgende tips kan måske hjælpe:

  1. Søg professionel hjælp

Ligesom andre typer fobier kan nålefobi også behandles af eksperter, såsom psykiatere og psykologer. Hvis din angst for nåle er generende og forhindrer dig i at blive vaccineret, så prøv at søge professionel hjælp.

Terapeuter anbefaler normalt, at du langsomt udsætter dig selv for det, du frygter. For eksempel starter med at se på et billede af en sprøjte, derefter et billede af den person, der bliver injiceret, til at gennemgå injektionen, når den føler sig klar. Men hvis du ikke har været i stand til at se en terapeut, så book selvhjælp om at overvinde fobien kunne være en hurtigere løsning.

  1. Fortæl vaccinationsbetjentene om din fobi

Inden injektionen, prøv at fortælle betjenten på vaccinationsstedet om den fobi, du oplever. De kan have specielle teknikker eller produkter, der kan bruges til at reducere smerte.

Nogle menneskers frygt kan være så alvorlig, at de risikerer at besvime. Hvis det er tilfældet, kan sygeplejersken muligvis give injektionen liggende eller hjælpe med at reducere risikoen. Hvis du føler dig svimmel og er ved at besvime, så prøv at stramme dine muskler for at presse blodtrykket op til dit hoved.

Læs også: 9 myter om COVID-19-vaccinen, du ikke bør tro

  1. Afled opmærksomheden

Injektionsproceduren varer kun et spørgsmål om sekunder, og du kan prøve at distrahere dig selv for at hjælpe med at komme igennem det. For eksempel ved at afspille din yndlingsvideo på din telefon, eller lytte til din yndlingssang via høretelefoner.

Du kan også træne dyb vejrtrækning eller meditationsteknikker, vrikke med tæerne eller se dig omkring og tælle alle de blå ting, du kan se i rummet. Du behøver heller ikke se direkte på kanylen, mens den bliver injiceret.

  1. Fokuser på fordelene

For nogle er den nervøse forventning om en nål næsten lige så slem som selve knibet. Men i tilfældet med COVID-19-vaccinen er der meget at se frem til, hvis det lykkes med vaccinen at lade forholdene og livet vende tilbage til det normale.

Så prøv at fokusere dig selv og dit sind på de fordele og positive ting, der kan opnås ved COVID-19-vaccinationen. I stedet for at føle angst for at blive injiceret, skal du huske på, at du lever en god og nyttig ting for livet i fremtiden.

Læs også: Lær 3 COVID-19-lægemidler at kende, der skal testes af WHO

  1. Undgå køer

Lange køer kan få folk med nålefobi til at føle sig endnu mere ængstelige. Kom derfor så meget som muligt tidligere end det planlagte vaccinationsarrangement, så du kan få det indledende serienummer.

Derudover kan du også vælge et vaccinationssted, der leverer tjenester uden at stige ud af køretøjet (Kør igennem) som organiseret af , og kom efter den time du har valgt uden at stå i kø. Du kan tjekke og bestille tid til COVID-19-vaccination via appen .

Reference:
Vacciner. Tilgået 2021. Forudsigelser for intention om at vaccinere mod Covid-19: Resultater af en landsdækkende undersøgelse.
New York Times. Tilgået i 2021. Bange for nåle? Lad det ikke holde dig fra en Covid-19-vaccine.
tid. Hentet 2021. 'Nålefobi' forhindrer muligvis nogle i at få deres COVID-19-vaccine. Sådan klarer du dig.