7 fødevarer, der er afholdenhed for mennesker med lymfadenopati

, Jakarta - Lymfekirtler, eller også kendt som frø-lymfeknuder, er kirtler, der er spredt over hele menneskekroppen. Disse kirtler er ærte-lignende i form og måler op til 2 centimeter. I denne kirtel er der mange hvide blodlegemer, der fungerer for at hjælpe kroppen med at bekæmpe infektioner. Så hvad er tilstanden for en person, hvis de har lymfadenopati?

Læs også: Dette er betydningen af ​​en klump bag øret

Lymfadenopati, hævelse af lymfekirtlerne

Lymfadenopati er et medicinsk udtryk til at beskrive hævelse af lymfeknuder (lymfeknuder). Disse lymfeknuder er formet som ærter og er spredt i mange dele af kroppen, såsom hagen, baghovedet, brystet, maven, armhulerne, lysken og nakken. Denne kirtel er også en del af kroppens immunsystem, som hjælper kroppen med at bekæmpe parasitter, vira eller bakterier, der kan skade helbredet.

Disse er de symptomer, der vises hos mennesker med lymfadenopati

Hos mennesker med denne sygdom er det vigtigste symptom, der vises, hævelse eller forstørrelse af lymfeknuderne (lymfeknuderne). Udover at være en klump på huden, kan symptomer forekomme afhængigt af placeringen, årsagen og tilstanden for en person, der har lymfadenopati. Andre symptomer omfatter ekstrem træthed, hududslæt, vægttab, svaghed og feber og nattesved.

Dette forårsager lymfadenopati

Lymfadenopati svulmer normalt, når der er helbredsproblemer, såsom infektioner, tumorer, skader og endda kræft. Andre medicinske tilstande, der kan forårsage lymfadenopati omfatter:

  • Kræft, såsom leukæmi.

  • Seksuelt overførte infektioner, såsom syfilis.

  • Sygdomme forårsaget af vira, såsom røde hunde, skoldkopper, mæslinger og fåresyge.

  • Infektiøs mononukleose, som er en infektion forårsaget af en virus Epstein-Barr (EBV). Denne virus forårsager ondt i halsen, feber, træthed og betændelse i lymfeknuderne i nakken.

  • Sygdomme forårsaget af bakterier, såsom halsbetændelse forårsaget af streptokokbakterier, eller borreliose, som er forårsaget af en bakteriel infektion spredt af visse typer flåter.

Læs også: Ting at vide om lymfeknuder

Fødevarer, der skal undgås for mennesker med lymfadenopati

Hos mennesker med denne tilstand vil behandlingen afhænge af årsagen til lymfadenopatien. Hvis du lider af denne tilstand, er der nogle fødevarer, der er tabu. Her er nogle fødevarer, der ikke bør indtages af mennesker med lymfadenopati:

  1. Konserverede fødevarer og fødevarer, der indeholder konserveringsmidler.

  2. Fødevarer, der indeholder kræftfremkaldende stoffer, nemlig kræftfremkaldende stoffer. Fødevarer, der indeholder kræftfremkaldende stoffer, findes normalt i bagværk.

  3. Indtag ikke skaldyr som har et højt fedtindhold. Højt fedtindhold i fisk og skaldyr vil være meget let at udløse kræft.

  4. Indtag ikke grøntsager, der hæmmer virkningen af ​​lægemidler såsom grønkål, cikorie og bønnespirer. Disse grøntsager kan også udløse udviklingen af ​​kræft.

  5. Indtag ikke frugter, der indeholder alkohol, såsom druer, jackfruit, durian, longan, duku og ananas.

  6. Undgå sodavand og andre drikkevarer, fordi de kan udløse lymfeknudekræft.

  7. Undgå alkoholiske drikke, som vil fremme udviklingen af ​​kræft.

Lymfadenopati kan ikke helt forhindres. Risikoen for at udvikle lymfadenopati kan dog sænkes, hvis du fører en sund livsstil, såsom at træne regelmæssigt, spise masser af fiberfødevarer, opretholde en ideel kropsvægt, få nok søvn, ikke ryge og undgå alkohol.

Læs også: Sådan kontrolleres lymfeknuder

Hvis du har spørgsmål om helbredsproblemer, kunne være løsningen! Du kan diskutere direkte med sagkyndige læger via Snak eller Stemme/videoopkald. Ikke nok med det, du kan også købe den medicin, du har brug for. Uden besværet vil din ordre blive leveret til din destination inden for en time. Kom nu, Hent appen på Google Play eller App Store!