7 måder at forebygge fedme hos unge

Jakarta - Fedme hos unge er almindelig på grund af usund livsstil. Fedme er ikke en tilstand, der kan tages let på, fordi den er ophav til en række farlige sygdomme. Så er der en måde at forhindre fedme hos teenagere? Selvfølgelig er der. Du kan gøre følgende trin, ja.

Læs også: Hvornår er fedme hos børn i den bekymrede kategori?

1. Mød det daglige proteinindtag

At møde det daglige proteinindtag kan øge kroppens stofskifte. Hvis mængden er tilstrækkelig, kan stofskiftet stige til 80-100 kalorier om dagen. Et tilstrækkeligt proteinindtag i kroppen kan få dig til at føle dig mæt længere, så din appetit vil falde. Ikke nok med det, så vil kroppens energi være mere optimal til aktiviteter.

2. Undgå forarbejdede fødevarer

At undgå forarbejdede fødevarer med højt sukker, fedt og kalorier anbefales stærkt til fedme hos unge. Du skal også undgå raffinerede kulhydrater, såsom hvidt mel, hvidt brød, hvide ris, sodavand, kager, pasta og pakkede kornprodukter. Ikke kun raffinerede kulhydrater, du skal undgå fødevarer, der indeholder simple kulhydrater, fordi de vil forårsage blodsukkerstigninger hurtigt.

3. Begræns sukkerindtaget

Indtagelse af mad eller drikkevarer med tilsætningsstoffer kan udløse en række farlige sygdomme, såsom type 2-diabetes, hjertesygdomme og kræft. Derfor skal du minimere indtaget af tilsat sukker for at forbedre din kost. Du skal også undgå læskedrikke, pakket frugtjuice og alkohol.

Læs også: Hvor meget vægt er kategoriseret som fedme?

4. Nok søvn og væsker i kroppen

Tilstrækkelig søvn er en af ​​nøglerne til vægtstabilitet. Hvis du ikke får nok søvn, vil du være mere udsat for fedme. Udover at få nok søvn, skal du også drikke masser af vand. Indtagelse af 0,5 liter vand kan øge kroppens forbrænding af kalorier, hvilket er helt op til 24-30 procent i en time efter at have indtaget det.

5. Følg en diæt med lavt kulhydratindhold

Low-carb diæter er meget effektive til vægttab. Begrænsning af kulhydratforbrug vil få dig til at indtage mere sundt fedt (HDL) og protein. Dette kan reducere appetitten, så du ikke spiser for meget. Hvis det gøres regelmæssigt, vil du opleve vægttab på op til tre gange større.

6. Spis langsomt

At spise for hurtigt vil gøre kroppen langsom til at indse, om den er mæt. At spise i en fart er en af ​​årsagerne til fedme, sammenlignet med dem, der spiser mad langsomt. At tygge mad langsomt vil hjælpe dig med at spise færre kalorier og øge hormoner, der fremmer vægttab.

7. Børst tænder efter at have spist

At børste tænder efter måltider er et af de trin, du kan tage for at tabe dig. Hvorfor det? At børste tænder efter at have spist vil hjælpe med at begrænse trangen til at snacke eller overspise. Årsagen er, at nogen har en tendens til at føle sig doven til at børste tænder igen.

Læs også: Mennesker med fedme er sårbare over for mavesyresygdom

Forebyggelse af fedme kan ske tidligt. Gør også de ting, der er blevet nævnt, til en daglig livsstil, så din vægt og kropssundhed forbliver stabil. Hvis en række af disse trin ikke kan overvinde den fedme, du oplever, bør du diskutere det med en ernæringsekspert på ansøgningen , Ja.

Reference:
IDAI. Tilgået i 2020. FOREBYGGELSE AF FEDME I UNGDOM.
Johns Hopkins. Tilgået 2020. Forebyggelse af fedme hos børn, teenagere og voksne.
CDC. Tilgået 2020. Tips til at hjælpe børn med at bevare en sund vægt.