Langtidsvirkninger af plastikkirurgi, hvis det gøres gentagne gange

, Jakarta – Plastikkirurgi er en af ​​de mest populære kosmetiske procedurer i Sydkorea. Ikke kun elsket af kvinder, mange mænd i ginseng-landet er også interesserede i at lave plastikkirurgi med det formål at forbedre ansigtets udseende af skønhedsmæssige årsager.

Men ligesom enhver anden medicinsk procedure kan plastikkirurgi også forårsage langsigtede bivirkninger, især når de udføres gentagne gange. Selvom det ikke altid sker, er det en god idé at kende bivirkningerne ved plastikkirurgi, før du beslutter dig for at gøre det.

Læs også: Dette er en plastikkirurgisk procedure på næsen

1. Hæmatom

Et hæmatom er en unormal samling af blod uden for et blodkar. Denne tilstand kan forekomme i næsten enhver operation, hvilket får det opererede område til at blive hævet og forslået med forekomsten af ​​blodlommer under hudens overflade. Hæmatom er også den mest almindelige bivirkning efter operationen ansigtsløftning , som forekommer hos gennemsnitligt 1 procent af patienterne. I nogle tilfælde kan den blodpose, der dukker op, være ret stor og smertefuld.

Denne tilstand kan behandles ved at udføre yderligere kirurgi for at fjerne noget af det opsamlede blod eller andre lignende metoder.

2. Seroma

Seroma er en tilstand, der opstår, når sterilt serum eller kropsvæsker samler sig under hudens overflade, hvilket forårsager hævelse og nogle gange smerte. Denne tilstand kan opstå efter enhver operation og er den mest almindelige bivirkning efter en maveplastik, der forekommer hos 15-30 procent af patienterne.

Fordi seromet kan blive inficeret, skal denne væskeopsamling fjernes med en sprøjte. Selvom denne metode er effektiv til behandling af seroma, er der en mulighed for, at tilstanden kan opstå igen.

Læs også: Fakta om ansigtsfyldstoffer at vide

3. Blødning

Ligesom andre operationer generelt, kan plastikkirurgi også give bivirkninger i form af blødninger. Hvis blødningen ikke kan kontrolleres, kan denne tilstand resultere i et potentielt dødeligt fald i blodtrykket.

Blodtab kan forekomme, mens det kirurgiske indgreb er i gang, men det kan også forekomme efter operationen.

4. Infektion

Selvom postoperativ pleje omfatter bestræbelser på at reducere risikoen for infektion, kan disse tilstande stadig forekomme efter plastikkirurgi. Infektion kan forekomme hos 1,1-2,5 procent af personer, der får foretaget en brystforstørrelsesoperation. Cellulitis hudinfektioner kan også forekomme efter operationen.

I nogle tilfælde kan infektionen være intern og alvorlig, hvilket kræver intravenøs (IV) antibiotika at behandle.

Læs også: Er der nogen bivirkninger ved at fjerne brystimplantater?

5. Nerveskade

Nerveskade er en bivirkning af mange typer kirurgiske indgreb. Følelsesløshed og prikken opstår normalt efter plastikkirurgi og kan være et tegn på nerveskade. De fleste tilfælde af nerveskader er forbigående, men det kan også være en permanent langvarig bivirkning af plastikkirurgi.

6. Dyb venetrombose (DVT) og lungeemboli

DVT er en tilstand, hvor der dannes en blodprop i en dyb vene, normalt i benet. Når disse blodpropper kommer ind i blodbanen og blokerer arterier i lungerne, kaldes tilstanden en lungeemboli.

Denne bivirkning af plastikkirurgi er sjælden og påvirker kun 0,09 procent af alle mennesker, der gennemgår den kosmetiske procedure. DVT og lungeemboli kan dog være dødelig.

Mennesker, der gennemgår mange plastikkirurgiske indgreb eller ofte udfører dem, har en 5 gange højere risiko for at udvikle DVT og lungeemboli end personer, der kun har haft én procedure.

7. Arvæv

Plastikkirurgi forårsager normalt nogle ardannelser. I stedet for at forbedre ansigtets udseende, kan ardannelse skyldes betydelige hudskader, som ændrer det normale væv i huden, der er ved at komme sig.

Denne bivirkning ved plastikkirurgi kan dog forebygges ved ikke at ryge før og efter operationen, opretholde en god kost og følge lægens behandlingsanvisning.

Det er 7 bivirkninger, som du skal være opmærksom på, hvis du vil lave plastikkirurgi. Hvis du vil vide mere om plastikkirurgi, kan du spørge lægen ved hjælp af applikationen . igennem Video/taleopkald og Snak , kan du spørge hvad som helst om sundhed til en ekspert læge når som helst og hvor som helst uden at skulle forlade huset. Kom nu, Hent nu også i App Store og Google Play.

Reference:
Healthline. Tilgået 2020. 10 af de mest almindelige plastikkirurgiske komplikationer.