Pas på sprængte hovedblodkar, der kan give koma

Jakarta - Blodkar spiller en vigtig rolle i at levere ilt og næringsstoffer til hele kroppen. Den mindste forstyrrelse øger risikoen for sprængte blodkar, som kan være dødelige, lige fra hjernecellers død til koma. Men hvorfor kan blodkar forårsage koma? Find ud af fakta her.

Læs også: Disse 5 ting kan få blod til at størkne i venerne

Blodkar kan knækkes mange steder

En af dem er i hjernen. Hvis et blodkar brister i hjernen, er du tilbøjelig til at få hjerneblødning, også kendt som en blødning. Denne blødning udløser hævelse af hjernen til døden af ​​hjerneceller. Der er mange faktorer, der udløser brud på blodkar i hjernen, herunder hypertension, alvorlige hovedskader, tumorer i hjernen, unormale blodkar og udvidelse af væggene i blodkar (aneurismer).

Denne tilstand er karakteriseret ved svær hovedpine, nedsat syn, synkebesvær, opkastning, døsighed, nedsat bevidsthed, forvirring og nedsat koordination og balance.

Sprængte blodkar kan forårsage koma

Koma er en akut medicinsk situation karakteriseret ved tab af bevidsthed i en periode. Mennesker i koma er uvidende om deres omgivelser, er ude af stand til at reagere på lyd eller smerte, og deres basale reflekser er reduceret. Denne tilstand forårsager nedsat aktivitet i hjernen, der udløses af flere tilstande, såsom alvorlig hjerneskade, alkoholforgiftning, hjerneinfektion (encephalitis) og sprængte blodkar.

En person, der har et sprængt blodkar, har brug for øjeblikkelig vejrtrækningshjælp, især hvis han er i koma, og iltniveauet i blodet fortsætter med at falde. Om nødvendigt får patienten kunstigt åndedræt med en ventilator for at sikre, at hjernen og organerne er tilstrækkeligt iltede. Lægemidler og væsker gives intravenøst ​​i henhold til sværhedsgraden af ​​den syge.

Under koma overvåges patientens tilstand nøje, startende fra hjerterytme, blodets iltniveau, blodtryk, respirationsfrekvens og overvågning af hovedhulens tryk. Hvis tilstanden er stabil, kan lægen fortsætte behandlingen.

Genopretning af bevidsthed hos en komatøs person sker gradvist. Der er nogle mennesker med fuld bedring uden at opleve handicap, men der er også dem, der oplever nedsat hjernefunktion såsom kognitiv tilbagegang til lammelser. Mennesker med handicap efter denne koma har brug for at få yderligere behandling, såsom fysioterapi, psykoterapi, talepædagoger og ergoterapeuter.

Læs også: Koma kan ske i årevis, hvorfor?

Knækkede blodkar kan forebygges

Tricket er at stoppe negative vaner, der kan øge risikoen for sprængning af blodkar, såsom rygning og alkohol. Brud på blodkar på grund af hjerneskade kan forhindres ved at bære hjelm, sikkerhedssele og overholde færdselsreglerne, når du kører.

For personer med hypertension eller hjertesygdomme skal begge disse sygdomme behandles med det samme for at forhindre brud på blodkar. Hvad angår personer med diabetes, skal du holde blodsukkeret normalt. Det gør du ved at opretholde en sund kost, indtage en afbalanceret nærende kost, håndtere stress og træne regelmæssigt.

Hvis du har klager i dit hoved, såsom konstant svimmelhed, skal du tale med din læge for at finde ud af den nøjagtige årsag. Brug funktioner Kontakt læge som findes i at kontakte lægen når som helst og hvor som helst via snak, og Stemme/videoopkald. Kom nu, skynd dig Hent Ansøgning i App Store eller Google Play!