8 almindelige symptomer, der opstår, når de påvirkes af lymfadenopati

Jakarta - Har du nogensinde hørt om et sundhedsproblem kaldet lymfadenopati? I medicin er lymfadenopati en tilstand, hvor lymfeknuderne bliver hævede eller forstørrede. Disse kirtler er faktisk en del af immunsystemet. Kort sagt hjælper disse lymfeknuder kroppen med at bekæmpe vira eller bakterier, der kan skade helbredet.

Læs også: Ignorer det ikke, du skal kende 4 symptomer på lymfadenopati

Disse kirtler er til stede i mange dele af kroppen. For eksempel armhuler, hage, bag ørerne, nakke, lyske og bagside af lårene. Faktisk kan denne kirtel faktisk stige i størrelse, men stigningen i størrelse har normale grænser. Hvordan er den normale størrelse? Hmm, Denne tilstand afhænger af alder, placeringen af ​​lymfeknuderne og personens immunsystem.

Så hvad er symptomerne og årsagerne til denne sygdom?

Ikke kun hævelse

Det mest åbenlyse symptom på lymfadenopati er hævelse eller forstørrelse af lymfeknuderne. Denne hævelse kan ses fra udseendet af en klump under huden, normalt vil det være smertefuldt eller ej. Denne lymfadenopati kan forekomme med kun en eller flere forstørrede milt. Nå, forstørrede lymfeknuder er oftest placeret i hoved og nakke.

Symptomerne på denne sygdom handler dog ikke kun om hævelse. Fordi lymfadenopati også kan forårsage andre symptomer. Disse symptomer kan variere afhængigt af årsagen til og placeringen af ​​hævelsen. Nå, her er nogle andre symptomer:

  1. Feber.

  2. Udslæt.

  3. Vægttab.

  4. Svedende om natten.

  5. Svag.

Desuden skal du straks søge læge, hvis du oplever hævelse:

6. Det fortsætter med at vokse og har varet mere end to uger.

7. Hævelse vises uden nogen åbenbar grund.

8. Teksturen er kølig og bevæger sig ikke, når den rystes.

Læs også: Fra autoimmune sygdomme til kræft, her er en behandling for lymfadenopati

Men i nogle tilfælde er der også mennesker med lymfadenopati, som ikke mærker nogen symptomer. Så hvad forårsager dette sundhedsproblem?

Hold øje med sagen

Hævede lymfeknuder kan ikke kun skyldes én tilstand. Nå, her er nogle ting, der forårsager det:

  • Kræft, såsom lymfom og leukæmi.

  • Infektioner, for eksempel infektioner i tænder eller tandkød, øreinfektioner, hudinfektioner, mæslinger, tuberkulose og pharyngitis.

  • Autoimmune sygdomme, såsom lupus og reumatoid arthritis.

  • Brug af stoffer , for eksempel anti-anfaldsmedicin eller tyfusvaccine.

Læs også: Skal vide, forskellen mellem kræft og tumor

Ud over ovenstående er der også flere risikofaktorer, der kan udløse denne sygdom, såsom:

  • Loppebid.

  • Blodtransfusion eller transplantation.

  • Interaktion med katte.

  • Utilberedt mad.

  • Brug af injicerbare lægemidler.

  • Højrisiko seksuel adfærd.

  • Rejs til inficerede områder.

Livsstil og hjemlige retsmidler

I det mindste er der nogle måder relateret til livsstilsændringer og hjemmemedicin, der kan hjælpe med at håndtere lymfadenopati. Sådan gør du:

  • Brug en varm kompres. Tricket er enkelt, placer en varm og våd kompres, såsom en klud gennemvædet i varmt vand, på området.

  • Smertestillende. Ligesom aspirin, ibuprofen , naproxen , eller acetaminophen . Husk, vær forsigtig, når du giver aspirin til børn eller teenagere.

  • Nok hvile. Få masser af hvile for at hjælpe med at komme dig over den tilstand, der forårsagede hævelsen.

Vil du vide mere om problemet ovenfor? Eller har andre klager? Hvorfor kan du spørge en sagkyndig læge direkte gennem ansøgningen . Gennem funktioner Snak og Stemme/videoopkald , kan du chatte med erfarne læger uden at skulle forlade huset. Kom nu, Hent Ansøgning nu i App Store og Google Play!