Hvornår er det ideelle tidspunkt at få foretaget en ultralydstest, mens du er gravid?

, Jakarta - Gravide kvinder er bestemt ikke fremmede for ultralydstests eller almindeligvis kendt som ultralydstests. Denne undersøgelse er en teknik til at vise billeder eller billeder af tilstanden på indersiden af ​​kroppen. Dette medicinske udstyr bruger højfrekvente lydbølger til at tage billeder af kroppens indre. For eksempel kropsorganer eller blødt væv.

Under graviditet er ultralydstesten en almindelig lægeundersøgelse, der udføres af gravide. Denne ultralydstest har til formål at overvåge moderens og fosterets helbred samt opdage tilstedeværelsen eller fraværet af mulige komplikationer under graviditeten. Kort sagt kan moderens og fosterets helbred undersøges gennem denne procedure.

Læs også: Gravide kvinder, skal du vælge 3D ultralyd eller 4D ultralyd?

Spørgsmålet er, hvornår er det rigtige tidspunkt at lave en ultralydstest?

Ideelt set 3 gange under graviditeten

Denne ultralydstest udføres ideelt set af gravide kvinder tre gange under graviditeten. For en normal graviditet behøver ultralydsundersøgelse ikke at være for hyppig. Denne ultralyd skal udføres ved 10, 20 og 30 ugers graviditet.

For eksempel en ultralydstest i første trimester for at evaluere tilstedeværelsen, størrelsen, antallet og placeringen af ​​graviditeten. I mellemtiden sigter ultralydstests i andet trimester på at evaluere flere graviditetstilstande, herunder fostrets anatomi (uge 18 eller 20).

Hvad der skal forstås, kan denne inspektionstid ændres af visse årsager. For eksempel kan fedme hos gravide kvinder begrænse visualiseringen af ​​fosteret. Mens i tredje trimester, vil lægen evaluere væksten af ​​fosteret, op til det estimerede volumen af ​​fostervand.

Læs også: 2D, 3D og 4D ultralyd, hvad er forskellen?

Fordele ved føtal ultralyd

Husk, at gravide kvinder kraftigt frarådes at lave ultralyd uden et medicinsk formål, endsige udført af ikke-professionelt personale. Så hvad er fordelene ved denne undersøgelse?

Nå, her er fordelene ved føtal ultralyd:

  • Bekræft graviditet og fosterplacering.

  • Bestem gestationsalder.

  • At kende antallet af fostre i livmoderen, såsom at opdage flerfoldsgraviditeter.

  • Opdag ektopisk graviditet (graviditet uden for livmoderen).

  • Identificer fosterskader hos fosteret.

  • Evaluer fostrets vækst under graviditeten.

  • Overvåg fosterets bevægelser og hjertefrekvens.

  • Evaluer tilstanden af ​​moderkagen og fostervandet.

Ret kort procedure

Graviditets-ultralydstests bruger generelt et værktøj kaldet transducer fastgjort til huden. Dette værktøj vil udsende lydbølger med høj frekvens. Der er dog også ultralydsteknikker, der skal med transducer ind i kroppen. Denne teknik kræver transducer særlig.

Læs også: Udover graviditet kan ultralydstest opdage disse 5 tilstande

Hvis du skal gennemgå denne undersøgelse, vil lægen eller det medicinske team normalt bede dig om at lægge dig ned. Derefter vil lægen anvende en speciel gel for at forhindre friktion mellem huden og huden transducer. Derudover fungerer denne gel også til at lette leveringen af ​​lydbølger ind i kroppen.

I denne undersøgelse, transducer vil blive flyttet i kroppen, der skal undersøges. Denne bevægelse sigter mod, at de sendte lydbølger er i stand til at hoppe tilbage og bringe billedet ordentligt frem. Senere vil hver af disse hoppende ekkoer danne et billede af formen, størrelsen og konsistensen af ​​de bløde væv eller organer i kroppen. Nå, denne refleksion vil danne billedet på computerskærmen. I de fleste ultralydsprocedurer vil det normalt tage 15-45 minutter.

Vil du vide mere om graviditetsultralydstest? Hvorfor kan du spørge en læge direkte gennem ansøgningen . Gennem funktioner Snak og Stemme/videoopkald , kan du chatte med erfarne læger uden at skulle forlade huset. Kom nu, Hent Ansøgning nu i App Store og Google Play!