Sådan vælger du den rigtige loppebehandling til katte

, Jakarta - Hvis du er bekymret for, at din kat har eller kan blive udsat for lopper, skal du straks lede efter et lægemiddel til forebyggelse eller bekæmpelse af lopper. Sikkerhed er dog en stor bekymring, når man beskæftiger sig med lopper på kæledyr, især med katte.

Der er lavet mange loppebehandlinger til hunde, som faktisk kan være meget giftige for katte, så det er vigtigt at finde behandlinger, der er mærket til katte. Hvis du leder efter en måde at finde en sikker loppebehandling til katte derhjemme, så følg disse tips!

Læs også: Dette er faren for lopper på kæledyr

Ting at overveje, når du vælger en loppebehandling til katte

Her er nogle ting, du skal overveje, når du vælger en loppebehandling til din kat:

  • Livsstil: Udekatte har større risiko for loppeangreb, men indendørs katte er også modtagelige.
  • Alder: Forskellig loppeforebyggelse har forskellige aldersbegrænsninger.
  • Medicinsk historie: Dyrlægen skal også kende kattens helbredsstatus og al medicin og kosttilskud, som katten i øjeblikket tager for at anbefale den sikreste form for loppeforebyggelse.
  • Hår: Pelsens længde kan påvirke typen af ​​behandling.
  • Bopæl: Modstand mod visse former for loppeforebyggelse er et problem i nogle områder. Dyrlægen vil vide, hvilken behandling der vil være mest effektiv.

Læs også: Dette er forskellen mellem katte- og hundelopper

De sikreste loppebehandlinger til katte er dem, der er formuleret til katte, i den korrekte dosis (efter vægt) og anbefalet af en dyrlæge, som især forstår tilfældet med katte. I Der er også nogle anti-loppe medicin, som din dyrlæge kan anbefale. Du kan bestille medicinen gennem en helsebutik, og din ordre kan være fremme hos dig på under en time.

Men husk stadig, brug ikke loppeforebyggende medicin til hunde på katte. Fordi mange loppebehandlinger til hunde er giftige for katte. Ingredienser såsom permethrin er almindeligvis inkluderet i hundelopper og flåtbehandlinger, som faktisk kan dræbe katte.

Så følg altid anvisningerne på produktetiketten vedrørende doseringsmængde og hyppighed, medmindre det er instrueret af en dyrlæge.

Læs også: Myte eller kendsgerning, kattelopper forårsager katteskrabesygdom

Typer af loppebehandlinger, der er sikre for katte

Selvom du skal være forsigtig, når du skal vælge en sikker loppebehandling til katte, er der faktisk stadig flere muligheder at vælge imellem. Dette kan være en halskæde, en aktuel behandling eller endda en tyggetablet. Du kan arbejde med din dyrlæge for at diskutere, hvilken der passer til din kats sundhed og livsstil.

Her er et par ting at overveje om hver af disse loppeforebyggende muligheder.

Loppehalsbånd/halskæde til katte

Flåthalskæder har været grundpillen i lusebehandlingen i årtier, men ældre halskædeprodukter er ikke særlig effektive. De nyeste og mest tilgængelige loppehalskæder på markedet kan dog være en pålidelig loppeforebyggende mulighed, nogle endda beskytter mod lopper.

Dette værktøj fungerer ved løbende at frigive et loppedræbende middel, som kan hjælpe med at slippe af med lus og er nemt at bruge. Men hvis du har små børn derhjemme, er en loppehalskæde måske ikke det bedste valg. Fordi det indeholder stærke kemikalier, så børn bør ikke lege med eller røre ved det.

Loppedråber til katte

Behandling af lus med loppedråber placeres normalt på huden bagerst i nakken (kraniets bund). Denne medicin kan dræbe lus i en eller tre måneder, afhængigt af hvilket mærke der bruges. Disse loppedråber er sikre, når de påføres topisk, men kan forårsage problemer, hvis de sluges, så hold dem utilgængeligt for børn og katte selv.

Reference:
International Cat Care. Tilgået i 2021. Lopper og loppebekæmpelse hos katte.
MD Pet. Tilgået i 2021. Sådan vælger du den sikreste loppebehandling til din kat.