Faserne af ketofastosediæten

, Jakarta – Udover at dyrke motion, skal de af jer, der gerne vil tabe jer, også reducere fødeindtagelsen eller med andre ord kosten. På det seneste er der mange kostmetoder, der er dukket op og tilbyder den nemmeste eller mest effektive måde at tabe sig på. En af de mest populære diætmetoder er keto-diæten. Men ud over keto-diæten, viser det sig, at der også er en ketofastose-diæt. Selvom navnet lyder ens, er de to typer diæt faktisk forskellige, du ved. Kom nu, gør dig bekendt med diæten i ketofastosestil og dens faser.

Hvad er ketofastosediæten?

Ketofastosediæten er en kombination af den ketogene og fastosediæten. Hvis den ketogene diæt overholder en diæt med lavt kulhydratindhold og et moderat højt indhold af fedt og protein, vedtager fastosediæten en diæt med lavt kulhydratindhold faste på ketose hvilket betyder at faste i en tilstand af ketose. Så ketofastosediæten udføres ved at faste eller styre daglige måltider med et mønster, der ligner OCD-mønsteret. Længden af ​​faste varierer fra 6-12 timer, endnu mere, afhængigt af evnen og tilstanden af ​​hver persons krop. Den forbrugte madmenu refererer stadig til keto-diætmenuen, som er 75 procent fedt, 20 procent protein og 5 procent kulhydrater.

Faserne af ketofastosediæten

Når du gennemgår en ketofastosediæt, er der tre faser, du skal igennem, nemlig induktionsfasen, konsolideringsfasen og vedligeholdelse (vedligeholdelse):

1. Induktionsfase

Denne fase sigter mod, at kroppen tilpasser sig fedtindtaget som energikilde. Derfor skal du reducere dit kulhydratindtag til kun 10 gram pr. Når du reducerer mængden af ​​kulhydratindtag om dagen og erstatter det med mere fedtindtag, vil din krop over tid være i stand til at tilpasse sig til at omdanne fedtindtaget til energi.

Den anbefalede madmenu i induktionsfasen er kun dem fra animalske kilder, som f.eks skaldyr , kylling, æg og kød. Du rådes også til at faste (du kan dog stadig drikke vand og andre kaloriefri drikke) i 16-18 timer. Denne induktionsfase varer kun omkring 2-3 dage. Du skal også træne mindst 30-45 minutter om dagen for at tabe dig hurtigt.

2. Konsolideringsfase

På dette stadium kan du begynde at inkludere plante- og grøntsagselementer i din daglige kost. Det anbefales dog ikke at spise frugt først. Når du går ind i konsolideringsfasen, er din krop vant til at bruge fedt som hovedbrændstof til stofskiftet. Men hvis indtagelse af grøntsager får dit blodsukkerniveau til at stige til mere end 90 milligram/deciliter, så er du forpligtet til at vende tilbage til induktionsfasen, så din krops tilstand vender tilbage til dens grundlæggende egenskaber. Gå gennem konsolideringsfasen på omkring 1 uge til 1 måned.

3. Fase Vedligeholdelse

I denne fase bruger kroppen normalt fedt som en kilde til metabolisk brændstof. Du kan også inkludere frugt på listen over fødevarer. Det er også vigtigt hele tiden at tjekke blodsukkerniveauet, så det ikke overstiger 90 milligram/deciliter og holder de samlede kulhydrater under 20 gram pr.

I fase vedligeholdelse , udhulingen af ​​fedtreserverne og kroppens hormoner har kørt optimalt. Du har også evnen udholdenhed stærkere på dette stadium. Ved bestemmelse af madmenuen skal du bruge et forhold på 3:1, hvilket er 75 procent fedt mod 25 procent protein med en kombination af 10 procent kulhydrater.

Effekter af ketofastosediæten

De fleste, der går på ketofastosediæt, vil opleve en "helbredelseskrise", som er en tilstand, der føles ubehagelig, når kroppen begynder at tilpasse sig et nyt stofskiftesystem. Denne tilstand er karakteriseret ved svær acne, kløende hud, tør hud, skæl, kvalme og endda svaghed.

Du skal forstå, at ændring af kroppens stofskifte betyder, at det også vil have betydning for omsætningen af ​​kropsceller til at tilpasse sig nye måder at arbejde på. Derfor dukkede det op helbredende krise . Denne tilstand varierer dog fra person til person. Nogle kan justere hurtigt, men nogle tager længere tid.

Derfor, før du beslutter dig for at gå på en ketofastosediæt, bør du først tale med din læge. Du kan bede om sundhedsråd fra en læge ved at bruge applikationen. Kom nu, Hent nu også i App Store og Google Play.

Læs også:

  • 4 ting at vide, før du starter keto-diæten
  • Vil du være slank? Prøv Keto-diætguiden
  • Kendskab til LCHF-kuren, der ikke torturerer