Få at vide 5 vigtige fakta om Bell's Parese, der forårsager ansigtslammelse

, Jakarta - Bells parese er en form for midlertidig ansigtslammelse, der opstår på grund af beskadigelse eller traumer i ansigtsnerven. Også kaldet den 7. kranienerve, bevæger ansigtsnerven gennem en smal knoglekanal eller æggelederkanal i kraniet, under øret og til musklerne på hver side af ansigtet.

Grundlæggende styrer hver ansigtsnerve muskler på den ene side af ansigtet, inklusive dem, der kontrollerer øjenblink eller lukning, eller smilende ansigtsudtryk og rynker. Ikke nok med det, så fører ansigtsnerven nerveimpulser til tårekirtlerne eller tårekirtlerne, spytkirtlerne og små muskler i mellemøret. Ansigtsnerven overfører også smagsfornemmelser fra tungen.

Når Bells parese opstår, er der en forstyrrelse i ansigtsnerven, hvilket forårsager interferens med de beskeder, som hjernen sender til ansigtsmusklerne. Denne lidelse forårsager svaghed eller lammelse i ansigtet. Generelt påvirker denne tilstand en af ​​ansigtsnerverne, der er parret på den ene side af ansigtet. I sjældne tilfælde kan denne tilstand påvirke begge sider af ansigtet.

Læs også: Pas på, disse 6 ting kan forårsage Bells parese

Vigtige fakta om Bell's Parese, som du har brug for at vide

Her er vigtige fakta om Bells parese, som du skal vide:

  • Bells parese er en uforklarlig episode af ansigtssvaghed eller lammelse, der er reversibel og ikke forårsager alvorlige komplikationer.

  • Den nøjagtige årsag til denne sundhedssygdom er ikke kendt. En stærk mistanke skyldes dog betændelse, der påvirker immunforsvaret. Det er forbundet med andre sundhedsmæssige forhold, såsom diabetes.

  • Symptomer på muskelsvaghed eller ansigtslammelse forværres i løbet af de første par dage og begynder at blive bedre efter ca. 2 uger.

  • Det kan dog tage mellem 3 og 6 måneder, før tilstanden er helt forbedret.

  • Derfor er stoffer, især dem, der er relateret til øjenpleje, meget vigtige, hvis nogen har Bells parese.

Læs også: Måske disse 4 årsager hyppige blinkende øjne

Hvad er de mulige komplikationer af Bells parese?

Normalt forsvinder Bells parese af sig selv på omkring 2 uger og forårsager ikke alvorlige komplikationer. Men under sygdom er de fleste mennesker med denne lidelse ikke i stand til at lukke øjnene på den berørte side af ansigtet.

Derfor er det vigtigt at beskytte dine øjne mod at tørre ud om natten eller mens du arbejder ved en computer. Det kan være nødvendigt at behandle øjet med øjendråber om dagen, salve om natten, så øjets hornhinde ikke bliver ridset.

De fleste mennesker med ansigtslammelse vil blive bedre inden for en periode på op til 9 måneder. Men hvis ikke, kan der opstå alvorlig nerveskade og kræve særlig behandling, såsom plastikkirurgi, Botox-indsprøjtninger og ansigtsbehandling.

Læs også: 4 Symptomer, der indikerer, at mennesker er ramt af hjernelammelse

Selvom det ikke forårsager komplikationer, er der faktisk stadig behov for øjenpleje for ikke at udløse øjenskader. Så meget som muligt, ved, hvad der er årsagerne til og symptomerne på Bells parese, så du kan tage forebyggende foranstaltninger så hurtigt som muligt. Du kan spørge lægen gennem ansøgningen . Først, Hent Ansøgning og tilmeld dig, vælg derefter Spørg en læge-tjenesten, vælg lægens specifikationer, hvem er så den læge, du vil spørge. Det er nemt, ikke?