Er det farligt for børn at tisse ofte?

Jakarta - Faktisk er vandladning en naturlig proces, der forekommer i kroppen. Vandladning er frigivelse af stoffer, der ikke længere er nødvendige i kroppen i form af væske. Denne proces bør ikke holdes tilbage, fordi den kan føre til urinvejsinfektioner.

Normale voksne tisser 6 til 8 gange om dagen. Hvad så med børn? Er det normalt for ham at tisse ofte? Hyppigheden af ​​mennesker, der tisser på en dag, er ikke den samme, både voksne og børn. Jo ældre barnet er, jo mindre sandsynligt er det, at det tisser sammenlignet med, da han var baby. Denne tilstand er forbundet med en forstørret blære.

Er det normalt for børn at tisse ofte?

Ud over alder og blæreforstørrelse er hyppigheden af ​​vandladning hos børn påvirket af de aktiviteter, de udfører. Jo mere aktivt barnet er, jo mere sved producerer det. Som følge heraf tisser han mindre og mindre, fordi udskillelsen af ​​stoffer, som kroppen ikke har brug for, er blevet udskilt gennem sved.

Læs også: Genkend 5 årsager til hyppig vandladning

Andre faktorer, der også påvirker, omfatter drikkevarer, som børn indtager. Selvfølgelig, jo oftere han drikker, stiger hyppigheden af ​​vandladning. Denne tilstand forekommer også hos voksne. Ikke kun vand, der er fødevarer og drikkevarer, der har indflydelse på at øge hyppigheden af ​​vandladning. Disse omfatter læskedrikke, tomater, appelsiner, citroner og citrus. Derudover kan stress også få børn til at tisse ofte.

Så det er lige meget, om dit barn tisser ofte, for der er flere faktorer, der spiller ind for at udløse det. Hyppigheden af ​​hyppig vandladning hos børn vil normalt vare mellem 1 og 3 dage. Resten vil denne tilstand vende tilbage til det normale, aka barnet tisser ikke længere ofte.

Hvilke forhold er farlige?

Så hvilke forhold er farlige for børn, der tisser ofte? Tilsyneladende, hvis barnet fortsætter med at tisse mere end 10 gange inden for 24 timer. Normalt indikerer dette en urinvejsinfektion. Mor skal være opmærksom på denne tilstand, især hvis barnet konstant tisser, men ikke drikker meget. Vær forsigtig, for dette udløser dehydrering.

Læs også: Hyppig vandladning om natten, er det farligt?

Urinvejsinfektioner og dehydrering er tilbøjelige til at forekomme hos børn. Normalt har børn en tendens til at modstå tissetrangen og er stadig ikke meget opmærksomme på, om deres daglige væskeindtag er i overensstemmelse med deres behov. Det er selvfølgelig mors og fars pligt. Tjek farven på barnets urin. Hvis farven er tyk, betyder det, at din lille mangler væskeindtag. Så glem ikke, når du tager dit barn med ud at gå en tur, at spørge ham, om han vil tisse, så barnet ikke holder tissetrangen tilbage.

Læs også: For ofte at tisse, tegn på usund krop?

Hvis barnet viser tegn på usædvanlig hyppig vandladning, også mere end 10 gange, kan moderen tage hende til lægen. Mødre kan også bruge appen at bestille tid hos en læge på det nærmeste sygehus. Med denne applikation behøver mødre ikke længere at stå i kø, og babyen kan straks komme i behandling.

Reference:
Lev stærkt. Tilgået 2021. Normal vandladningsfrekvens pr. dag for børn.
Meget vel familie. Tilgået i 2021. Hyppig vandladning og dit barns helbred.
Summit Medical Group. Tilgået i 2021. Vandladning.