Ondt i halsen hos børn forårsager feber, her er grunden

, Jakarta - Ondt i halsen hos børn er en af ​​de mest almindelige klager. Der er forskellige ting, der kan forårsage halsbetændelse hos børn, en af ​​dem er de dårlige bakterier, der hedder Streptococcus pyogenes .

Halsbetændelse er almindelig hos børn i alderen 5 til 15 år, normalt i regntiden og forsommeren.

Kun omkring 20-30 procent af halsinfektioner hos børn i skolealderen er forårsaget af halsbetændelse.

Symptomer på ondt i halsen omfatter synkebesvær, svaghed, kvalme, appetitløshed, rødme i halsen og hvide eller grå pletter. Derudover giver halsbetændelse hos børn også ofte feber.

Spørgsmålet er, hvorfor børn har feber på grund af halsbetændelse?

Læs også:Let smitsom, disse 5 forårsager ondt i halsen

Feber på grund af ondt i halsen, hvad forårsager det?

Halsbetændelse er en bakteriel infektion, der kan få halsen til at føles øm og kløende. Ondt i halsen er en af ​​årsagerne til mange årsager til ondt i halsen.

Selvom det generelt angriber børn, kan de dårlige bakterier, der forårsager denne sygdom, også angribe voksne. Så tilbage til hovedemnet, hvorfor får børn feber på grund af halsbetændelse?

Faktisk er feber på grund af ondt i halsen en meget almindelig ting. Denne feber er en reaktion fra kroppens immunsystem, når det bekæmper bakteriel infektion Streptococcus pyogenes angriber kroppen. Udover halsbetændelse kan feber også opstå på grund af andre halsbetændelse forårsaget af bakterie- eller virusinfektioner. Eksempler omfatter tonsillitis, pharyngitis eller laryngitis

Det, der skal understreges, er, at symptomerne på halsbetændelse hos børn ikke kun er et spørgsmål om feber. Der er også andre symptomer, såsom:

  • Ondt i halsen.
  • Røde og hvide pletter på halsen
  • Røde og hævede mandler.
  • Ømme eller hævede nakkekirtler.
  • Hovedpine.
  • Mistet appetiten.
  • Kuldegysninger.
  • Synkebesvær.
  • Udslæt vises
  • smerter.
  • Kvalme og opkastning, især hos små børn.

Læs også:Hvordan man skelner mandler og ondt i halsen

Vær forsigtig, meget smitsom

Halsbetændelse er en sygdom, der er ret smitsom. Denne sygdom er ikke vilkårlig, men mange tilfælde er mere almindelige hos børn og unge i skolealderen. De bakterier, der forårsager halsbetændelse, har en tendens til at sidde fast i næse og hals.

Den måde, hvorpå denne bakterie overføres, kan være gennem nysen, hoste, rystende hænder eller røre ved genstande (og så holde dine øjne, næse eller mund), der er blevet forurenet med bakterier. Streptococcus pyogenes. Børn med ubehandlet halsbetændelse er mere tilbøjelige til at sprede infektionen, når symptomerne er mest alvorlige, og kan stadig inficere andre i op til 3 uger.

Derfor er det vigtigt at lære børn om vigtigheden af ​​at vaske hænder. God hygiejne reducerer chancerne for at pådrage sig infektionssygdomme som halsbetændelse.

Hvordan man forebygger ondt i halsen

Der er flere ting, du kan gøre for at forhindre ondt i halsen. Nå, her er hvordan man forhindrer spredning af halsbetændelse i hjemmet:

  • Adskil børns spiseredskaber, tallerkener og drikkeglas og vask dem i varmt sæbevand efter brug.
  • Sørg for, at dit barn ikke deler mad, drikkevarer, servietter, lommetørklæder eller håndklæder med andre familiemedlemmer.
  • Lær børn at dække deres mund, når de nyser eller hoster. Hvis der ikke er væv, skal barnet nyse eller hoste ind i ærmet, ikke hånden.
  • Mind alle familiemedlemmer om at vaske hænder godt og ofte.
  • Giv dit barn en ny tandbørste, efter at antibiotikabehandlingen er startet, så han ikke bliver smittet igen.

Læs også:Uden stoffer er det sådan, man kan overvinde ondt i halsen

Vil du vide mere om problemet ovenfor? Eller har andre helbredsproblemer? Hvorfor kan du spørge lægen direkte gennem ansøgningen . Ingen grund til at forlade huset, du kan kontakte en ekspert læge når som helst og hvor som helst. Praktisk, ikke?

Reference:
Børns sundhed. Tilgået i 2021. Strep hals
sunde børn. Hentet 2021. Hvornår er ondt i halsen en mere alvorlig infektion?
Healthline. Hentet 2021. Alt hvad du behøver at vide om Strep Throat
Mayo Clinic. Tilgået i 2021. Strep hals