Sådan skelnes symptomer på ringorm og candida svampeinfektion

“Ringorm og Candida-smørinfektion er hudsygdomme, der ved første øjekast ser ens ud, men som har væsentlige forskelle. Ligheden er, at begge optræder i områder med fugtig hud. For forskellen, find ud af det her”

Jakarta - Ringorm og Candida gærinfektioner er to typer svampeinfektioner, der ofte opstår. Fra forskning udført, kan Candida svampeinfektioner angribe huden på pungen, mens ringorm ikke gør det. At dømme ud fra de fysiske egenskaber er de to svampeinfektioner meget forskellige. Hvad er forskellen mellem symptomerne på ringorm og en Candida-gærinfektion? Se hele forklaringen her.

Læs også: Disse er de typer af svampeinfektioner i huden med ringorm

Forskelle i symptomer på ringorm og candida svampeinfektion

To typer svampeinfektioner er de mest almindelige årsager til kløe. Hvad er de forskellige symptomer på ringorm og Candida gærinfektion? Her er forskellen:

1. Symptomer på Ringorm aka Ringorm Svampeinfektion

Ringorm eller svampeinfektion ringorm ikke forårsaget af orme. Denne hudsygdom er forårsaget af en gruppe kaldet dermatofytter. Ringorm er en hudlidelse, der normalt påvirker fødderne.fodsvamp), lyske (tinea cruris), hovedbund (tinea capitis), negle, hænder og fødder. Her er en række ringormsymptomer, du skal være opmærksom på:

  • Ringorm i hovedet er karakteriseret ved pletvis, hård og meget kløende hud. Hvis det kommer til skade, kan såret sive pus.
  • Ringorm i ansigtet er karakteriseret ved et cirkulært, rødligt og skællende udslæt.
  • Ringorm i terningerne er karakteriseret ved hævelse i området, skorpedannelse og pusfyldte knuder.
  • Ringorm på kroppens hud er karakteriseret ved et rødt udslæt med tykke cirkulære sider, som ringe.
  • Ringorm i hænderne er karakteriseret ved tørre og revnede håndflader, især mellem knoerne.
  • Ringorm i lysken er karakteriseret ved et cirkulært rødt udslæt, som en ring, hævelse og kløe.
  • Ringorm på fødderne eller vandlopper er karakteriseret ved tør, skællende, kløende og afskallet hud på fødderne. Mellem tæerne bliver området hvidligt, føles blødt, og der opstår vabler.
  • Ringorm af neglene er karakteriseret ved fortykket væv, hvidlige negle, ser tykke og sprøde ud og falder let af.

Bemærk venligst, at ringorm kan overføres fra menneske til menneske eller fra objekter. Genstande, der overfører ringorm, er genstande, der kan rumme svampen, såsom fugtige håndklæder, puder og tøj. Overførsel kan også ske fra kæledyr, såsom katte og hunde.

Læs også: Dette er forskellen mellem en urinvejsinfektion og en gærinfektion

2. Symptomer på Candida svampeinfektion

I modsætning til ringorm kan Candida-svamp optræde i alle områder af menneskekroppen, hvis mængden er for stor, vil den syge blive smittet. De dele af kroppen, der oftest påvirkes, er skeden, vulva, mandlige kønsorganer, mund og fugtig hud, såsom armhulerne, mellem tæerne, lysken, balderne, under neglene og folderne under brysterne.

Symptomer på en Candida-gærinfektion vil variere afhængigt af den del af kroppen, der er inficeret. Følgende er symptomerne på en candida gærinfektion afhængigt af dens placering:

  • Oral candidiasis er karakteriseret ved revnet hud i mundvigene, rødme i mund og svælg, smerter ved synkning og hvide eller gule pletter på tungen, læberne, tandkødet, mundvigen og de indre kinder.
  • Vulvovaginal (vaginal) candidiasis er karakteriseret ved smerte og svie ved vandladning, ubehag under samleje, ekstrem hævelse og kløe i skeden og klumpet udflåd fra skeden.
  • Hudcandidiasis er karakteriseret ved tør, revnet hud og kløende udslæt i hudfolder, såsom armhuler, lyske, mellem fingrene eller i folderne under brysterne.

Læs også: Virale og svampehudinfektioner, hvad er forskellen?

Hvis du oplever en række symptomer på en candida-svampinfektion eller ringorm, er det tilrådeligt at tjekke dig selv på et hospital for at bestemme de passende behandlingstrin. Husk, at sygdommen kan blive værre og inficere det berørte område. Så hellere håndtere det før det er for sent, okay?

Reference:

WebMD. Fået adgang i 2021. Ringorm eller Candida: Hvad er forskellen?

Healthline. Tilgået i 2021. Hvad er ringorm?

CDC. Tilgået i 2021. Candidiasis.