Er katte sikre at spise chokolade?

, Jakarta - Chokolade er kendt som et meget farligt foder, hvis det indtages af hunde. Men vidste du, at dette søde foder er lige så farligt, hvis det indtages af en kat. Så giv aldrig chokolade til en kat, hverken en kat eller en herreløs kat på gaden.

Chokolade er et mindre almindeligt foder for katte, måske fordi de ikke kan smage søde sager. Derudover, hvis en kat spiser chokolade, kan toksiciteten være lige så alvorlig som den, en hund oplever.

Læs også: Her er 7 fodertyper, der er farlige for katte

Hvad gør chokolade giftig for katte?

De forbindelser, der gør chokolade til en tilfredsstillende godbid for mennesker, er overraskende skadelige for hunde og katte. Chokolade indeholder en lille mængde koffein og store mængder af theobromin-relaterede forbindelser. Disse forbindelser er kendt som methylxanthiner, og begge bidrager til symptomerne på forgiftning.

Generelt er koncentrationen af ​​koffein og theobromin i chokolade proportional med mængden af ​​tilstedeværende kakao. Mørkere chokolade og bagt chokolade er de farligste, selv i små mængder. Selv hvid chokolade har også potentiale til at forårsage symptomer på forgiftning hos katte. Så uanset form skal chokoladeforbrug hos katte tages alvorligt.

Symptomer på chokoladeforgiftende katte

Kliniske tegn opstår normalt inden for 6-12 timer efter indtagelse og kan vare op til tre dage i alvorlige tilfælde. Ethvert af følgende kliniske tegn skal behandles med det samme, hvis de forekommer hos katte:

  • Kaste op.
  • Diarré.
  • Nedsat appetit.
  • Øget tørst
  • Øget vandladning.
  • Hjertefrekvensen stiger.
  • Angst.
  • Kort eller hurtig vejrtrækning.
  • Muskelrystelser.
  • anfald.
  • Koma.

Disse symptomer kan udvikle sig meget hurtigt. Ændringer i puls og rytme kan forårsage lavt blodtryk, mens rystelser og muskelspasmer kan forårsage en meget høj kropstemperatur. Hvis de ikke behandles, kan disse ændringer være dødelige.

Hvis du opdager, at din kat lige har spist chokolade, så tal med din dyrlæge med det samme hvilke skridt skal du tage som førstehjælp. Dyrlæge i vil give forslag og handlinger, som du måske kan tage med det samme for at forhindre, at katten oplever uønskede ting.

Læs også: Er menneskefoder sikkert for katte at spise?

Hvad skal du gøre, hvis din kat har chokoladeforgiftning

Medmindre det er instrueret af en dyrlæge, skal du overlade det til en specialist og aldrig bruge brintoverilte til at få en kat til at kaste op. Dette kan forårsage gastritis eller alvorlig betændelse i maveslimhinden hos katte.

Hav følgende information klar, når du tager din kat til dyrlægen, hvis det er muligt:

  • Når katten indtager chokolade.
  • Navnet på det specifikke produkt, der er indtaget, medbring blot chokoladeindpakningen.
  • Den mængde chokolade du tror, ​​katten har spist.
  • Angiv de kliniske symptomer, du har bemærket.

Selvom et dyrlægebesøg sandsynligvis vil blive anbefalet, vil disse oplysninger hjælpe dyrlægeholdet med at vurdere kattens risici og udvikle behandlinger, mens de er på farten.

Læs også: Kan du give hundemad til katte?

Hvad vil en dyrlæge gøre, hvis en kat spiser chokolade?

Behandling af synkechokolade vil variere fra sag til sag, men omfatter normalt nogle af følgende behandlinger:

Dekontaminering

Det første skridt er at få så meget chokolade ud af kattens mave som muligt. Katte er meget svære at fremkalde opkastning, selv med den medicin, der er tilgængelig på dyrlægens kontor. Hvis fremkaldelse af opkastning ikke virker, og risikoen for toksicitet er alvorlig, vil nogle katte blive givet aktivt kul for at binde sig til giften eller bedøvet og få deres maver pumpet. Jo mindre gift der absorberes, jo mindre sandsynlighed er det for at få alvorlige bivirkninger.

Støttende pleje

For katte, der viser tegn på forgiftning, skal de muligvis behandles på en veterinærklinik eller et hospital. Dyrlægen vil vælge en kombination af lægemidler, der retter sig mod specifikke symptomer. Lægen vil også bruge væskebehandling til at støtte hjertet og blodtrykket og hjælpe kattens krop med at udskille toksiner hurtigere.

Reference:
MD Pet. Fået adgang i 2021. Kan katte spise chokolade?
Purin. Fået adgang i 2021. Kan katte spise chokolade?
Kæledyrene af gran. Tilgået i 2021. Hvor meget chokolade er giftigt for katte?