Vær forsigtig med membranen, der vokser på det hvide af øjeæblet, et tegn på Pterygium

, Jakarta - Når øjnene oplever lette forstyrrelser såsom flimren, skal synet forstyrres. Desuden, hvis membranen vises i det hvide område af øjet og vokser til at dække andre dele, kan dette ikke ignoreres. Disse membraner forringer synet og forårsager farlige komplikationer. I medicinske termer kaldes udseendet af denne membran i øjet et pterygium, og det kan forekomme i et eller begge øjne på én gang.

Årsager til Pterygium

Den nøjagtige årsag til denne sygdom er ikke kendt. Men vanen med at være i stærkt sollys i timevis uden øjenbeskyttelse øger risikoen for pterygium. Især hvis du konstant er på vand, som reflekterer skadelige UV-stråler. Folk, der bor i lande, der krydser ækvator og bor i varme områder, og arbejder udendørs har en højere risiko for pterygiumangreb.

Ikke kun på grund af udsættelse for ultraviolette stråler, der rammer øjnene, har flere andre faktorer såsom hyppig udsættelse for støv, sand, røg og vind en høj risiko for at opleve dette. Mænd har dobbelt så stor risiko som kvinder. Derudover vil den ældre alder også øge risikoen for at udvikle pterygium.

Læs også: Disse 3 vaner kan forårsage tørre øjne

Symptomer på Pterygium

Dem, der har pterygium sygdom normalt vises membran på overfladen af ​​øjeæblet uden andre klager. Nogle af disse forhold kan dog opstå, nemlig:

  • Rødt øje.

  • Irritation, kløe eller brændende øjne.

  • Sløret eller sløret syn.

  • Det føles som om noget sidder fast i øjet, hvis pterygiummembranen er tyk eller bred.

Pterygium behandling

Måden at håndtere øjenhinder, der allerede er alvorlige, er normalt kirurgi den eneste måde at komme sig på. Men ikke alle pterygium kræver operation. Hvis den syge stadig føler milde symptomer, giver lægen øjendråber eller salve for at stoppe røde eller irriterede øjne. For at forhindre irritation kan du også bruge kunstige tårer. Kirurgi udføres, hvis membranen allerede forstyrrer udsynet.

Efter operationen får personer med pterygium ordineret medicin for at reducere risikoen for komplikationer. Lægemidlet tjener til at forhindre gentagelse af pterygium. Læger fortsætter også med at overvåge øjensygdomme i omkring 1 år for at undgå gentagelser eller andre øjenlidelser, der opstår på grund af komplikationer.

Forebyggelse af pterygium

Hvis du stadig har normalt syn, anbefales det at bevare øjets sundhed ved at undgå eksponering for det omgivende miljø, såsom sollys, røg eller støv, der udløser pterygium.

Du kan bruge solbriller eller hat, når du rejser eller arbejder udendørs. Dette er for at forhindre pterygium eller dets gentagelse.

Læs også: 7 usædvanlige øjensygdomme

Øjne er en af ​​de sanser, der er meget vigtige for at understøtte aktiviteter. For at bevare øjets sundhed anbefales det faktisk, at du får regelmæssige øjentjek i alle aldre. Læger udfører en række tests for at kontrollere, hvor godt dit syn er, eller opdage tidligt, hvis der er øjenproblemer. Så lad ikke de dårlige vaner, du gør, faktisk gøre dine øjne tørre og endda irritere, ja. Hvis du vil spørge en læge om øjenproblemer, så prøv Hent Ansøgning og vælg Spørg en læge-tjeneste. Ingen grund til bekymring, app Det er faktisk allerede tilgængeligt i App Store og Google Play Store!