Hvad er den rimelige grænse for forbrug af sukker på en dag?

, Jakarta - Indtagelse af for meget sukker er forbundet med øget kropsvægt og risiko for forskellige sygdomme som fedme, type 2-diabetes og hjertesygdomme. Det er meget vigtigt at skelne mellem tilsat sukker og naturligt sukker som f.eks. i frugt og grøntsager.

Naturligt sukker indeholder vand, fibre og forskellige mikronæringsstoffer. Tilsat sukker er hovedingrediensen i slik og findes i forarbejdede fødevarer, såsom læskedrikke og bageriprodukter. Hvad er den rimelige grænse for sukkerforbrug på en dag? Læs mere her!

Læs også: Kend 4 tegn på, at din krop har brug for at starte en diæt

Mænd 9 teskefulde, kvinder 6 teskefulde

ifølge American Heart Association (AHA), den maksimale mængde sukker indtaget på en dag er:

1. Mænd: 150 kalorier om dagen (37,5 gram eller 9 teskefulde).

2. Kvinder: 100 kalorier om dagen (25 gram eller 6 teskefulde).

Til sammenligning indeholder en 12-ounce dåse sodavand 140 kalorier fra sukker, mens Snickers Den almindelige størrelse indeholder 120 kalorier fra sukker. For en person, der spiser 2.000 kalorier om dagen, svarer det til 50 gram sukker eller omkring 12,5 teskefulde.

At læse fødevareetiketter er en af ​​de bedste måder at overvåge indtaget af tilsat sukker. Sæt bogmærke ved følgende navne, og prøv at undgå eller reducere antallet eller hyppigheden af ​​fødevarer, hvori disse navne findes:

1. Brun farin.

2. Sødemiddel majs.

3. Majssirup.

4. Frugtsaftkoncentrat.

5. Majssirup med høj fructose.

6. Honning.

7. Maltsukker.

8. Sukkerdråber.

9. Et sirupsukkermolekyle, der ender på "ose" (dextrose, fructose, glucose, lactose, maltose eller saccharose).

Læs også: Blodsukkeret stiger pludseligt over det normale, er det virkelig et tegn på prædiabetes?

Samlet sukker, som inkluderer tilsat sukker, er ofte angivet i gram. Vær opmærksom på antallet af gram sukker pr. portion og det samlede antal portioner. Vær også opmærksom på det sukker, du tilføjer til din mad eller drikke.

En undersøgelse offentliggjort af instituttet Folkesundhed i maj 2017 fandt ud af, at omkring to tredjedele af kaffedrikkere og en tredjedel af tedrikkere inkorporerer sukker eller sødestoffer i deres drikkevarer. Forskerne bemærkede også, at mere end 60 procent af kalorierne i deres drikke kom fra tilsat sukker.

At være overivrig i dine bestræbelser på at skære ned på tilsat sukker kan også give bagslag. Dette skyldes, at du måske rækker ud efter andre fødevarer for at tilfredsstille din søde trang, såsom hvidt brød og ris, som kan hæve dit glukoseniveau, og hjemmelavede måltider, der er høje i mættet fedt og natrium, hvilket kan forårsage hjertesundhedsproblemer.

Har du brug for en læges anbefaling om, hvordan man lever en sund livsstil? Spørg bare lægen direkte kl . Du kan spørge om alt, og en læge, der er ekspert på sit område, vil forsøge at give den bedste løsning. Nok måde Hent Ansøgning via Google Play eller App Store. Gennem funktioner Kontakt læge du kan vælge at chatte via Video/taleopkald eller Snak .

Læs også: Nemme tips til at tabe sig for personer med diabetes

At spise for meget tilsat sukker kan øge blodtrykket og øge kronisk inflammation, som begge kan sætte dig i fare for hjertesygdomme. Overdreven forbrug af sukker, især i sukkerholdige drikkevarer, bidrager også til vægtøgning. Ifølge sundhedsdata offentliggjort af American Heart Association , anføres det, at den moderne tids udfordring er en stigning i forbrugsmønsteret af tilsat sukker fra drikkevarer ledsaget af et lavt indtag af essentielle næringsstoffer.

Reference:

Harvard Health Publishing. Tilgået i 2020. Den søde fare ved sukker.
Healthline. Tilgået i 2020. Dagligt indtag af sukker - Hvor meget sukker skal du spise om dagen?
American Heart Association. Tilgået i 2020. Diætsukkerindtag og kardiovaskulær sundhed.