9 gode fødevarer at spise under influenza

, Jakarta - Når du eller en tæt på dig har influenza, er det, du bliver ved med at tænke på, at spise sund mad og derefter tage medicin. Men når du er forkølet, kan din appetit falde, så du er nødt til at omgå det, så den mad, du vælger, kan fremskynde helingsprocessen fra influenza.

Sund mad giver kroppen den energi og de næringsstoffer, den skal bruge for at fungere. Sådanne effekter er lige så vigtige, når man bliver forkølet. Dog ikke hvilken som helst mad, der kan indtages under influenza. Overvej at spise visse fødevarer, når du er forkølet.

Læs også: Her er 7 måder at overvinde de tidlige symptomer på influenza

Foreslåede fødevarer under influenza

Med lancering fra Healthline er følgende typer fødevarer gode til indtagelse under en forkølelse, nemlig:

  • Bouillon

Enhver form for bouillon, hvad enten det er kylling, oksekød eller grøntsagsfond, er en god mad at spise, når du er forkølet. Du kan spise det, så snart symptomerne viser sig, indtil du er helt restitueret. Bouillonen hjælper med at forhindre dehydrering, og dens varme fornemmelse kan lindre ondt i halsen og tilstoppet næse.

  • Hønsekødssuppe

Kyllingesuppe kombinerer fordelene ved bouillon med tilsatte ingredienser. Skiveskåret kylling giver din krop jern og protein, og du får din næring fra gulerødder, urter og selleri. Du kan spise kyllingesuppe under forkølelse for at hjælpe kroppen med at holde sig ordentligt hydreret og holde maven fuld.

  • Hvidløg

De fleste tror, ​​at hvidløg kun er et køkkenkrydderi, der bruges som smagsstof til fødevarer. Faktisk er hvidløg brugt i alternativ medicin til forskellige lidelser i århundreder. Eksperter er enige om, at hvidløgstilskud taget af voksne lindrer forkølelse og opbygger et bedre immunsystem og reducerer symptomernes sværhedsgrad. Du behøver dog ikke tage kosttilskud. At spise rå eller ristet hvidløg kan være gavnligt. Effekten øger immuniteten, overvej at spise hvidløg, når de første symptomer på influenza viser sig.

  • Yoghurt

Yoghurt hjælper ikke kun med at lindre ondt i halsen, men booster også immunforsvaret som hvidløg. Du kan spise yoghurt, når din hals gør ondt, men sørg for at vælge hel yoghurt uden tilsat sukker.

  • Frugter rig på vitamin C

C-vitamin er et vigtigt næringsstof, der hjælper med at styrke dit immunsystem, hvilket er vigtigt, når du bliver syg. Selvom kosttilskud kan hjælpe, er din krop i stand til at absorbere næringsstoffer som C-vitamin mere effektivt fra den mad, du spiser. Prøv frugt som appelsiner, jordbær eller tomater til en sund snack, når du er forkølet.

  • Grøn grøntsag

Spinat, grønkål og andre grønne grøntsager kan booste dit immunforsvar, når du er forkølet. Bladgrønt har vitamin C og vitamin E, som er andre immunforstærkende næringsstoffer. Kombiner grønne bladgrøntsager med dyb frugt smoothies , eller spis den rå med et skvæt citron og olivenolie. Sørg også for at tage det løbende, mens du er syg.

  • Broccoli

Broccoli er et kraftcenter med næringsstoffer, der giver fordele for kroppen, når du er forkølet. At spise kun én portion giver effektivt immunforstærkende vitamin C og E sammen med calcium og fibre. Prøv at spise broccoli, når din appetit vender tilbage, eller når influenzaen er overstået. Du kan spise broccolisuppe, men sørg for at tilsætte lige så meget salt som nødvendigt.

  • Havregrød

Når du er syg, kan en skål med varm havregryn være en trøstende og nærende madmulighed. Havre er ligesom andre fuldkorn en naturlig kilde til E-vitamin og kan øge immuniteten. Havre indeholder også antioxidante polyfenoler samt beta-glucanfibre, som styrker immuniteten.

  • Krydderi

Mod slutningen af ​​influenzaen kan du opleve øgede bihuler og trykken for brystet. Visse krydderier, såsom peber, nelliker og ingefær, hjælper med at nedbryde ubehag, så du kan trække vejret bedre. Undgå dog krydret mad, når du har ondt i halsen.

Læs også: Ofte forvirret, dette er forskellen mellem forkølelse og influenza

Ikke kun mad, sørg for, at kroppen er hydreret under influenza

Under influenza bliver du nemt dehydreret. Du spiser ikke kun mindre, men bliver også doven til at drikke. Manglende vandindtag kan skade kroppen. Især når feber får vand i kroppen til at gå tabt på grund af sved. Hvis du ikke kan lide almindeligt vand, kan du få vand fra forskellige kilder, såsom:

  • bouillon;

  • ingefær te;

  • Urtete med honning;

  • Honning og citron te (bland lige dele med varmt vand);

  • Juice.

Disse er nogle af de bedste fødevarer at spise, når du er forkølet. Du kan også chatte med lægen kl at bede om anbefalet mad og drikke under influenza. Læge ind på standby 24 timer for at give den nødvendige sundhedsrådgivning.

Reference:
Healthline. Tilgået 2020. Hvad skal du spise, når du har influenza.
WebMD. Tilgået 2020. Mad at spise, når du har influenza.