Der opstår rynker i 20'erne, hvad forårsager det?

Jakarta – Rynker er et hudproblem, der er identisk med ældre. Aldring kan få hudceller til at dele sig langsommere, hvilket medfører udtynding og tab af elasticitet i huden. Rynker kan dog også opstå i 20'erne, du ved.

Forekomsten af ​​rynker i en ung alder er en for tidlig ældningsproces, som kan være forårsaget af mange faktorer. Startende fra miljøfaktorer som eksponering for sollys og forurening, dårlig kost, til dårlige vaner, der måske ikke bliver realiseret.

Læs også : Dårlige vaner, der kan give rynker

Årsager til rynker dukker op i dine 20'ere

Der er flere faktorer, der kan forårsage, at rynker opstår i dine 20'ere, nemlig:

1. Overdreven soleksponering

Hyppig udsættelse for solen kan beskadige de støttende strukturer i huden. Især hvis den udsættes direkte, uden beskyttelse mod solcreme. Så gør det til en vane at bruge solcreme og beskyt din hud med lukket tøj, hatte eller paraplyer, når du er udenfor.

2. Rygning

Udover at have en dårlig indvirkning på lungerne, kan rygning også fremskynde aldringsprocessen, herunder forekomsten af ​​rynker i dine 20'ere. Dette skyldes, at indholdet af skadelige stoffer i det.

3. Sovestilling

Tryk på ansigtet, for eksempel på grund af forkert søvn, kan udløse forekomsten af ​​rynker på huden. Hvis denne forkerte sovestilling varer ved i årevis, kan den efterlade linjer på hagen, kinderne eller panden. Så prøv at sove med ansigtet opad eller på ryggen.

Læs også: Her er 9 naturlige måder at forebygge rynker på

4.Inkonsekvent kost

En inkonsekvent diæt, også kaldet intermitterende, kan udløse forekomsten af ​​rynker i dine 20'ere. Det skyldes, at huden bliver bredere og mindre, efterhånden som vægten går op og ned. Over tid ødelægger dette elasticitetsstrukturen, der får huden til at se fast ud. Så du bør lave en sund og konsekvent kost.

5. Ansigtsmuskelkontraktion

Rynker i øjenkrogene eller mellem øjenbrynene menes at være forårsaget af små muskelsammentrækninger. For eksempel vanen med at tage et smilende, dystert eller skelende ansigtsudtryk på.

Kan rynker, der opstår i 20'erne, forebygges?

Rynker, der opstår i dine 20'ere, kan forebygges ved at undgå flere udløsende faktorer. Nå, her er nogle måder at forhindre forekomsten af ​​rynker på i en ung alder:

  • Undgå soleksponering og forurening. Påfør en solcreme med en SPF på mindst 30 på udsatte områder af huden, og undgå at bære sort tøj, når du er udendørs. Undgå også at gøre garvning , hvilket kan være værre end solrynker.
  • Undgå at ryge. Rygevaner kan reducere ilt og næringsstoffer, der kommer ind i kroppen, og øge niveauet af frie radikaler i kroppens celler. Dette udløser hudens aldring og fremkomsten af ​​rynker.
  • Træn regelmæssigt. Udover at være godt for den generelle sundhed, er regelmæssig motion også godt for huden. Motion får det kardiovaskulære system til at bevæge sig, hvilket er godt for en sund hud for at få maksimal næring og ilt.
  • Lev en sund livsstil. Spis en afbalanceret kost, drik vand og få nok søvn hver dag. Øg også forbruget af frugt og grønt, som indeholder vitaminer og mineraler til sund hud.
  • Korrekt hudpleje. Pleje af huden for at forhindre rynker bør være indefra og uden for kroppen. Så du bør vælge den rigtige hudpleje alt efter din hudtype og tilstand.
  • Undgå stress. Stress får kroppen til at frigive hormonet kortisol, som kan have indflydelse på for tidlig aldring. Håndter stress godt ved at lave yoga, meditation eller de ting, du kan lide.

Læs også: Stress kan forårsage rynker, her er kendsgerningen

Det er tips til at forhindre, at rynker opstår i dine 20'ere. Det ville være endnu bedre, hvis du regelmæssigt tjekker din huds sundhedstilstand hos lægen. Hvordan man gør det nemmere og hurtigere, Hent kun app at bestille tid hos en hudlæge på hospitalet, for at lave regelmæssige hudtjek.

Reference:
WebMD. Tilgået 2020. Aldrende hud: Ser du ældre ud, end du burde?
Huffington Post. Tilgået 2020. Slip af med rynker: 13 måder at reducere tegn på aldring.