Dette er stigmatiseringen af ​​PLWHA, der stadig eksisterer i dag

, Jakarta – Indtil nu er der stadig ret meget stigmatisering mod PLWHA, der vokser i samfundet. PLWHA i sig selv er en forkortelse for mennesker med hiv/aids. Ja, denne sygdom anses for at være en skamfuld sygdom, endda betragtet som meget farlig at eksistere sammen med PLWHA. Faktisk skal sådanne stigmatiseringer fjernes, så PLWHA's livskvalitet og menneskerettigheder kan mærkes godt.

Læs også: Sjældent indset, disse er årsagerne til og symptomerne på HIV

PLWHA mangler ofte støtte, både fysisk og moralsk. De bliver oftere set negativt af miljøet og endda familien. Forskellige faktorer kan udløse fremkomsten af ​​stigmatiseringen af ​​PLWHA, hvoraf en er information, der ikke er godt modtaget af samfundet. For det er der intet galt i at kende nogle af de stigmatiseringer af PLWHA, der stadig udvikler sig i dag, så du bedre kan respektere PLWHAs menneskerettigheder.

Stigma af PLWHA, der stadig vokser i dag

PLWHA er en person, der har HIV/AIDS. HIV ( Humant immundefektvirus ) er en type virus, der kan skade immunsystemet. Denne virus kan ødelægge CD4-celler i kroppen. Jo flere CD4-celler, der bliver beskadiget af HIV, jo mere sårbar vil en person være over for forskellige sygdomslidelser på grund af, at immunsystemet ikke fungerer optimalt.

HIV-infektion, der ikke behandles ordentligt, kan give forskellige symptomer hos den syge. Denne tilstand kan udvikle sig til AIDS ( Erhvervet immundefektsyndrom ), som er den sidste fase af hiv-tilstanden. På dette stadium er kroppen ikke længere i stand til at bekæmpe infektioner eller helbredsproblemer.

Hvad er så stigmatiseringen af ​​PLWHA, der stadig udvikler sig i dag? Indtil nu vil mennesker, der lever med hiv/aids, blive undervurderet af samfundet på grund af vanen med at skifte partner og være sårbare over for brugen af ​​ulovlige stoffer. Lancering fra Web MD , er en person med et normalt seksualliv og ikke bruger ulovlige stoffer stadig i risiko for HIV/AIDS-infektion.

Ikke kun gennem intime forhold og deling af nåle, kan HIV/AIDS-overførsel ske gennem processen med at donere blod fra mennesker med HIV/AIDS. Derudover kan hiv også overføres fra mor til barn gennem fødsel og amning.

Læs også: Her er symptomerne på HIV baseret på niveauer

Derudover er offentligheden også tilbageholdende med direkte at sameksistere med PLWHA på grund af frygt for at pådrage sig denne sygdom. Faktisk er overførsel af HIV/AIDS ikke så let. At ryste hænder eller kramme med PLWHA vil faktisk ikke forårsage overførsel. Faktisk sker overførsel ikke gennem spytsprøjt. Dette stigma gør det vanskeligt for PLWHA at have social interaktion med samfundet.

PLWHA bliver også ofte stigmatiseret over, at de vil dø hurtigere end raske mennesker. Selvom der indtil nu ikke er nogen behandling, der kan gøres for at behandle hiv/aids, men ved at bruge flere typer lægemidler, kan udviklingen af ​​denne sygdom bremses, og PLWHA kan få en bedre livskvalitet.

Årsager til fremkomsten af ​​stigmatisering af PLWHA i samfundet

Hvad forårsager så fremkomsten af ​​stigmatisering mod PLWHA i samfundet? Generelt er dette forårsaget af det lave niveau af offentlig viden om hiv/aids. Folk forstår ikke årsagerne til og overførslen af ​​HIV/AIDS, så folk har ofte en forkert antagelse om PLWHA.

Derudover tager familier til PLWHA nogle gange den forkerte behandling for PLWHA. Denne tilstand kan forårsage nye problemer for PLWHA, nemlig angst og depression, som vil gøre symptomerne på HIV/AIDS værre.

Læs også: Skal vide, HIV og AIDS er forskellige

Antagelsen om, at hiv/aids er en skammelig sygdom, er en uhensigtsmæssig reaktion fra samfundets side. Dette kan gøre det svært for PLWHA at leve deres liv ordentligt. Af denne grund bør du øge din information om HIV/AIDS, så du ikke øger stigmatiseringen af ​​PLWHA.

Du kan bruge og spørg lægen direkte om hiv/aids. På den måde vil du bedre forstå, hvordan du kan leve side om side med PLWHA, så de kan få en bedre livskvalitet. Kom nu, Hent nu gennem App Store eller Google Play!

Reference:
Ministeriet for Sociale Anliggender Republikken Indonesien. Tilgået i 2020. Stigma Against People with HIV and AIDS (PLWHA).
WebMD. Tilgået 2020. 10 almindelige myter om hiv og aids.