3 måder at behandle glaukom på

, Jakarta - Har du nogensinde hørt udtrykket glaukom i øjet? Denne tilstand er karakteriseret ved sløret syn. Derudover vil der være en cirkel som en regnbue, når du ser på det skarpe lys. Så hvordan kan denne tilstand opstå? Hvad er måderne at behandle glaukom på? Kom nu, læs hele forklaringen nedenfor.

Læs også: Undervurder ikke glaukom, dette er faktum

Hvad er glaukom?

Grøn stær er skade på synsnerven, der forårsager synsforstyrrelser. I de værste tilfælde kan denne tilstand føre til blindhed. Generelt er denne tilstand forårsaget af højt tryk på øjeæblet. Som følge heraf vil væske i øjet øges. En stigning i øjentrykket, kaldet intraokulært tryk, kan beskadige synsnerven, som overfører billeder til hjernen. Over tid vil denne tilstand blive værre, hvis den ikke behandles med det samme.

Baseret på lidelser, der opstår i øjendræningssystemet, er glaukom opdelt i flere typer, herunder:

  • Vinkellukkende glaukom. Denne tilstand opstår pludseligt og er en nødsituation, der kræver øjeblikkelig behandling. I denne type er øjets drænsystem helt lukket.

  • Åbenvinklet glaukom. I denne tilstand er øjets dræningssystem kun delvist blokeret på grund af: trabekulært net har problemer. Trabekulært net Det er et maskeformet organ placeret i øjets drænsystem.

Læs også: At drikke varm te kan virkelig sænke risikoen for glaukom?

Symptomer på glaukom

Symptomer, der opstår afhængigt af den oplevede type glaukom, nemlig:

  • Vinkellukkende glaukom. Symptomer, der opstår, er normalt alvorlig hovedpine, øjensmerter, kvalme, opkastning, sløret syn, cirkler omkring øjnene, når man ser på lys, og røde øjne.

  • Åbenvinklet glaukom. Denne tilstand forårsager i starten ingen symptomer. Men normalt kan de klager, der opstår, være i form af syn, der indsnævrer sig frem som en tunnel. Du kan også bemærke en sort prik, der flyder med øjeæblets bevægelse.

Årsager til glaukom

Årsagerne, der opstår, afhænger af den oplevede type glaukom, nemlig:

  • Vinkellukkende glaukom. Vinkellukkende glaukom er også kendt som snævervinklet glaukom eller akut glaukom. Denne tilstand kan opstå på grund af dårlig dræning. Derudover skyldes denne tilstand, at vinklen mellem regnbuehinden og hornhinden er for snæver og fysisk blokeret af iris.

  • Åbenvinklet glaukom. Åbenvinklet glaukom er også kendt som vidvinklet glaukom , dette er et grøn stær, der ofte opleves. I denne tilstand virker øjets struktur normal, men væsken i øjet strømmer ikke ordentligt gennem øjenkanalen trabekulært net ).

Hvordan man behandler glaukom

Nogle af nedenstående trin kan du tage som et grøn stærbehandlingstrin, nemlig:

  1. Øjendråber til mennesker med glaukom. Brugen af ​​øjendråber er god at gøre for at mindske væskedannelsen i øjet på grund af tryk. Brugen af ​​disse øjendråber har dog bivirkninger af rødme i øjnene, allergi, øjenirritation og sløret syn.

  2. Operation. Denne operation kan foretages, når de tilfælde, der opstår, ikke længere kan helbredes med lægemidler. Operationen tager normalt 45-75 minutter.

  3. Laser. Der er to typer lasere, der kan udføres som et grøn stærbehandlingstrin, nemlig trabekuloplastik og iridotomi. Trabekuloplastik er en procedure, der almindeligvis udføres for mennesker med åbenvinklet glaukom. Mens iridotomi er en handling udført for mennesker med vinkel-lukkende glaukom.

Læs også: Grøn stær kan forårsage blindhed, overvindes med det samme

Vær opmærksom på symptomerne på glaukom, hvis du har symptomer og ønsker at diskutere med en ekspert læge om dine helbredsproblemer? kunne være løsningen. Med appen , kan du chatte direkte med ekspertlæger hvor som helst og når som helst via Snak eller Stemme/videoopkald . Du kan også købe medicin på , du ved . Ingen grund til at forlade huset, din ordre vil blive leveret inden for en time. Kom nu, Hent appen er nu på Google Play eller App Store!