Her er 4 ting, du skal vide om selvbillede

Jakarta - Selvbillede eller selvbillede er det personlige syn, man har af sig selv. Dette er uden tvivl en "intern ordbog", der beskriver selvkarakteristika, såsom smuk, intelligent, grim, talentfuld, venlig eller egoistisk. Disse egenskaber hjælper så til den kollektive repræsentation af styrker og svagheder, set af en selv.

Mange forstår måske stadig ikke selvbillede , eller måske betragte det som det samme som selvværd . Selvom de to er forskellige, pga selvbillede man kan sige, at det er en rod, der vil vokse selvværd på nogen. Flere detaljer, efter dette vil blive diskuteret nogle ting, du har brug for at vide om selvbillede .

Læs også: Tillidsniveau påvirker mental sundhed

Selvbillede: Læringsprodukter til, hvordan du ser dig selv

Selvbillede er noget, der skal bygges positivt. Det er dog vigtigt på forhånd at vide ting om selvbillede , det følgende:

1. Selvbillede er et produkt af læring

I bund og grund, selvbillede er et læringsprodukt. Dette er påvirket af forskellige ting fra en tidlig alder, såsom forældrestile, som kan være som et spejl, der afspejler ens selvbillede. Derudover kan det at dele erfaringer med andre mennesker, såsom lærere, venner og familie, også forstærke, hvad du tænker og føler om dig selv.

2. Vigtigheden af ​​at opbygge et positivt selvbillede

Byg selvbillede Positive tanker er meget vigtige, for hvordan du tænker om dig selv kan påvirke, hvordan du interagerer med andre omkring dig. Selvbillede Positive tanker kan forbedre fysisk, mentalt, socialt, følelsesmæssigt og åndeligt velvære.

Selvbillede Positive tanker kan også hjælpe dig med at genkende dine styrker og potentiale, samtidig med at du er realistisk omkring dine forpligtelser og begrænsninger. Ellers, selvbillede Negative vil kun få dig til at fokusere på dine fejl og svagheder, og dermed forvrænge dine fejl og ufuldkommenheder.

Læs også: Betydningen af ​​selvkærlighed for mental sundhed

3. Positivt selvbillede kan opbygges ved at lære at acceptere

Har brug for at vide det selvbillede det kan ikke rettes permanent, fordi det meste af det er dynamisk og i konstant forandring. Selvbillede Et sundt liv kan bygges ved at lære at acceptere og elske dig selv. Her er nogle tips til at bygge selvbillede positiv:

  • Lav en liste over de positive ting, du har.
  • Bed om hjælp fra de nærmeste mennesker til at afsløre, hvilke fordele og positive ting du har.
  • Sæt rimelige og realistiske livsmål.
  • Identificer traumatiske ting i fortiden.
  • Sammenlign ikke dig selv med andre mennesker.
  • Udvikl, hvad der er dine styrker eller styrker.
  • Lær at elske dig selv.
  • Giv dig selv positive bekræftelser.
  • Husk at alle er unikke, også dig.
  • Husk, hvor langt du er kommet i livet, og hvilke hårde ting du har været igennem.

4. At have et positivt kropsbillede er lige så vigtigt

Udover selvbillede , der er også et udtryk kropsbillede eller kropsopfattelse. De to er forskellige ting, men de hænger sammen. Kropsbillede omfatter mere end hvad du ser, eller hvordan andre ser dig. Det refererer også til, hvordan du tænker, føler og reagerer på din egen opfattelse af fysiske egenskaber.

Udvikling kropsbillede påvirket af kulturelle billeder og indflydelse fra familie, jævnaldrende og andre. Kropsbillede positive bidrager til øget psykologisk tilpasning (mindre depression, positivt selvværd, livstilfredshed, mindre interpersonel angst, færre spiseforstyrrelser). Forvrængninger i tænkningen bidrager til et negativt kropsbillede.

Læs også: 9 enkle måder at bevare mental sundhed på

Kropsbillede næsten det samme som selvbillede . Egen kropsbillede Positive ting kan få dig til at fokusere mere på, hvad der er dine styrker, elske din egen krop, hvilket indirekte også gør dig mentalt rask. Flere måder, der kan gøres for at bygge kropsbillede de positive er:

  • Udforske kropsbillede individer med deres styrker og begrænsninger.
  • Håndter de forvrængninger af tænkning, der er forbundet med kroppen.
  • Afvis vildledende antagelser om kropsudseende.
  • Accepter og elsk den du er.
  • Vær komfortabel med din egen krop.
  • Få en positiv oplevelse med kroppen.
  • Vær en ven for kroppen med positive bekræftelser.

Det er nogle ting at vide om selvbillede . Hvis du har brug for råd eller hjælp til at bygge selvbillede positiv, tal gerne med en psykolog i appen , som er klar til at hjælpe dig når som helst og hvor som helst.

Reference:
Cleveland Clinic. Tilgået 2020. Fremme af et positivt selvbillede.
Positiv psykologi. Tilgået 2020. Hvad er selvbillede, og hvordan forbedrer vi det? Definitioner + citater.