5 måder at booste dit humør på ved PMS

, Jakarta – Før menstruation kan hver kvinde opleve forskellige symptomer på præmenstruelt syndrom (PMS). Der er dem, der oplever oppustethed, brystsmerter, hovedpine og andre.

PMS er heller ikke ualmindeligt at forårsage ændringer humør eller humør et par uger før menstruation. Lave om humør opstår normalt pludseligt og uden nogen åbenbar grund. For eksempel kan du pludselig græde uden nogen åbenbar grund, blive mere irritabel eller føle dig mere humørfyldt end normalt.

Oplever ændringer humør PMS er ikke en alvorlig ting, men denne tilstand kan forstyrre dine aktiviteter i løbet af dagen og også forstyrre andre mennesker. Kend derfor måder at forbedre dig på humør mens PMS her.

Årsag til forandring Humør PMS

Lave om humør når PMS faktisk ikke sker uden grund. De hormonelle udsving, der opstår i anden halvdel af menstruationscyklussen, er synderen bag det humør Du er nem at ændre før menstruation.

Så ægløsning sker omkring midten af ​​menstruationscyklussen. I løbet af denne tid frigiver kroppen et æg og får østrogen- og progesteronniveauet til at falde. Disse hormonelle ændringer kan forårsage fysiske og følelsesmæssige symptomer.

Ændringer i østrogen- og progesteronniveauer påvirker også serotoninniveauet. Det er en neurotransmitter, der hjælper med at regulere humør, søvncyklusser og appetit. Lave serotoninniveauer er forbundet med følelser af tristhed og irritabilitet, samt søvnbesvær og trang til usædvanlige fødevarer, som alle er almindelige PMS-symptomer.

Læs også: Hvorfor får PMS kvinder til at elske at spise?

Hvordan man forbedrer humøret under PMS

Her er måder, der kan hjælpe dig med at stabilisere humørsvingninger og forbedre dit humør et par uger før din menstruation:

1.Sport

Ikke alene kan du holde din krop i form, træning kan også forbedre dit humør og lindre depression. Det er fordi, når du træner, producerer din krop endorfiner, som er hjernekemikalier, der får dig til at føle dig mere komfortabel. Træning kan også øge energien, hjælpe mod kramper og oppustethed, hvilket kan få dig til at føle dig bedre.

Så prøv at få mindst 30 minutters motion et par dage om ugen. Faktisk kan let træning, såsom at tage en daglig gåtur rundt i huset, hjælpe med at lindre følelser af tristhed, irritabilitet og angst under PMS.

2. Tag kosttilskud

Et klinisk forsøg viste, at indtagelse af calcium kan hjælpe med følelser af tristhed, irritabilitet og PMS-relateret angst. Du kan få calciumindtag ved at spise fødevarer rig på disse næringsstoffer, såsom mælk, yoghurt, ost og grønne grøntsager, eller ved at tage calciumtilskud.

Ud over calcium menes vitamin B-6 også at hjælpe med at behandle PMS-symptomer. Nogle fødevarer, der er rige på vitamin B-6, omfatter fisk, kylling, frugter og berigede kornprodukter. Vitamin B-6 kommer også i tilskudsform. Men husk, undgå at tage vitamin B-6 mere end 100 milligram dagligt.

Du kan købe de kosttilskud, du har brug for, via appen . Du behøver ikke besvære at forlade huset, bare bestil via applikationen og din ordre vil blive leveret inden for en time.

Læs også: Udover mælk er her 10 fødekilder til calcium

3. Undgå koffein, alkohol og søde fødevarer

Flere måder at forbedre sig på humør under PMS er at holde sig væk fra kaffe og andre koffeinholdige drikke, fordi disse ingredienser kan øge angst, nervøsitet og søvnløshed. At reducere alkoholforbruget hjælper også med at forbedre humøret, fordi alkohol virker som en depressiv.

Endelig bør du undgå slik, sodavand og andre sukkerholdige fødevarer, især i ugerne før menstruation. Målet er at forhindre humørsvingninger forbundet med udsving i blodsukkeret.

4. Få nok søvn

Mangel på søvn kan forværre dit humør før din menstruation. Så prøv at få mindst 7-8 timers søvn hver nat, især i ugen eller to op til din menstruation.

5. Håndter stress godt

Stress, der ikke håndteres ordentligt, kan forværre dit humør. Prøv at lave dybe vejrtrækningsøvelser, meditation eller yoga for at berolige dit sind og din krop, især når du begynder at mærke PMS-symptomer.

Læs også: Piger skal vide, her er 5 tabuer under menstruation

Det er de måder, du kan prøve at forbedre humør mens PMS. Glem ikke, Hent Ansøgning for at gøre det nemmere for dig at få den mest komplette sundhedsløsning.

Reference:
Healthline. Tilgået 2021. Sådan håndterer du præmenstruelle humørsvingninger.
Hverdagssundhed. Tilgået 2021. Humørsvingninger: PMS og din følelsesmæssige sundhed.