Kend det indre øres funktion og anatomi

Det indre øre har en meget vigtig funktion i hørelse og kropsbalance. Denne sektion består af cochlea, halvcirkelformede kanaler og vestibule. Cochleaens funktion er at høre lyd. I mellemtiden fungerer de halvcirkelformede og vestibulære kanaler for at opretholde kroppens balance.

, Jakarta – Øret er delt i to, det ydre øre og det indre øre. Det indre øre har en meget afgørende funktion for hørelsen. Årsagen er, at det indre øre er det sted, hvor lydbølger omdannes til elektriske signaler (nerveimpulser).

Dette gør det muligt for hjernen at høre og forstå lyde. Ikke nok med det, så spiller det indre øre også en rolle i at regulere balancen. Kom nu, lær det indre øres anatomi og forskellige funktioner at kende nedenfor!

Læs også: 5 årsager til ringende ører

Anatomi af det indre øre

Det indre øre er for enden af ​​øreslangen. Det er placeret i små hulrum som huller i kranieknoglen på hver side af hovedet. Der er 3 hoveddele af det indre øre:

  • cochlea. Dette er det område af det indre øre, der ligner en lille, spiralformet snegleskal.
  • Halvcirkelformede kanaler. De halvcirkelformede kanaler eller halvcirkelformede kanaler fornemmer balance og kropsholdning.
  • vestibule. Vestibulen eller vestibulen er placeret mellem cochlea og den halvcirkelformede kanal.

Forskellige funktioner i det indre øre

Det indre øre har to hovedfunktioner: det hjælper dig med at høre og opretholder balancen. Selvom hver del af det indre øre er smeltet sammen, fungerer de tre hver for sig. Nå, her er funktionerne i det indre øre, som du har brug for at kende:

1. At høre stemme

Denne del, der ligner en snegleskal, arbejder sammen med det ydre øre og mellemøret for at hjælpe dig med at høre lyde. Cochlea er væskefyldt og har en mindre, følsom struktur kaldet Corti-organet. Corti fungerer som kroppens "mikrofon", dette organ indeholder 4 rækker af bittesmå hår, der opfanger vibrationer fra lydbølger.

Læs også: Dette er 3 øresygdomme, som ØNH-læger kan behandle

Der er flere trin, der skal tages fra det ydre øre til det indre øre, for at en person kan høre lyd:

  • Det ydre øre fungerer som en tragt, der sender lyd ind i øregangen fra omverdenen.
  • Lydbølgerne bevæger sig derefter ned gennem øregangen til trommehinden i mellemøret.
  • Så får lydbølgerne trommehinden til at vibrere og bevæger de 3 små knogler i mellemøret.
  • Bevægelse af mellemøret forårsager trykbølger, der får væsken i cochlea til at bevæge sig.
  • Derefter får bevægelsen af ​​væske i det indre øre de små hår i sneglen til at bøje og bevæge sig.
  • Hårene "danser" i sneglen og omdanner lydbølgernes bevægelser til elektriske signaler.
  • Elektriske signaler sendes til hjernen via hørenerven og producerer lyd.

2. Oprethold balancen

De dele, der regulerer balancen, er vestibulen og de halvcirkelformede kanaler. De halvcirkelformede kanaler er også fyldt med væske og foret med fine hår, som i cochlea. Hår fungerer som en sensor, der hjælper med at holde din krop i balance.

Disse kanaler sidder vinkelret på hinanden for at hjælpe med at måle hver eneste bevægelse, du foretager. Når hovedet bevæger sig, forskydes væsken i de halvcirkelformede kanaler. Væsken flytter så de små hår ind, når der er bevægelse. Denne kanal er også forbundet med sækken og utrikel for at føle bevægelse.

Disse bevægelses- og balancesensorer sender derefter elektriske nervemeddelelser til hjernen. Til gengæld fortæller hjernen kroppen, hvordan den skal holde sig i balance. Når du er kl rutsjebane eller en båd, der bevæger sig op og ned, skal væsken i det indre øre muligvis holde op med at bevæge sig et stykke tid. Dette er grunden til, at du kan føle dig svimmel i et stykke tid efter at have trådt på et ubalanceret plan.

Læs også: Bakterier, der kommer ind i øret, kan forårsage mellemørebetændelse

Har du en klage over øresundheden? Kontakt eller spørg straks en læge for at få den rigtige behandling. Vær forsigtig, problemer med de ører, der er tilbage, kan forårsage forskellige sygdomme, se.

Til jer, der har brug for vitaminer og medicin, slipper I nu også for at gå og vente i lange køer på apoteket. I helsebutikken Du kan få al medicin og andre sundhedsprodukter. Bare klik, så vil ordren blive leveret til dig med det samme. Kom nu, Hentappen lige nu!

Reference:
Healthline. Hentet 2021. Dit indre øre forklaret.
Meget godt helbred. Hentet 2021. Det indre øres anatomi.

Sygeplejefakultetet Universitas Airlangga. Tilgået i 2021. Sådan opretholder du øresundheden.