Kend 4 måder at overvinde nældefeber hos babyer

, Jakarta – Sammenlignet med voksne har babys hud en tendens til at være mere følsom og tilbøjelig til irritation. Nældefeber er en hudsygdom, der ofte angriber babyer. Denne tilstand er karakteriseret ved udseendet af klumper, der føles kløende. Pletten eller klumpen kan se rød og hævet ud.

Udseendet af nældefeber hos babyer kan være forårsaget af flere faktorer, såsom at komme i kontakt med allergener, infektioner, insektbid eller bistik. Nældefeber, i den medicinske verden kaldet urticaria, kan forsvinde inden for timer, dage eller uger. Her er de behandlinger, du kan gøre for at behandle nældefeber hos din lille.

Læs også: 3 almindelige babyhudproblemer og hvordan man håndterer dem

Sådan overvindes nældefeber hos babyer

Selvom det kan hele af sig selv, kan mødre tage følgende behandlinger, så symptomerne på nældefeber hos din lille forsvinder med det samme, nemlig:

  • Brug histamin . Antihistaminer formuleret til børn kan hjælpe med at lindre hævelse og kløe. Sørg for, at histaminmedicin er ordineret af en læge.
  • Undgå allergener. Hvis dit lille barns nældefeber er forårsaget af allergener, bør du undgå eller rense de allergener, der udløser nældefeberne. Glem ikke at vaske din lilles hud med vand og sæbe og skifte tøj.
  • Behandl kløe. Påfør calamin lotion, hydrocortison creme for at behandle din lilles kløe. Mødre kan også bade den lille med koldt vand i 10 minutter eller påføre en kold kompres på det kløende område.
  • Observer symptomer. Hvis symptomerne ser ud til at blive værre, såsom vejrtrækningsbesvær, hvæsende vejrtrækning, besvimelse og opkastning, skal du straks tage dit barn på hospitalet.

Hvis din lille har nældefeber, bør du spørge lægen gennem ansøgningen for at få den rigtige recept. Via app , kan mødre kontakte lægen når som helst og hvor som helst via snak, og Stemme/videoopkald .

Læs også: Baby har svært ved at besejre, pas på disse 4 sundhedssygdomme

Forskellige årsager til nældefeber, som mødre har brug for at kende

Lancering fra sundhedslinje, Nældefeber opstår, når en babys krop frigiver histamin som reaktion på en bestemt kontakt. Årsager kan omfatte:

  • Virale infektioner såsom forkølelse, øvre luftvejsinfektioner eller fordøjelseskanalvirus kan udløse nældefeber.
  • Bakteriel infektion.
  • Fødevarer indtaget af dit barn, der forårsager en reaktion, kan også udløse nældefeber. Denne allergiske reaktion er ofte forårsaget af jordnødder og æg.
  • Almindelige medicin, der udløser kløe, omfatter antibiotika og ikke-steroide antiinflammatoriske lægemidler.
  • Kolde og varme omgivelser eller ændringer i miljøet kan udløse kløe.
  • Insektbid eller bistik.
  • Andre allergener, såsom pollen og irriterende stoffer, såsom kemikalier og duftstoffer.

Hvis moderen finder røde knopper på huden, hævelse af huden og kløe efter den lille oplever ovenstående tilstande, er det sikkert, at han har nældefeber. Bumpene vises normalt i ansigtet, hænderne, fødderne og kønsorganerne.

Der kan dog opstå knopper på grund af nældefeber overalt på kroppen. Klumpen kan også forsvinde ét sted og dukke op på en anden del af kroppen blot kort tid senere.

Læs også: Arbejdermødre, her er tips til, hvordan man opbevarer modermælk uden forældet

Mødre skal stadig være på vagt, fordi kløe også kan være et tegn på en mere alvorlig tilstand kaldet anafylaksi eller anafylaktisk shock. Selvom det er sjældent hos spædbørn, er anafylaktisk shock en meget alvorlig reaktion og kan forårsage åndedrætsbesvær, hævelse af halsen og bevidsthedstab. Denne tilstand kræver øjeblikkelig medicinsk behandling.

Reference:
Healthline. Tilgået 2020. Hives on Baby: What You Need to Know.
WebMD. Hentet 2020. Nældefeber (Børn).