Hvor vigtig er kollagendrik for huden?

"Collagen kan produceres af kroppen naturligt. Derudover er sund madindtagelse og indtagelse af særlige kosttilskud også gode til at opretholde niveauet af dette naturlige protein. Så hvad med kollagendrikke? Er det effektivt til at bevare en sund hud?

, Jakarta – Kollagen er et protein, der er vigtigt for hudens sundhed. Ikke uden grund er dette naturlige protein faktisk udbredt i huden. Derudover er kollagen også til stede i knogler, muskler, sener og ledbånd. For længe siden er dette protein kendt for at være godt for hudens sundhed, på grund af det findes dets indhold i mange hudplejeprodukter.

Men husk på, at dette protein viser sig at have mange andre fordele for kroppens sundhed, herunder lindring af ledsmerter og opretholdelse af et sundt hjerte. Selvom det findes naturligt i kroppen, vil indholdet af kollagen falde over tid. Derfor er det vigtigt at hjælpe med at opfylde deres behov eller undgå et for tidligt fald i kollagenniveauet.

Læs også: 7 typer mad til sund hud indefra

Er der fordele ved kollagendrikke?

Det er meget vigtigt at opretholde kollagenniveauet i kroppen. Der er mange måder, der kan gøres, fra at spise bestemte fødevarer, opretholde en sund hud og tage kosttilskud, der indeholder kollagen. Så hvad med forbruget af kollagendrikke? Er dette meget vigtigt og kan opretholde en sund hud?

Desværre frygtes det at indtage kollagendrikke at være ineffektivt, hvis målet er hudsundhed. Når drikken kommer ind i kroppen og passerer gennem fordøjelseskanalen, er der visse enzymer, som vil nedbryde og forstyrre kollagenindholdet i drikken. Dette kan forårsage, at proteinet ikke optages af kroppen og smides ud.

I stedet for at tvinge indtagelsen af ​​kollagendrikke, som ikke nødvendigvis er gavnlige, kan du prøve andre måder at sikre, at mængden af ​​kollagen opretholdes. En af de bedste måder at gøre dette på er at spise bestemte fødevarer og tage særlige kosttilskud, hvis det er nødvendigt.

Læs også: Gør denne ansigtsbehandling for at forhindre for tidlig aldring

Mad der er god for huden

En måde at opretholde og øge kollagenproduktionen er ved at indtage visse fødevarer. Hvis du vil have blød, fast, smidig og ungdommelig hud, kan du prøve at spise mad, der indeholder visse næringsstoffer, såsom:

  • Vitamin A

Fødevarer rige på vitamin A kan stimulere kollagenproduktionen og modvirke de skadelige virkninger af UV-eksponering. Du kan få A-vitaminindtag fra tomater, gulerødder, grønne grøntsager, fisk, okselever og mejeriprodukter og æg.

  • Vitamin C

Indtagelse af C-vitamin er også godt for huden, herunder forebyggelse af tør hud og hjælper med at bremse ældningstegnene. C-vitamin kan fås fra appelsiner, broccoli, papaya og grønne bladgrøntsager.

  • Anthocyaniner

Dette stof kan findes i lyse frugter eller grøntsager. Anthocyaniner er gode for hudens sundhed og kan fås fra granatæbler, vindruer, bær, tomater og kidneybønner.

  • Protein

Proteinindtag i kroppen vil blive omdannet til aminosyrer. Aminosyrerne bruges derefter til at danne kropsvæv og kollagen. Multiplicer derfor forbruget af proteinrige fødevarer, såsom kød, skaldyr, mælk, ost, yoghurt og æg.

  • Alfa-hydroxysyrer (AHA)

Alfa-hydroxysyrer er naturligt forekommende syrer, der findes i fødevarer. Dette stof kan hjælpe med produktionen af ​​kollagen og ødelægge gammelt kollagen og erstatte det med nyt. Fødevarer, der indeholder masser af dette stof, er appelsiner, æbler, tomater og citroner.

Læs også: 5 fødevarer rig på D-vitamin for at forbedre knoglesundheden

Du kan også tage kollagentilskud, hvis det er nødvendigt. For at gøre det nemmere skal du blot købe kosttilskud eller andre sundhedsprodukter i appen. Med leveringsservice vil ordren blive leveret til dit hjem med det samme. Kom nu, HentAnsøgning nu i App Store eller Google Play!

Reference:
Healthline. Tilgået 2021. Er det at drikke kollagen nøglen til at gøre din hud for evigt ung?
Cleveland Clinic. Fået adgang i 2021. Den bedste måde, du kan få mere kollagen på.
Healthline. Fås på 202. 10 anti-aldringsfødevarer til at understøtte din krop fra 40'erne og derover.
WebMD. Tilgået 2021. Alpha Hydroxy Acids.