Hvilke typer fødevarer kan forårsage blindtarmsbetændelse?

Jakarta - Blindtarmsbetændelse, eller hvad der er kendt som blindtarmsbetændelse er betændelse, der opstår i tyktarmen, nederst i højre side af maven. Mennesker med denne tilstand er karakteriseret ved symptomer på kvalme og opkastning, nedsat appetit, pludselige mavesmerter, feber og flatulens. En række symptomer, der opstår, kan ikke udløses direkte blot ved at spise bestemte fødevarer. Dog kan følgende fødevarer øge risikoen for blindtarmsbetændelse. Her er en række fødevarer, der forårsager blindtarmsbetændelse.

Læs også: Granuleret sukker med flydende sukker, hvad er mere farligt?

Fødevarer, der kan udløse blindtarmsbetændelse

Symptomer på smerter i nederste højre del af maven vil blive værre, hvis patienten bevæger sig, tager en dyb indånding, hoster og nyser. Hvis denne tilstand opleves af kvinder, mærkes smerten i den øvre del af maven, fordi blindtarmens position bliver højere. Nå, en af ​​de vigtigste udløsende faktorer for blindtarmsbetændelse er mad. Hvilke fødevarer forårsager blindtarmsbetændelse? Her er nogle af disse fødevarer:

1. Krydret mad

Krydret mad, der forårsager blindtarmsbetændelse, er chili eller peberfrugt. Chilifrø, der ikke knuses, kan på længere sigt udløse blokering i tarmen og dermed udløse betændelse i blindtarmen. Effekten af ​​krydret mad i sig selv er ikke for synlig. Chili er dog en af ​​de udløsende faktorer for mavesmerter, samt fordøjelsesbesvær, som er et tidligt symptom på blindtarmsbetændelse.

Smerter på grund af blindtarmsbetændelse vil være anderledes end mavesmerter generelt. Ud over smerter i nederste højre mave, forårsager denne lidelse stærke smerter i brystbenet og navleområdet, ledsaget af kvalme. Oplever du en række symptomer, fordi du ofte spiser krydret mad, bør du med det samme forholde dig til de problemer, du oplever, ja.

Læs også: Kend farerne ved isterninger, der indeholder bakterier

2. Fiberfattige fødevarer

Fødevarer, der forårsager blindtarmsbetændelse, er fødevarer med højt indhold af kulhydrater og lavt indhold af fibre. Et eksempel på denne type mad er junkfood . Denne type mad er en indirekte årsag til blindtarmsbetændelse, fordi det udløser forstoppelse. Forstoppelse er karakteriseret ved besvær med at få afføring på grund af hærdet afføring, så den ikke kan bevæge sig jævnt mod anus.

Derfor er det meget vigtigt at spise fiberrig mad. Nogle af de anbefalede fødevarer er grøntsager, frugt og nødder.

3. Fødevarer, der ikke nedbrydes, tygges

Blokeret mad er en af ​​årsagerne til blindtarmsbetændelse. Ignorer det ikke, fordi små stykker mad kan blokere overfladen af ​​hulrummet langs blindtarmen. Dette kan føre til hævelse og dannelse af pus. Små stykker mad vil få bakterier til at formere sig i blindtarmen. Hvis den ikke behandles ordentligt, vil betændelsen få blindtarmen til at briste og sprede bakterier i hele kroppen.

Læs også: Fedtede fødevarer kan udløse akne, her er fakta

Det er en række fødevarer, der forårsager blindtarmsbetændelse, som skal undgås. For at finde ud af andre fødevarer, der forårsager blindtarmsbetændelse, bedes du spørge din læge direkte i ansøgningen , Ja. Hvis du finder symptomer, skal du behandle dem med det samme. Ellers kan der opstå livstruende komplikationer.

Reference:
NCBI. Tilgået i 2021. Kan frugtfrø og ufordøjede planterester forårsage akut blindtarmsbetændelse.
MedicinNet. Adgang i 2021. Fordøjelsessygdomme: Blindtarmsbetændelse.
Hverdagssundhed. Tilgået i 2021. Hvad forårsager blindtarmsbetændelse? Forhindringer og andre bidragydere.