10 tegn på næseblod at passe på

, Jakarta - Har du nogensinde haft næseblod? Ifølge en undersøgelse i tidsskriftet med titlen Ballengers Otorhinolaryngologi , oplyses det, at så mange som 60 procent af mennesker har oplevet næseblod én gang i løbet af deres liv. De fleste mennesker vil gå i panik og frygte, når de ser blod komme ud af næseborene. Hvad forårsager egentlig næseblod?

Sundhedsekspert Hank Green siger, at næseblod opstår, når blodkar i næsen brister og til sidst bløder gennem næseborene. Der er mange faktorer, der får disse blodkar til at briste. Hvis luften omkring dig har tendens til at være tør, røgfyldt eller dehydreret, vil slimet, der beskytter din næse, tørre op og i sidste ende få blodkarrene til at knække let. Flere andre årsager som at falde, blive ramt eller slå næsen kan også udløse næseblod.

Selvom næseblod generelt er harmløse, kan næseblod i nogle tilfælde også være tegn på en farlig sygdom. Følgende er tegn på næseblod, man skal være opmærksom på, fordi de er en indikation på en farlig sygdom.

Farlige næseblod Symptomer

Selvom denne tilstand ikke er farlig. Du skal dog forblive på vagt, fordi næseblod kan indikere tilstedeværelsen af ​​visse sygdomme.

1. Næseblod, der opstår hos børn i alderen 2 år.

2. Næseblod med en stor mængde blod.

3. Næseblødningen varer i mere end 30 minutter. Hvis du oplever dette, skal du straks søge læge.

4. Næseblod opstår ofte i løbet af kort tid.

5. Næseblod opstår efter operation i næse- eller bihuleområdet.

6. Næseblod gør det svært at trække vejret.

7. Du får næseblod efter en skade, og din hud bliver bleg.

8. Næseblod ledsaget af blødning fra andre dele af kroppen, for eksempel i urinen.

9. Har feber og udslæt på tidspunktet for en næseblod.

10. Næseblod er ledsaget af en uregelmæssig hjerterytme.

Næseblod behandlingsmetode

1. Sid oprejst og læg dig ikke ned. Siddestilling vil reducere trykket på blodkarrene, så det kan stoppe blødningen.

2. Læn dig frem, så blodet slipper ud gennem næsen og ikke kommer ind i halsen.

3. Læg en kold kompres på næseryggen for at bremse blødningen.

4. Brug din tommel- og pegefinger til at klemme din næse i cirka 10 minutter. Dette vil lægge pres på kilden til blødningen, så den kan stoppes med det samme.

Når næseblødningen er stoppet, så prøv ikke at pudse din næse, bøje dig eller udføre nogen anstrengende aktivitet i mindst 24 timer. Dette trin kan også forhindre irritation af næsen. Hvis næseblødningen ikke stopper efter 20 minutter, bør du tage på hospitalet til medicinsk behandling.

Kirurgiske indgreb kan også være en mulighed, hvis det er nødvendigt. Eksempler på procedurer, der kan bruges som alternativer, er:

1. Afbrænding af iturevne blodkar ved hjælp af nitrater eller elektrisk strøm.

2. Bloker næsen med en vatpind eller gazebind, så blodkarrene kan trykkes sammen, så næseblodet stopper. Patienter vil normalt blive behandlet på et hospital, så deres tilstand kan overvåges.

3. Mindre operation for at binde de blodkar i næseryggen, der bløder.

Metoder til forebyggelse af næseblod

Ud over at undgå gentagelse af næseblod, er der en række måder at forhindre næseblod på, som kan være nyttige. Disse enkle trin omfatter:

1. Vær forsigtig, når du plukker næse. Gå ikke for dybt.

2. Hold op med at ryge. Rygning kan reducere næsens fugtighed og øge risikoen for næseirritation.

3. Brug næsetabletter i henhold til doseringen på pakken eller lægens råd.

Det er ikke svært at se forskel på næseblod på grund af genetiske faktorer og næseblod på grund af visse sygdomme. Men før næseblod opstår, kan du først forhindre dem. Hvis du finder symptomerne som ovenfor, kan du diskutere direkte med ekspertlægen om denne sygdom hvor som helst og når som helst med ansøgningen . Du kan også købe medicin hos Udleveringsapoteket fra . Kom nu, Hent appen i App Store eller Google Play nu!

Læs også:

  • Årsager børn ofte næseblod
  • Nogle årsager til børn med næseblod
  • Hvordan man overvinder et næseblodsbarn