Smerter under graviditeten? Dette er en liste over lægemidler, der er sikre for gravide kvinder

, Jakarta - Under graviditeten er det naturligt for dig at føle trang, kvalme, opkastning, svimmelhed, hovedpine eller andre symptomer såsom halsbrand, rygsmerter, forstoppelse, hæmorider og andre. Men prøv ikke straks at tage stoffer for at overvinde disse symptomer, for under graviditeten kan du ikke tage stoffer skødesløst. Der er stoffer, der ikke er tilladt til gravide, der er også stoffer, der er sikre og anbefales til gravide. Lægemidler, der ikke bør indtages af gravide, fordi disse lægemidler potentielt kan udgøre en risiko for fosteret i livmoderen, så under graviditeten skal moderen være ekstra forsigtig. Når du er gravid, bør du først tale med din fødselslæge for at spørge, om stoffet er sikkert, hvis det bruges under graviditeten. Hvad angår medicin, som du selv køber, skal du sørge for, at medicinen er sikker for gravide kvinder. Følgende er en liste over lægemidler, der er sikre for gravide kvinder til at behandle de symptomer, som gravide kvinder oplever.

1.Smertestillende (analgetiske)

Analgetiske midler eller smertestillende midler, der er sikre for gravide kvinder, er paracetamol (ren paracetamol, ikke produkter med tilsat koffein). Hvis du har feber eller hovedpine, der generelt opstår i løbet af graviditetens første trimester, så vælg dette lægemiddel, der kan hjælpe med at lindre eller endda lindre smerter. Undgå ibuprofen dette anti-inflammatoriske lægemiddel er meget høj risiko, fordi det kan forårsage abort i de tidlige stadier af graviditeten, og under sen graviditet kan det hæmme leveringsprocessen. Tag ikke andre smertestillende midler uden at konsultere din læge.

2.Antacida

Mave oppustethed, ømhed og kvalme skal forekomme hos gravide kvinder. Bortset fra trangen vil dette blive forværret af en stigning i mavesyren. Et af de lægemidler, der er sikre for gravide kvinder til at overvinde disse problemer, er antacida. Du kan få dem uden læges recept, for syreneutraliserende midler er håndkøb og nemme at få. Men antacida bør ikke bruges på længere sigt og tal altid med din gynækolog.

3.Antihistaminer

Antihistaminer er velkendte som anti-kløe og allergimedicin. Du kan tage en antihistamin, der indeholder chlorpheniramin, men tjek først med din læge eller apotek, om det er et sikkert lægemiddel til gravide kvinder.

4.Dekongestanter

Dekongestanter bruges almindeligvis til at lindre tilstoppet næse. Det vides ikke med sikkerhed, om afsvampende medicin er sikkert for gravide kvinder, det anbefales ikke at tage afsvækkende medicin, som generelt findes i medicin mod forkølelse. Brug stoffet, hvis din læge anbefaler det. Tilstoppet næse behandles bedre på en sikker måde uden at skulle tage medicin.

5.Forstoppelsesmedicin

Hvis gravide kvinder oplever forstoppelse, så er det bedste skridt at se en læge. Din læge vil give dig nogle råd om at ændre din kost og type mad, være mere aktiv og drikke masser af vand. Men hvis det ikke virker, så vil lægen ordinere et mildt og sikkert afføringsmiddel til gravide. Køb ikke afføringsmidler uden lægeordination, fordi nogle indeholder senna, som måske ikke passer til dig, der er gravid. Hvis de klager eller symptomer, du oplever, ikke er nævnt ovenfor, så er det bedste skridt at tale med din læge for at få lægemidler, der er sikre at bruge under graviditeten.

Tal altid om helbredsproblemer under graviditeten med din fødselslæge. Især om enhver medicin, der er sikker for gravide kvinder. Du kan sagtens tale med forskellige læger igennem via Video/taleopkald og Snak. Indkøb af medicin til gravide kan leveres direkte til destinationen. Hent ansøgning snart i App Store og Google Play!

LÆS OGSÅ: 5 typer af sund mad til gravide