Årsager til ordblindhed og hvordan man overvinder det

, Jakarta – Normalt kan børn læse, når de er seks eller syv år gamle. Det sker desværre ikke for børn med ordblindhed, fordi barnet i gennemsnit indtil 12-års alderen ikke kan læse og skrive flydende. Der er endda dem, der stadig har svært ved at læse og skrive selv i voksenalderen.

Ordblindhed er en tilstand, hvor en person oplever problemer såsom besvær med at læse, skrive og stave. Tegn på ordblinde børn skal genkendes fra en tidlig alder, så forældre kan give børn en mere passende opdragelsesstil. Her er en forklaring på årsagerne og måderne til at forebygge ordblindhed, som du har brug for at kende.

Årsager til ordblindhed

Indtil nu er årsagen til, at en person oplever ordblindhed, ikke kendt med sikkerhed. Det er dog mistanke om, at ordblindhed opstår på grund af abnormiteter i nervesystemet, påvirkning af miljøinteraktioner og arvelige faktorer. Hvis ordblindhed er forårsaget af gener og arv, så er der en abnormitet i hjernen, der fungerer til at regulere sproget.

Ordblindhed er dog forskellig fra mangel på intelligens. Børn med ordblindhed har indlæringsvanskeligheder, men det betyder ikke, at børn har et lavt intelligensniveau. På den anden side betyder et barn med lav intelligens ikke, at det har ordblindhed. Det kan være, at børns indlæringsvanskeligheder skyldes mindre end optimale læringsmønstre, såsom ikke at blive lært at læse eller ikke få mulighed for at lære.

Ordblindhed kan ikke helbredes, så denne tilstand vil vare hele livet, og der er stadig ingen helbredelse. Men hvis mennesker med ordblindhed får passende behandling og undervisning, er de fleste ordblinde børn i stand til at lære og klare sig godt i skolen. Ikke nok med det, så er det også vigtigt at give moralsk og følelsesmæssig støtte til mennesker med ordblindhed, så de kan studere godt.

Hvis dit barn viser symptomer på ordblindhed, så sørg for at spørge lægen først. Denne påvisning kan gøre dig bedre forberedt til at styre dit barns forældre- og uddannelsesmønstre.

Hvordan man forebygger ordblindhed

Fordi det opstår på grund af genetiske faktorer, er det næppe muligt at forhindre ordblindhed fuldstændigt. Men selvfølgelig kan forældre med tidlig diagnose og ordentlig behandling minimere risikoen for indlæringsvanskeligheder og barnets udvikling.

At kende kendetegnene ved ordblindhed

At kende dysleksiens karakteristika kan være en måde at forebygge ordblindhed på. Mennesker med ordblindhed viser generelt karakteristika såsom vanskeligheder med at lære form og lyd af bogstaver, at kombinere bogstaver til ord, læse, fordøje verbale instruktioner, forvirrede over begreberne rum og tid, og artikulationen er ikke klar og på hovedet.

Giv indtag af næringsrig mad

At sørge for nærende mad til børn kan være en måde, du kan gøre for at forhindre, at ordblindesymptomer bliver værre. I nogle tilfælde af ordblindhed er der mangel på essentielle fedtsyrer. Du skal sørge for nærende fødevarer, især dem, der indeholder masser af DHA, omega-3 fedtsyrer, protein og D-vitamin for at forhindre udviklingen af ​​ordblindhed. Derudover kan nærende mad også øge hjernens intelligens.

(Læs også: 7 næringsstofindhold i avocado og dens fordele)

Hvordan man overvinder ordblindhed

En form for, hvordan man overvinder ordblindhed, er at anlægge en særlig pædagogisk tilgang. Normalt er bestemmelsen af ​​typen af ​​tilgang baseret på sværhedsgraden af ​​den oplevede ordblindhed og baseret på resultaterne af den psykologiske test af den syge.

For børn med ordblindhed er den mest effektive måde at forbedre læse- og skrivefærdigheder på at fokusere på fonologiske evner, som er studiet af sproglyde produceret af det menneskelige taleapparat. Denne metode kaldes normalt phonics, som begynder med at lære grundlæggende elementer, såsom at lære at genkende de mindste lydenheder i ord, forstå bogstaverne og arrangementet af bogstaver, der udgør disse lyde, forstå læsning, læse hvordan man lyder ord, at bygge ordforråd.

Forældre spiller også en vigtig rolle i at forbedre deres børns evner. Skridt du kan tage omfatter:

  1. Samarbejde med skoler. Du kan diskutere barnets tilstand med læreren eller skolelederen for at diskutere den mest passende måde at hjælpe børn med at følge undervisningen i skolen.
  2. Læs bøger for børn. Du kan begynde at læse bøger, når dit barn er 6 måneder gammelt eller endnu yngre. Når dit barn er større, kan du prøve at læse sammen med dit barn.
  3. Giv mere tid til at læse derhjemme. Denne gentagelse kan forbedre barnets evne til at forstå den historie, du læser. Så børn ikke længere føler sig fremmede over for skrivning og historier. Du kan også give dit barn tid til at læse på egen hånd uden din hjælp.
  4. Gør læsning til en sjovere aktivitet ved at vælge lette og sjove læseemner. Læsning i haven kan være en mulighed.
  5. Tilskynd og overtal børn til at læse bøger, og diskuter derefter indholdet sammen.
  6. Undlad at kritisere, hvis barnet laver en fejl, så barnets selvtillid kan opbygges.

Denne pædagogiske metode er ikke kun nyttig for børn med ordblindhed, men kan også anvendes til teenagere og voksne for at forbedre deres læse- og skrivefærdigheder. Det kunne også bruge hjælp fra teknologi såsom computerprogrammer med talegenkendelsessoftware.

Det er vigtigt at huske, at behandling af ordblindhed kræver meget tid og kræfter. Derfor rådes familier og syge til at være tålmodige med det. Støtte og hjælp fra familiemedlemmer og nære venner vil være meget nyttig.

Det er den information, der er relateret til årsagerne og måderne til at forebygge ordblindhed. Har du stadig spørgsmål, kan du spørge lægen kl . I appen Du kan vælge den børnelæge, du vil tale med, gennem kommunikationsmuligheden Chat, tale/videoopkald på service Kontakt læge.

I mellemtiden, hvis du ønsker at købe medicinske behov såsom medicin eller vitaminer, kan du bruge tjenesten Apotek levering som leverer din ordre til din destination på ikke mindre end en time. også fuldende dets funktioner med tjenester Service Lab som kan hjælpe dig med at tage en blodprøve og også bestemme tidsplanen, placeringen og laboratoriepersonalet, der kommer til destinationen. Laboratorieresultater kan ses direkte på sundhedstjenestens ansøgning . Ingen grund til at tøve mere kom nu Hent Ansøgning i App Store eller Google Play lige nu.

(Læs også: Denne øvelse kan hjælpe ordblinde børn med at læse flydende)