6 must-try tips til at bevare lungesundheden

, Jakarta – At opretholde lungesundheden er en vigtig ting at gøre. Årsagen er, at der er forskellige slags sygdomme, der kan angribe dette kropsorgan, herunder astma, kronisk obstruktiv lungesygdom til lungekræft. Hvis de ikke kontrolleres, kan disse sygdomme udløse skader på lungerne og endda føre til døden.

Plus, på dette tidspunkt er corona-virussen, som er ved at blive en pandemi, sårbar over for at angribe åndedrætssystemet, især lungerne. Den gode nyhed, der er nogle tips og måder, du kan forsøge at bevare lungesundheden og forhindre risikoen for sygdom i dette organ. En måde er at lave livsstilsændringer.

Læs også: Det er 4 ting, der kan påvirke lungesundheden

Livsstilsændringer for at bevare lungesundheden

Ikke kun at holde lungerne sunde, at vedtage en sund livsstil kan også forhindre lungeinfektioner. Denne tilstand kan være meget alvorlig, især hos ældre, børn og personer med svækket immunsystem. Men bare rolig, der er nogle tips, der kan gøres for at bevare lungesundheden, herunder:

1.Vaccination

En af de mest effektive måder at bevare lungesundheden på er at få en vaccine. Vacciner kan hjælpe med at forhindre nogle infektioner, herunder infektioner, der kan skade lungerne. Der er flere typer vacciner, der er vigtige for at opretholde lungesundheden, herunder stivkrampe-, difteri- og pneumokok-lungebetændelsesvacciner.

2.Ryg ikke

Rygning er kendt for at være en af ​​årsagerne til lungesygdomme. Derfor er den bedste måde at bevare dette organs sundhed på at undgå eller stoppe med at ryge. Ikke kun aktive rygere, ikke-rygere rådes også til at holde sig væk fra cigaretrøg, især i lukkede rum.

Læs også: På grund af e-cigaretter, pas på den mystiske lungesygdom EVALI

3. Begræns udendørs aktiviteter og forurening

Vedligeholdelse af lungesundhed kan gøres ved at begrænse udendørs aktiviteter. Årsagen er, at udendørs luftforurening kan udløse luftvejsproblemer og øge risikoen for lungesygdomme, herunder kræft.

4.Reducer indendørs forurening

Ikke kun udendørs, luftforurening kan også forekomme i et lukket rum eller indendørs. Den dårlige nyhed, denne type forurening kan også skade lungerne. Derfor er det nødvendigt at gøre flere måder at reducere indendørs forurening, herunder at bruge luftfiltre og udskifte dem regelmæssigt, ikke bruge stærkt ildelugtende kemikalier i lukkede rum, lukke døre og vinduer, hvis luften udenfor er meget forurenet, og ikke ryge. inde i huset..

5. Behandling af lungesygdom

Folk, der har en historie med lungesygdomme, astma eller allergier, rådes til rutinemæssigt at tage medicin. Dette kan hjælpe med at beskytte lungerne og reducere risikoen for skader. Tal altid med din læge om din medicin og symptomer.

Hvis symptomerne på lungesygdomme bliver værre, skal du straks gå til det nærmeste hospital for at få øjeblikkelig lægehjælp. For at gøre det nemmere, find det hospital, der passer til dine behov med applikationen . Angiv en placering og find en liste over de bedste hospitaler at besøge. Du kan også bestille tid hos en læge gennem samme ansøgning. Kom nu, Hent nu i App Store og Google Play!

6.Sport

Vedligeholdelse af lungesundhed kan også gøres med regelmæssig motion. Ikke kun lungerne, fysisk aktivitet kan også give fordele for hjertet og endda kroppens generelle sundhed. For at lungerne er sundere, er det tilrådeligt at prøve flere former for træning, især vejrtrækningsøvelser.

Læs også: Her er 5 fødevarer, der kan forbedre lungesundheden

Det er nogle tips, der kan gøres for at bevare lungesundheden. Nemt er det ikke? Gør dette regelmæssigt og få de sundhedsmæssige fordele for kroppen som helhed!

Reference:
Medicinske nyheder i dag. Tilgået i 2021. Sådan holder du lungerne sunde.
Healthline. Tilgået i 2021. Åndedrætsøvelser for at øge lungekapaciteten.